Scudo Sports

Arka tekerden gelen ses

@Hasan Kılınç
en üst dişliyi kullanmamaya dikkat edicem artık

Scudo
Benim arka tekerlekten de gacırtı(kalın bi ses) sesi geliyor ama sadece bisiklet üzerindeyken bu ses var bisikletten inip kontrol ettiğimde ses gelmıyor ama tekerleği döndürdüğümde bir nokta göbekte bir vurma hissediyorum pedaldan hissediliyor. Göbekte bir sorun mu var acaba? Benim aklıma bişey gelmiyor akotlarda sağlam.

@BAHADIR AKTAŞ

aynı sorun bende de var günlerdir kime göstersem hep farklı bir şey söylüyorlar daha çözüm bulamadım.

sorun hakkında bilgisi olan birilerinin yardım edeceğini umuyorum :)

Arkadaşlar yeni bisikletimi aldıktan sonra vites ayarı yaptırırken shimano servisteki arkadaş "Arka rulmanda hırıltı" oldugunu söylemişti. Çevirince ses yoktu ama elinizle kadroyu tutunca bir titreşim hissediyorsunuz.

Hatta burda da "Arka rulmanda hırıltı" diye başlık açmıştım.

Bugün 63 kmlik bir tur yaptım. Bisiklet tür esnasında sıkıntısız ve sessizdi. Eve gelip genel temizlik yaparken arka tekeri çevirdiğimde daha önce gelmeyen videodaki sesin geldiğini gördüm. Bu ses normal bir ses mi acaba?

• Hahaha
Tepkiler: okuyucuoptik
Titreşim varsa göbeği açmanız lazım. Benim ön tekerde maşayı tutunca titreşimi hissediyordum göbek bakımı yapıldıktan sonra kesildi titreşim.

Arkadaşlar yeni bisikletimi aldıktan sonra vites ayarı yaptırırken shimano servisteki arkadaş "Arka rulmanda hırıltı" oldugunu söylemişti. Çevirince ses yoktu ama elinizle kadroyu tutunca bir titreşim hissediyorsunuz.

Bugün 63 kmlik bir tur yaptım. Bisiklet tür esnasında sıkıntısız ve sessizdi. Eve gelip genel temizlik yaparken arka tekeri çevirdiğimde daha önce gelmeyen videodaki sesin geldiğini gördüm. Bu ses normal bir ses mi acaba?

231258 dosyayı görüntüle
Ses yok mu ben mi duyamıyorum?

Ses yok mu ben mi duyamıyorum?
Cırcır sesi önceden hiç çıkmıyordu. Ilk turdan sonra çıktı ki normal bir ses.. önceden çıkmaması garip aslında. Fakat arka teker dönerken arka tekerin yanındaki borulara dokununca hafif bir titreşim var.

Cırcır sesi önceden hiç çıkmıyordu. Ilk turdan sonra çıktı ki normal bir ses.. önceden çıkmaması garip aslında. Fakat arka teker dönerken arka tekerin yanındaki borulara dokununca hafif bir titreşim var.
Bu bahsettiğiniz ruble sesi gayet normal, bisiklet sıfır alındıysa ilk etapta fabrikasyon rublenin içindeki yağ tam olarak her kısmına yayılmadığından daha sessiz hatta bazılarında ses bile gelmeyebilir. Belli bir sürüş sonrasında bu sesin çıkması beklenir, fakat istenirse daha sessiz hatta hiç ses çıkarmayan rubleler var bu tamamen tercih meselesi, sizin bisikletiniz de bir problem yok bence. Titreşim konusuna gelirsek normalde titreşim olmaması gerekiyor ama dediğim gibi ruble sıfır ise belki zamanla içi iyice yağlanınca titreşim azalabilir düşüncesindeyim lakin ortalama 300 km sonrası devam ederse bir uzmana göstermekte fayda var. Rublenin tam modelini de yazarsanız belki aynısını kullanan bir arkadaşımız var ise titreşimin normal olup olmadığı konusunda fikir paylaşabilir :harika:

Bu bahsettiğiniz ruble sesi gayet normal, bisiklet sıfır alındıysa ilk etapta fabrikasyon rublenin içindeki yağ tam olarak her kısmına yayılmadığından daha sessiz hatta bazılarında ses bile gelmeyebilir. Belli bir sürüş sonrasında bu sesin çıkması beklenir, fakat istenirse daha sessiz hatta hiç ses çıkarmayan rubleler var bu tamamen tercih meselesi, sizin bisikletiniz de bir problem yok bence. Titreşim konusuna gelirsek normalde titreşim olmaması gerekiyor ama dediğim gibi ruble sıfır ise belki zamanla içi iyice yağlanınca titreşim azalabilir düşüncesindeyim lakin ortalama 300 km sonrası devam ederse bir uzmana göstermekte fayda var. Rublenin tam modelini de yazarsanız belki aynısını kullanan bir arkadaşımız var ise titreşimin normal olup olmadığı konusunda fikir paylaşabilir :harika:

Çok teşekkür ederim hocam. Ruble markasını bilmiyorum ama jant sesi fulcrum. Zaten aynen dediginiz gibi oldu. Hiç ses çıkmıyorken ilk tur sonrası videoda net duyulan cırcır sesi gelmeye başladı. Ben de bunun normal olduğunu düşündüm açıkçası. Aslında shimano servisteki arkadaş hırlama var demeseydi bir problem olduğunu bile düşünmeyecektim. Sadece elle lastik etrafındaki kadroyu tutunca bir hırıltı hissediliyor.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Ses normal ama titreşim devam ediyorsa bilen birine gösterin. Uzun kmler böyle devam ederseniz göbeği değiitirmek zorunda kalırsınız.

231258 dosyayı görüntüle

İki farklı servise götürdüm ikisi de bana güldü :) sanıyorum sesin kulağıma farklı gelmesinin sebebi eski kullandığım göbeklerin shimano olması. Bunlar shimano değil.

@Ceasar Bravo Alabilmek için, novatec kullananların belki yarısı sesine hasta olduğu için taktırmıştır..Aldığım bisiklette vardı, sesli hub ı hiç sevmiyorum, direk değiştirmiştim..Ama kimine müzik..🙂
Bu arada bshsettiğin ses o çıt çıt mı ? Başka ses duyulmuyor videoda..

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
@Ceasar Bravo Alabilmek için, novatec kullananların belki yarısı sesine hasta olduğu için taktırmıştır..Aldığım bisiklette vardı, sesli hub ı hiç sevmiyorum, direk değiştirmiştim..Ama kimine müzik..🙂
Bu arada bshsettiğin ses o çıt çıt mı ? Başka ses duyulmuyor videoda..
😁 bir yaşıma daha girdim. Ya aslında o çıt çıt sesi değil benim bahsettiğim. Haklı olarak herkes onu düşündü. Ama daha dipten hafif bir vırrrr vırrr sesi geliyor. İşin esası benim hic problemim yoktu. Ama daha önce kullandığım hub sessizdi. Shimano service teki eleman da "bunda hırlama var" deyince hazır garantisi varken müdahale edeyim dedim. İşin komik yanı eleman bakarken daha hiç sürmediğim için arka tekerde cıt çıt sesi dahi hic bir ses yoktu :)) öğrendiğim kadarıyla o meğerse hub hiç çalışmadığı icin öyleymiş .. ilk turdan sonra çıt çıt sesi başladı. Hatta servis dedi ki bu ses artacak haberin olsun .. ufaktan hoşuma gitmeye de başladı 😀😀😀😀

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Geri