Scudo Sports

arka teker hizalama sorunsalı

Emre Özhan

Forum Bağımlısı
Tepki
954
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Yol bisikleti
arkadaşlar salcano astro 2009 kadrom var
eskiden arka tekeri takıp mandalını sıktığımda teker üstte ve altta tam ortada iken şimdi takıyorum hep sağ tarafa meyilli duruyor.yani taktığım zaman arka teker yarım santim sağda oluyor ama açısı değilmiyor.önden veya arkadan bakıldığında tam simetrik fakat yarım santim sağda oluyor bunu engellemek için sağ mile 2 tane pul koydum ortaladı fakat bu seferde her taktığımda pabuçların açısı değişiyor,pabuçları gevşetip tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum .sizce sorun ne olabilir?.tekerde olmadığına eminim çünkü xc250 nin arka tekeri taktık aynı benimkine o kadroya taktık tam hizalı.cevaplarınızı bekliyorum

Scudo
Aslında bu tür konular daha öncede açılmıştı, verilecek tek cevap var oda bunun normal bir şey olmasıdır. 10 kadrodan 9'unda teker asimetrik durur.

bence hiçte normal birşey değil
benim gözlemlerimde mandallı teker ve alu kadro ikilisinin tek takışta eşitlenmesidir xc 250 lerde denedim scott scale 40 ta denedim hepsi tek takışta oldu benimkide oluyodu ne oldu bilinmez bu hale geldi

Tekeri oturtacaksın qr nin mandalını sıkılmaya hazır konuma kadar döndürceksin sonra elinle tekeri ortalıcaksın ve tutarak qr yi sıkılıcaksın. Direk takıp sıktıgında yamukluk olabilir cesitli nedenlerden bu dedim sekilde saglıklı olarak kullanaibilrisin.

Tekerin yamuk olmasının tek sebebi jantın akordunun düzgün yapılmaması.

• Beğen
Tepkiler: mywashere
@Uğur Recep AKGÜL

öyle denedim olmuyor.sıkınca oturuyor aynı şekilde

@Gökhan Toros

inşallah öyledir ama başka tekerle denemiştik benim bisiklete aynı olmuştu.benim tekeri o bisiklete taktığımızda tam ortalamıştı

1-Arka aktariciyi sök!
2- Ön tekerin mandalini cikar!
3- Ön tekerin milini tekerle beraber arka aktaricin yerine vidala!
4- Aktaricin deligine vidalanmis ön teker bisiklete paralel durmuyorsa, sag arka (arka aktaricinin takildigi yer) egilmistir.

Resimlerde öyle gördügüm icin böyle kontrol yöntemine gitmeni tavsiye ederim!

@ihtiyar
(link)
şu alet yerine pratik masrafsız bir yöntem sanırım. doğru anladıysam?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
pahalı bir alet linkteki bende ne kadar baktıysam ortalanmıyor teker ve hafif bir sallantıda var bisikletçi bişey olmadığını söyledi

sorunu bulduk galiba arkadaşlar.tekerin oturduğu kadrodaki yataklar aşınmış.yatakları dolgu malzemesiyle doldurup ayarladık oldu gibi.

Merhaba 4 sene geçmiş ama yeni konu açmadan önce sormak istedim dolgu malzemesi için ne kullandınız? bende scott voltage yz1 var ve arka jantın takıldığı yerler çok fazla aşınmış durumda jantı hizalayıp oturtsam bile gevşiyor

@selman24 şöyle bir yapıştırıcı macunla doldurabilirsin doldurduğun yerden çıkarsada japonla sağlamlaştırırsın
Hirdavat_4122039.jpg

@Emre Özhan mandalı değiştir , göbek milin eğilme olabilir değiştir , kadro da esneme olabilir çatalın simetrisi kaymış olabilir . ilk ikisini dene olmazsa kadroda olabilir zamanla oluşabilecek birşey normaldir aslında metal yorgunluğu denen bir durum var neticede
saygılar

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
Metal yorgunluğu diye birşey yoktur yorulma vardır onun da bu konuyla alakası yok maalesef.

@gokhankoc metal yorgunluğu diye bir şey var hocam bu terim kullanılır zamanla mikro çatlamalar oluşması ( bu çatlaklar röntgen ile görünür ) , direnncin azalması zamanla esneme mesafesinin artmasına sebep olur . bağlantı noktalarının simetrisi bozulması da bu etkenlerden kaynaklı olabilir.. buna kişini ağırlığı v.s. dış etkenler de sebep olur .
saygılar

Merhabalar, yeni konu açmamak adına benzer bir sorun yaşadığım için buraya yazıyorum.
Sorunum şu: arka rotor sürtme yapıyor. Şimdi bunun üzerine freni sıkarak vidala, rotor yamuktur vs gibi çözümler sunulabilir ancak söylemeliyim ki rotor yamuk değil. Bisikletin üzerinde değilken ayar yapıyorum. Kesinlikle sürtme olmuyor. Ama tekeri dönderip bisikleti sallayınca ya da üzerine binip sağ sol yaptığımda, sert fren yaptığımda acayip şekilde sürtme başlıyor. Bir süre düz sürünce tekrar kesiliyor sonra tekrar oluyor. İnip bakınca rotoru balatalardan birine değer halde buluyorum. 2 haftadır çözemedim sorunu. Çok az bir akort bozukluğu var tekerde. Aceba bu yüzden midir yoksa başka bir sebep olabilir mi? Mandalı da epey sıktım, dediğim gibi 2 haftadır nerdeyse aklıma gelen her şeyi yaptım. Fikir verebilecek varsa sevinirim.

@kafnun Bazen aslında çözüm çok basittir ama farketmemiş olabiliriz. Öncelikle mandalı epey sıktım ifadesi pek doğru değil gibi geldi bana... Ben hep Teker bisikletin üzerinde ve ters çevrilmişken takıp önce hiç sıkmadan çeviriyorum sonra qr mandalını ilk çevirdiğim hızda hiç değişiklik olmayacak kadar sıkıyorum. Çok sıktığımda bende de benzer şekilde sürtme problemleri oluyordu.

Geri