226118 dosyayı görüntüle
Flip-Flop göbeği fixie olarak denedim ama bana göre olmadığını düşünüp az önce arka tekeri kendim söktüm ve ters çevirip tekrar takarak single speede döndüm.
Sorum şu:
Tekerleği ne kadar geriye konumlandırıp sıkacağıma karar veremedim. Bunun bir referans noktası var mıdır?
*Zincirin gerginliği konusunda endişelerim var. Arka göbek normal derecede yalpalıyor (Birçok usta gördü, sürdü vs. Hepsi de o kadar yalpalamasının normal olduğunu söyledi) Dolayısı ile zincir belli konumda gevşek, belli konumda gergin duruyordu.
Şimdi ben bunu optimum olarak nasıl ayarlayacağım? İlk denememde arka tekeri çok geriye konumlandırıp sıkmışım. Pedalı geri çevirip bıraktığımda kendi kendine "erkenden" durduğunu farkettim. Göbek somununu gevşetip bir milim öne çektim tekeri. Bu sefer de zincirin en gevşek olduğu noktada gerginliğin çok az olduğunu düşündüm.
Diğer bir sorum ise: Zincir tarafını doğru konumlandırdık diyelim. Diğer tarafı nasıl ayarlayacağız? Doğru konumda sıkmazsak teker dümdüz olmayacaktır. Nasıl olacak bu iş?
Kısaca: Arka göbek somunlarını konumlandırırken neyi/nereyi referans alacağım?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
Zincirin ters tarafındaki (yani sol taraftaki somunu) konumlandırırken kendimce bir yöntemle şu şekilde ayarladım. Amaç kadroya eşit mesafede duran bir jant.
*Tabii burada jant akortunun doğru olması lazım.
226119 dosyayı görüntüle
226120 dosyayı görüntüle
**Kendimce şöyle bir referans çubuğu ile hizaladım ama bir milim ileri, bir milim geri derken baya uğraştım.
Doğru olmuş mudur? Trafiğe çıkabilir miyim?