Scudo Sports

Arka teker ayarı

@HakanAydn sağlamaz kardeşim, göbek maşanın tam ortasında ama mil kadro düzlemi ile 10 derece açı yapsın mesela... kumpasla derinlik ölçtüğünde iki tarafta da mesafe aynı çıkacaktır.

Scudo
@tekvites vitessiz bisiklette göbek yamulması olmaz vidalı rubledeki gibi. muhtemelen mil eğrilmiştir, göbek o sebeple yalpalıyordur. mili çıkartıp düzlüğünü test ettin mi?

Hayır sökmedim. Yapabilirim, ufak tefek alet edavatım var ama bilmediğim bir konuda bisikleti kurcalamak istemiyorum. Ciddi ustalar bisikleti gördü. Bir sorun olduğunu düşünseler mutlaka "bakalım" derlerdi. Çünkü; ustalarla sohbetlerimde "para sorun değil, varsa yapılacak bir şey yapalım" mesajını verdim. *Kurduğum cümle bu değil tabii.

İstenilen müşteriyim. Para kazanabilecekleri iş olsa kesin yaparlar, açıp bakarlar, parça değişecekse değiştirirlerdi veya tamir ederlerdi.

2-3 tane farklı usta gibi usta "bisikletin temiz, güle güle kullan" dedi. Yani; milde sorun olmadığını düşünüyorum.

@can_celik tmm kabul, 35 yıldır motosikletlerimin zincirlerini kendim ayarlıyorum (şaftlılar hariç)...ama illaki single speed bisikletlerin maşası farklıdır..ben o kısmı kaçırmışımdır...

Dostlarım merhaba,
Ben kron xc150 kullanıyorum. Arka tekerin neredeyse hiç dönmemesi sebebiyle tamirciye gittim ve tekerin içinden dişliyi de söktükten sonra bir mil çıkarttı ve yenisinin takılması lazım dedi taktı. Sonrasında arka fren diskinde fazlasıyla sürtme olmaya başladı. Standart çözüm olan gevşeyip frene basıp sıkmayı denedim ancak herhangi bir değişim oladı. Bugün fark ettim ki tekeri taktıktan sonra mandallı olan yeri sıktığımızda disk kısmı frene yapışıyor gevşetince çok az bir düzelme oldu ancak tam düzeltmem için mandalı hiç sokmamam gerekiyor bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?
terimlere hakim değilim sorunumu gördüğüm kadarıyla yazdım biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Saygılarımla,

Merhaba. Gayet iyi ifade etmişsiniz sorunu. Jantın ayarını frene göre değil de; frenin ayarını janta göre yapmanız lazım aslında. Bu şekilde deneyin bir de.

Bundan ayrıca, mandalı sıkarken ne kadar güç uyguladığınızı bilemeyiz tabii ama tek elinizle çok zorlanmadan kapatabiliyorsanız yeterlidir.

@Blerdogan Sorun göbeğin mil üstündeki hizasında. Disk hangi tarafa sürtüyorsa göbeğin öbür tarafından pul çıkarmak veya dar somuna geçmek gerekiyor. Misal, disk sol kalipere sürtüyorsa göbeğin sağ (zincir) tarafındaki mil elemanlarını daraltmaya gitmek gerek. Hangi kalipere sürtüyorsa milin öbür tarafının yakından bir fotoğrafını atman yeterli olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: evrendogan
Sol kalipere temas ediyor

Dosyalar

• IMG_3092.jpeg
    IMG_3092.jpeg
    73 KB · Okunma: 33
Hangi kalipere sürtüyorsa milin öbür tarafının yakından bir fotoğrafını atman yeterli olur.
Bu cümlenin nesnesi, milin öbür tarafının yakından bir fotoğrafı. Yani tekeri iskeletten ayırıp, milin sağ tarafının fotoğrafını atmalısın.

Son düzenleme:
Kusura bakma doğru düzgün okumadan cevap vermişim umarım doğru fotoğrafı atmışımdır…

Dosyalar

• IMG_3093.jpeg
    IMG_3093.jpeg
    88,8 KB · Okunma: 146
  • IMG_3094.jpeg
    IMG_3094.jpeg
    114,1 KB · Okunma: 16

Dosyalar

• IMG_3098.jpeg
    IMG_3098.jpeg
    44,8 KB · Okunma: 7
  • IMG_3097.jpeg
    IMG_3097.jpeg
    47,8 KB · Okunma: 7
Çektiğin şey mil değil. QR çubuğu.

Ben mil dediğinizde o sokma milini kastettiğinizi düşünmüştüm diğerine ulaşmak için ekipmanım yok tabi yine yanlış bir yeri anlamış da olabilirim dişliyide çıkarınca ortaya çıkan mili mi söylüyorsunuz? O mili çıkarmam için dişliyi sökmem gerekiyor diye biliyorum yanlış biliyorsam onu da yazın lütfen.
Sabrınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum

Mili göbekten çıkar demedim. Aşağıdaki fotoda milin gözüken kısmının sol tarafını çekmişsin. Bana sağ tarafın fotosu lazım. Aşağıdaki fotoğrafın sağdan olanı lazım:

img_3093-jpeg.314864

Dosyalar

• IMG_3095.jpeg
    IMG_3095.jpeg
    71,3 KB · Okunma: 8
Böyle değil. Arkadan görüntü lazım. Rublenin yanındaki mil elemanlarını görmem gerekiyor.

Dosyalar

• IMG_3102.jpeg
    IMG_3102.jpeg
    68,6 KB · Okunma: 14
  • IMG_3101.jpeg
    IMG_3101.jpeg
    59 KB · Okunma: 15
  • IMG_3103.jpeg
    IMG_3103.jpeg
    59,9 KB · Okunma: 15
Somun ruble kapağıyla neredeyse aynı hizada. Milin sağ tarafı daraltılamaz. Bir ihtimal, mil arka maşaya göre 1-2 milimetre dar kalıyor, QR mandalı sıkılıp teker sabitlendiğinde maşa içe kasılmış oluyor, yani sol maşa sağa doğru geliyor ve bu sebeple sürtüyor olabilir. Şimdi şunu dene, iç çapı 10-12 mm arası bir pul bul, onu milin sol tarafına (frenin olduğu tarafa) geçir ve tekeri mil yuvasına oturt. Maşayı açmak zorunda kalmadan bu şekilde takabiliyorsan böyle düzelir muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Tamamdır çok teşekkür ediyorum denediğimde buraya sonucu yazarım iyi akşamlar…

@Can Çelik kardeşim çok teşekkür ediyorum tarif ettiğin şekilde yaptım oldu. Ayrıca tekrardan sabrınız için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Geri