Scudo Sports

Arı ve arı ürünleri antrenmandan sonra en iyi besin kaynağı

Merhaba Derya Bey,
Tıbbi magazin haberlerini o kadar da ciddiye almayalım, hele "mümkün olduğu kadar çok iletin", "acil acil" başlığı ile gelenleri hiç. Bunlar toplumsal yoklama emailleridir ve içerikleri şok edecek nitelikte palavra olmak zorundadır. Bunlar arasında şeker-kanser bağlantısı ile korku salmaya yönelen email zinciri de var.
Çok şeker tüketmek tabiki çeşitli yönlerden iyi değil. Ama ağır bedesel çalışma yapan bir kişinin sıfır şeker tüketmesi de önerilmez. Şeker hastalığının nedeni daha çok endokrin sisteminin bir zayıflığı ve bozukluğudur ve çok şeker tüketimi ile bildiğim kadarıyla bağlantısı yoktur.
Her besin aslında yoğun tüketildiğinde zararlıdır; süt, yumurta bile. Önemli olan yaşam tarzımıza göre dengeli, abartısız ve gerekli bir beslenme düzeni kurabilmek.

Scudo
@Haluk Eke

Tıbbi magazin dergisi okuyup,yetinmeyerek bunları ciddiye aldığımı nereden cıkardınız
Ortalama olarak,gorece ihtiyacımızın on ila yirmi katı seker tuketiyoruz.Bunlar arasında bası ceken de malesef yapay seker.
Konu, sosyal medyada gormeye alısık oldugumuz,kopyala yapıstır paylas,kadar basit olmadığı gibi, bizler de okudugumuzu anlayacak, en azından,anlayamadığımızı anlayacak kadar bilgi ve tecrübe sahibiyiz.

GT-S7500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Konuyu açan arkadaşıma ve yorum yazan tüm dostlara içtenlikle teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler :)

@Recep DOLGUNSÖZ
ben teşekkür ederim, daha da fazla bilgi vermek isterdim ama aciz kafam anca bu kadar çalışıyor. :)

Sevgili Berkay, yazılanların tamamını sükunetle, baştan sona, olabildiğince tarafsız gözle okuyup değerlendirmeye çalıştım.

İzninle iki konuda eleştirip daha sonra yazacaklarına katkıda bulunmak isterim;

Birincisi, uzmanlık isteyen konularda, özellikle de sağlık gibi yanlış bilgilendirmelerin doğrudan maddi zararla sonuçlanabileceği konularda vereceğin bilgilere hiç bir bireysel yorum katmamanı öneririm.

İkincisi, "bilimsel" lik herhangi bir konunun adında bilim olan bir yayında yer alması ya da ünvanı doktor, hatta profesör olan kişilerce bilimsel olmayan platformlarda dile getirmesi onu bilimsel yapmaz. Dahası bilimsel platformlar dediğimiz pek çok ortam, bilim çevrelerinde puanlanarak akredite edilirler ve pek çoğu bilimsel akreditasyon değeri taşımazlar. Son olarak ta "derlemeler" içerikleri için değil, derleme yapanın sunum yapma becerisinin değerlendirilesine yönelik yayınlardır.
Yani, bilim konusunu bu kadar kolay tüketmemekte fayda var.

(Yerinde olsam, konuyu bir cümleyle özetler; eğer bireysel deneyimlerime ait verilerim varsa onları alt alta sıralar, benim gibi davranan kişiler bulur, onların verilerini sıralar, elde ettiğim verilerin istatistik çalışmalarını mümkünse grafik olarak gösterir, Bu konuda beni destekleyen ve bana karşı görüşleri alt alta sıralayarak tartışmaya katılanların görüşlerini sunar, son olarak ta konuya ait başlığa dair elde ettiğim sonuçlar doğrultusunda pozitif ya da negatif yargımı belirtmiş olurdum.)

@Atalay Mete

atalay abi teşekkür ediyorum okuduğunuz için ilk eleştirinizi göz önünde tutacağım.

ikinci eleştiride herkes özgür. her birey kendine göre araştırma yapabilir. buraya yazılan bilimsel yazıları herkes anlayamayacağı için ben sadece merak uyandırmak için yazdım. kimyacısı kendi anlayabileceği, edebiyatçısı kendi anlayabileceği oranda bilimsel araştırmalarını yapabilirler. ben zaten burada ki bilgilere göre karar versinler demiyorum. ben konuyu açtım gerisi sağlıklı beslenmek ve uzun yaşamak isteyen arkadaşlara kalmıştır.

@Haluk Eke

Vücudun dışardan şeker almaya ihtiyacı yok. Kendine gerekli olan şekeri üretiyor.

Geri