Scudo Sports

Araçtan inip saldıran dolmuş şoförü

@Berksan

aslında hiçbirşey yapmayarak en iyisini yapmış adamda silah olsa çıkarıp vursa genç yaşta yazık olur ,istanbulda malesef bazı şeyleri içe atmak daha iyi oluyor

Scudo
Bunlar babadan oğula nesil herhalde

@Serkan Mıstınoğlu

Tesekkur ederim yaziniz icin. Su sekilde aciklayayim, ingilizce yaziyorum cunku bu tarz video paylasimlarini ingiltere agirlikli olmak uzere sadece yabancilar arasinda populer. Ben Turkce sekilde pek fazla kitleye ulasamam. Ben bu sekilde tercih ettim ve izledigim, takip ettigim, konustugum tum youtube kullanicilari yabancidir. Amacim sudur, enteresan olaylari paylasmak, ve bu tarz olaylari insanlar ile paylasip tartismak. Bunu yapan ulkemizde cok fazla insan yok, bu acidan belki garip geliyordur size. Hosunuza da gitmiyor olabilir bunu kesinlikle anlayabilirim.

Ben asla ve asla kameraya guvenip herhangi bir tartismaya girismiyorum. Burasi dag basi degil, heryerde oturup tartaklanmayi beklemiyorum. Bu ulkede de adalet var. Kameranin varliginin sebeplerinden biri benim guvenligim ve basima birsey gelirse elimde kanit olmasi. Aman kameram var nasil olsa birsey yapamaz mantigi zaten cok sacma. Tamamen yanlis anlamissiniz bunun altini cizmek istiyorum.

1sn frene bassaydiniz diyorsunuz. Ben 2 incecik teker ustunde gitmeye calisiyorum ve bu benim hakkim. Dolmus 2 tonluk araci ile istedigi yerden gidebiliyor, ben sagdaki araba beni gordumu derdinde iken 1sn frene basmasi gereken ben miyim yoksa o mu sizce? Burada en guvensiz araci kullanan kisi kim, ozellikle motorsuz bacak gucu ile hareket ettigini dusunursek. 1sn frene basmak zorunda demiyorum ama saygi gosterip yavaslarsa cebinden para cikmaz. Videoda belki farketmemissiniz ancak bu dolmus yanima yaklasiyor ve beni aynadan goruyor (bunu 3. belirtisim) ben de dogal olarak benim gecmeme izin verecektir diyorum. Bana 1cm lik bir alan birakiyor. Ben kornaya basmazsam belki umursamadan iyice yanasip beni ani fren yapmaya calisirken yere indirecek. Bisiklet ile ani fren araclar ile kiyaslanamaz bildiginiz uzere. Arkadas gostere gostere yanasiyor, nereden biliniyor yanastigi. Onumde mi duracak arkamda mi? Sinyal veriyor mu? Normal bir insan yavaslar ve arkamda durur.

Ben bu arkadasa napiyorsun arkadasim demessem herkes gelsin ezsin bisikletlileri. Bu insanlar da nasil olsa hakli olan biziz diyip surekli bu davranislara devam etsin. Ben bu sekilde dusunebilen bir insan degilim. Bir dolmuscu sinyal vermeden gelip onume kiriyorsa bana kacacak bir yer birakmiyorsa ben korkup kornaya basip sinirlenip ne yaptigini sorgulayinca %100 hatali ben miyim?. Burasi yol, benim de kullanma hakkim var kanunen. Siz arabayla sikistirildiginizda kornaya basmiyor musunuz? Basiyorsunuz. Bisiklet en farkedilmesi zor arac, kornaya basmadan nasil hayatta kalabilirim? Sagdan yola cikan insanlar yola bakmadan cikiyor, kornaya basarak hayatimi kurtardigim cok oldu. Cogu zaman da sizi gordugunu goruyorsunuz, yol verecegini dusunuyorsunuz malum 20 kusur km ile ilerliyorsunuz. Durmadigi zaman ani fren yapmaya calisirken dusme ihtimaliniz ortaya cikiyor. Herkes bisikletliyi sikistirip onunu keserse, her yanasan dolmuscu icin ozel olarak duracaksak bu nasil yol paylasimidir sorarim size.

Sofor dolmustan inip ustume saldirmis ve beni tehdit etmis. Siz bu insana sabirli demissiniz, tesekkur ederim gercekten. Size bu tartismadan nasil kacinilirdi soyle aciklayayim. Ben ezik sekilde "pardon abi ne isim var benim yolda haklisin" deseydim bu tartisma cikmazdi. Bunun ustune ben dahil kimse sesini cikarmadigi icin hergun ayni sekilde yolun ortasinda itilip kakilip sonra soldan sikistiran dolmuscu yuzunden, sagdan da bakmadan kapisini acan adam yuzunden yolun ortasina dusup yaralansam ya da olsem ozaman bu tartisma cikmazdi gercekten.

Niyetleri, maksatlari karistirmissiniz. Benim amacim tartisma cikarmak degil, ben hakkimi aradim. Sesimi cikarmaz isem surekli ezilirim. Bu kadar ezik olmayin. Kameraya guvenip tartisma cikarma nedir allah askina nasil bir mantikdir bu. Tamamen yanlis okumussunuz. Kask uzerinde kamera ile gezmek size epey marjinal gelmis, sov amacli gormussunuz oturup bunu elestirme ihtiyaci duymussunuz. Ben de bunu savunuyorum. Yine de okuyup izleyip vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: kraftwerk
insanı insan yapan gurur ve haysiyetidir. ve hangi insan olursa olsun, kendisine ulan denilmesini istemez. şerefli varlıklarız çünkü. ve bir tartışmada ulan kelimesi geçtiyse, o tartışmada orta yolun bulunması imkansızlaşır.

içinde ulan geçen hiçbir tartışmanın tatlıya bağlanıp bittiğini görmedim.. çünkü fizik kurallarına aykırı.. ateşe benzin dökmek kadar net bir olay.. ulan diyerek bir yere varamayız.. anca tepki toplarız.. akıllarda o şekilde yer ediniriz..

-------------------------------------------------------------

"%100 hatalı ben miyim?" demişsiniz :)
sanırım bu yüzden bu durumdayız. şuan sizinle iletişim kuramıyorum.. "%100 hatasız değilsiniz" dedim, siz bunu %100 hatalı ben miyim diye cevapladınız

bilmiyorum :) olmicak galiba, anlaşamicaz

@Serkan Mıstınoğlu

Ben bunu inkar etmedim. Tekrar tekrar yaziyorum, onume kiriyor, kaldirimdan gitmemi soyluyor, korku ve sinir ile konusuyorum. Buradaki etkenleri hic goz onunde bulundurmadan yazilmaya devam ediliyor. Bu durumda haksiz olup kendisine "ulan" dendi diye saldirip tehdit etmek mi dogrudur yoksa, insan gibi konusmak mi normaldir?

Yine de tekrar yaziyorum, saldirmadan tehdit etmeden konusulsa ben ozur dilerim. Ben bana ulan diye hitap eden biriyle iletisime, saldirip tehdit etmek ile baslamam. Burada yazan bir cok insanin ayni durumda tepkisini merak ediyorum. Kufurler, tekmeler belki havada ucusacakti. Butun olay kamerada butun konusmalarim kayitta ve bu denli bir stres altinda tum konusmalarimi burada paylasiyorum. Cok merak ediyorum siz bu tarz bir durumda ne kadar kibar ve sakin olabilirdiniz. Sizin icin degil herkes icin diyorum yanlis anlasilmasin.

Hepimiz farkli sekilde tepkiler verebilirdik, belki veriyorsunuz gun icinde, ama oturup bunu baskalariyla birebir sekilde paylasmak bambaska bir durum. Hic bir sekilde degistiremeden yayinliyorsunuz olayi.

Ne kadar masum yaziyor bazi insanlar. Herkes ne kadar kibarmis aslinda. Kimse kufur etmez kimse ulan demez cunku ulkemizde.

Ben sonrasinda "salak herif" diyorum. Dogru mu? Degil. Peki o sinirle ne diyeceksiniz? Pislik adam mi? Siz trafikte onunuze kiran arabaya, pislik mi diyorsunuz? Durust olun ana avrat kufur ediyorsunuz. Kameraya almis olsaydiniz paylasirmiydiniz? Hayir bence.

Hepimiz ulkemizin insanlarini biliyoruz. Yuzde kacimiz hic birsey demeden ilerlerdik o sinir ile? Cogumuz o.cocugu diyip ilerlemezmiydik? Kimse kendini kandirmasin lutfen.

Neyse saldirmak normaldir diyorsaniz baska birsey demeyecegim. Tesekkurler.

Ben %100 hakliyim hic bir zaman demedim ve bununla beraber burada bir kac insan beni anlamis, onlara vakitleri ve cevaplari icin tesekkur ediyorum.

dolmuşun yaptığı hata sonucu arkadaşta o anki adrenalinle lan demiş olabilir ha orda o laf söylenmeseydi olayın seyri ne olurdu merak ediyorum
dolmuş şoforünün yaptığı gibi en azından kimseyi sıkıştırıpta bir zarar verecek hareket değil

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
He bir de sunu demek istiyorum adam lan deme diyor siz inadina midir artik yoksa agiz aliskanligimidir bilemicem hala lan diyorsunuz resmen tahrik unsuru
Önume kiran arabaya da ulan hayvan herif ahnana bak diyorum oda bana karsilik veriyorsa bisikletimden inip kavga ediyorum acikcasi lafimin arkasinda duruyorum

Yine insanimizin gelişmişligını bır daha gorduk

@Orhanalkaya

cok mantikli, hepimiz bisikletimizden inip kavga edelim birbirimizin agzini burnunu kiralim. o sirada yil 2013.

@Orhanalkaya

Araç kazaya sebebiyet verecek şekilde abimizin üzerine kırılıyor ve hala kaldırımdan gitsene vs. gibi üste çıkıyor. "Ah canım kardeşim bak bende yoldan gidebilirim" mi deseydi? Hem burada tahrik edilen dolmuş şöförü değil, bisikletlidir. Bir kişi tahrik edildikten sonra ulan dediği için tartaklanamaz. Ha, çok istiyorsa cezasını vermeyi, bunu kanuni yollardan halleder. Açsın bakalım davayı kim haklı çıkıyor?

Bu arada size de geçmiş olsun, Allah belasını vermiş sanırım kaza yapmış ama siz yine de peşini bırakmayın, şikayet edin.

• Beğen
Dövmek hiç bir sorunu çözmeyeceği gibi kavga çıkarmak'da bir sorunu çözmez.
Her iki tarafında bir olaya sebebiyet vermemesi güzel..
Oluşan bölümler çok çirkin.
Türkiye'de gelişmeye çalışan beyin takımı sadece ekmek parasına odaklanmış bir kesim arasında sıkışmış durumdadır.
Yani nefes almaya vakit bulanlar ve bulamayanlar..
Trafikte nice şeyler yaşayanlar..
Olmamasını dilediğim bir şey ama oluyor ..
Sabırlı ve metanetli olmak gerekiyor...
Cahil ile tartışmanın sonu gelmez ..
Ve haklı çıkamazsınız.
Tartışmak yerine 155 kolluk kuvvetlerinden konu hakkında yardım isteyip gerekeni yapabilirdiniz.
En kısa ve güzel yolu bu.
Ben olsaydım olmamayı tercih ederdim.
Videoyu izlemem iyi oldu ...
Bundan sonra söylediğim gibi uygulamaya geçerim.

Geçmiş olsun.

@Ertuğrul

Tesekkur ederim. Kaza haberi cok ironik olmasina karsin 2010 yilina ait. Plaka muhtemelen baska araca transfer edilmis.

her zaman diyorum bu sporla birlikte body building ve kung fu ögrenin
oracıkta kolunu bacağını kırın salya sümük yere yığın böyle boz ayıları bakalım
ibrete alem oluyor .

benimde başıma geldi buna benzer bir olay minibus şöförüne 20 tl uzatmıştım
aradan 10dk geçmişti şöför bey dedim 20 lira vermiştim ters ters baktı suratıma
halbuki benim için para bile degil vermese bile helal etmiştim çoktan.
uzattım ben onu filan dedi halbuki para filan almamıştım
herkesin içinde bağırıp çağırdı ben
alttan almaya çalıştıkca beni dolandırıcı durumuna soktu
. sonunda dayanamadı bende çileden çıkmıştım -in lan aşagı dedi .
gel lan dedim indim şöför koltugundan indi
oda bi yumruk savurdu tuttum sol kolundan ama öldüresiye vuracaktım artık
cok destekli bi sağ vurdum bende buna baktım burnu filan kanadı uzandı yere
dedim benide bu duruma soktun ya Allah topunuzun belasını versin.
yolcular filan geldi ayırdılar böyle kötü bitmişti şöför için .
herkes sindiremiyor işte bu davranışları
siz siz olun beyler haklı iken asla susmayın hakkınızla birlikte şerefinizide kaybedersiniz.

@verisakeet

Rica Ederim. Yılına dikkat etmemişim, fena uykuluyum :) Zaten o adam bu kafayla... Neyse, birde adamın "kaldırımdan gitsene" dediğinde aklıma şu haber geldi: (Alikopteri gözlemek zorunda mıyım?)
(link)

Hepinize iyi geceler :)

• Beğen
Yazar Umberto Eco ironinin belirtilerini anlayabilmiş toplumlar dilin zaferine ulaşmışlardır der. Meaşallah konuşma stilinden, ses ritminden okur yazar bir adam olduğun belli oluyor. Yahu okur yazar adam demek biraz diplomatik dile sahip adam demek. Sen en son söylenecekleri en başta söylemişsin. Bu tip andavallıların üzerinde bu hitabet kırmızı görmüş boğa etkisi yapar. Gerilimi ufak ufka tırmandırır haklı pozisyonunu hep güçlendirmen gerekirken ki sen direkt adamın boyutuna inmişsin. Ya minibüsten haydar abisiyle çıksaydı (birde bu minibüs mevzuna akıl sır erdiremiyorum. Yıl olmuş 2013 dünya şehri sıtanbulun sokaklarında minibüsler geziniyor. Adamlar derebeyi gibi ve kimse agam sen ne ayaksın diyemiyor. Geçen kamyoncular devletin gözüne baka baka köprüyü aşağı indireceklerdi.) Neyse meseleye dönecek olursak lanla lunla danla dunla girmişsin. Gerçi o sinir hali ile adamın ağzından daha ağır şeylerde çıkabilir. Hülasa çözüme gelince minibüsçü esnafı, hafriyatçı esnafının nonoş, tontoş, totoş olarak gördükleri bilimum bisikletçi örgütlenmedikçe daha çooook dayak yer. Ne zamanki ortalığı bu mafyazotik gruplaşmalara terk etmeyip sende caddende sokağında bayrak gösterirsen işte o zaman kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp usul usul ikilerler.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
youtubedeki video açıklaması:
Basicly, he blocks my way on purpose. Refuses to share the road with me. He kept insisting that i should ride on pavement.
Obviously i got angry, tried to stay calm but clearly i was not polite too. Never used any bad language, yet he grabs my neck and pushes me back. Afterwards, he threatens me.
Most of viewers won't be able to understand the language, but suffice to say; you can not cycle on pavement, my approach was not perfect but after being blocked and attacked, i'd say its bit normal and clearly i did not do anything wrong. Thanks for watching.

Açıkça ve göz göre göre yolumu kesiyor, yolu benimle paylaşmayı redderiyor. Kaldırımdan gitmemi söylüyor. Doğal olarak kızıyorum, sakin kalmayı deniyorum fakat kibar da olamıyorum. Asla hakaret etmiyorum, :))) yakama yapıştığı ve tehdit ettiği halde. İzleyenlerin çoğu konuştuklarımızı anlayamayacak biliyorum fakat sadece şunu söyleyeyim ki; o kaldırımda bisiklet sürülemezdi. Tamam benim yaklaşımım kusursuz değildi, önümü kesmesine ve saldırmasına rağmen. Şunu söylemeliyim ki bu tartışma kaçınılmazdı ve ben ters hiçbirşey yapmadım. İzlediğiniz için teşekkürler.

Adamın araçtan inmesinin TEK SEBEBİ, uyarılarına rağmen, çocuğu yaşındaki birinin ona üst üste 2 kez lan demesi.
minibüsten inmesinin olayla, kaldırımla, sıkıştırmayla, kornayla, yol vermeyle yada bisikletle hiçbir alakası yok. adam 2. lana dayanamayıp iniyor araçtan. youtube yorumuna bunu da eklemelisin

son yorumumdur, kimse kusuruma bakmasın.

@Serkan Mıstınoğlu

Epey ugrasmissiniz tebrik ederim. Icinde size ait bir yorum goremedim gerci. Yanlis ya da yalan olan kisimlari en azindan belirtseydiniz. Mesela hakaret etmiyorum kismina gulucuk koymussunuz. Bisiklete biniyorsaniz, gun gelir biri size ayni sekilde davranir. Ozaman belki durumu anlarsiniz. Sadece kamera vs ile farkli birseyler yaptigim icin bana "uyuz olup" haksiz cikarmaya calismissiniz. Amac nedir cok merak ettim. Melek gibi bir insansinizdir muhtemelen, agziniz kufur vs gormemistir. Trafikte mukemmel bisiklet kullanirsiniz, onunuze kirana sevgi gonderirsiniz belki de.

Hergun Allah a emanet sekilde yol alirken hayatim tehlikeye atiliyor, siz burada "bu adam nerede hata yapmis bulayim da rezil edeyim biraz prim yapayim" pesindesiniz. Benim de size son cevabimdir. Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: baris34ince
@Ertuğrul

Sen baken yat yatagina videoyu daha duzgun izlememissin ulani daha sonra soyledi yaziyorsun videoyu iyi izle baken sen sonra yorum at

Yil 2013 olmus diyorsunuz o zaman yila göre dediginiz laflara dikkat etmelisiniz bence yil olmus 2013 kan govdeyi goturuyor sokaklarda buna ragmen milleti gaza getiriyorsunuz ya o adam sizi oracikta öldurseydi yil 2013 sonucta

@Orhanalkaya

hocam dolmuş şöförlüğü falan mı yaptınız zamanında da o yüzden mi bu kadar savunuyorsunuz adamı :D

Geri