Scudo Sports

Araçların kasti olarak bisikletlinin üzerine sürmesi

Konya'da darp edilen motorcunun videosunu izledim.Sıkıştırmalarına isyan edince "Bisiklet yolu var oradan git." Bu kişi akıl edemiyor ama bu git kaldırımdan sür demekle aynı şey.O alan bize ait,motorculara değil.

Aaahh ah...

Scudo
@SagFan haa biz hakediyoruz yani oyle mi?

Gel istersen Istanbul'da sur bi bisiklet ondan sonra fikirlerini alalim. Biz bisiklet yolunda motorsikletliden bahsediyoruz, sen duz yolda sabit hizda gitmekten. Duz yolda herkes gidebilir de malesef buralarda duz yol yok. Bisiklet yolunda bile mangalcilar, top oynayan cocuklar, motorcular,vs... Nasil sabit hizda gidilebilecegini bize de anlat da bilelim. Bos yol yok burada 20m nufus var. Farkinda misin bilemedim?

Ayrica gece 1 de otobanda gidecek kadar cesaretli degilim. Ramazanda iftardan donenler, sahura yetisenler, normal zamanda alkolluler,vs... bence sen daha dikkatli ol!

@Işıklar Gazisi
Bu forumda bir arkadaş kendisini sıkıştıran otobüsün videosunu paylaştı. Adını ya da başlığı hatırlamıyorum şimdi. Arkadaş sağ şeridin sağından ilerlerken kadraja sol taraftan otobüs giriyor ve bisikletlilerin üzerine sürerek durağa yanaşıyordu. O başlıkta forumun neredeyse tamamı bisikletli arkadaşı suçlamıştı. Otobüsün şerit değiştirme önceliği var diyenler, durup kaldırıma çıksaydın diyenler. Açık açık önünde sağ şeritte bulunan bisikleti sıkıştıran otobüsü savundu bütün forum. Bisiklet kullanan adamlar bunlar.

O sevmediğiniz otobüs sürücüleri için konuşuyorum. Bu güne kadar Antalya'da bir kişi sıkıştırmadı beni. Otobüsler mi bisikletler mi acaba dikkat edilmesi gerekenler diye düşünüyor insan.

yaklaşık 8-10 gün önce bi olayda ben yaşadım dönmek için göbekte beklerken orta şeritten devam edip önümden geçmesi gereken bir otomobil doğruca el kol haraketi yaparak üstüme kırdı bu sıradan olayda beni şaşırtan an ise ön camla aracın direksiyonu arasında duran çakarı gördüğüm an oldu...

Bütün mesajları okudum da herkes dertli be abi.Ben de tabii.Diyarbakır'dayım bisiklet yolunda bisiklet kullanıyorum.Rampalara gelince duruyorum.Gerizekalı sürücüler olabilir diye.Tam rampadan indim tekrar çıkıcam.Önümde bir rangerover durdu.Beni de görüyor.İşaret yaptım umursamadı.İnmesini bekledim.
B:Aracı çeker misin?
Hanzo:2 dk işim var çıkıcam zaten.
B: abicim tamam iyi diyorsunda az aşağıya park et.Caddeye çıksam arabalar ezer beni.
Hanzo:Banane
B: bak yolumu işgal ediyorsun.Düzgün konuşuyoruz senle çek arabayı
Hanzo:İşgal ettim ettim nolmuş yani.

Bende çıkardım telefonu fotoğrafını çektim bi güzel aracın.Online trafik şubeye şikayet ettim.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
ben en çok otobüslerden korkuyorum. buradakilerin çoğu ŞEREFSİZ. sağdan geldiğimi göre göre önüme kırıp yolcu indirip bindirebiliyorlar. akıl sağlığımı korumak için derin nefes alıp göz göze gelmemeye çalışıyorum.

eski bir video allah yardımcımız olsun

bisiklet yolu yaparsın bisiklet yoluna araç park ederler... hep kendileri haklıdır zaten

Ben sizden yaşca (17) küçük bir kardeşiniz olmama rağmen benimde başıma böyle olaylar geliyor fakat ben bu olayların kasıtlı olmadığını düşünüyorum. Kimse tanımadığı birine zarar vermek istemez, ayrıca sizden ne istiyor olabilir ki? İnsanlar dalgın oluyor ve benim başima gelen olaylarda durdurup insanları konuşuyorum ve hep özür diliyorlar oluyor bitiyor. Bence çok abartıyorsunuz ayrıca şehir içinde yapılan antrenmana da antrenman denilebileceğini düşünmüyorum. İyi forumlar..

@enrique 2012 yılında 41 bisikletli ölmüş..
Bu rakamlara rağmen,kimse bisiklet yollarının yapımından veya kurallara uymaktan söz edemez..
Bu ülkede bisikletlileri bir karınca gibi eziyorlar..Gerçek bu..Sen veya ben hayatta olabiliriz ama bu bizi sadece şanslı yapar..

Otobüsteki homo erectus diyor ki ''ben bunları beklemek zorunda mıyım?''..!
Sanki bu homo erectus,hayatında hiçbirşeyi beklemek zorunda kalmamış..Mesela trafikte siyasilerin konvoyu olduğu zaman da,otobüsün içinde ''ben bunları beklemek zorunda mıyım?'' diye böğürüyor mu acaba?Bence bir kuzu gibi oturuyor bir köşede..
Ya da askerde binbaşının gelmesini beklerken ''ben bu binbaşıyı beklemek zorunda mıyım?'' diye böğürdü mü acaba?Bence kılını kıpırdatmadan bekledi sırasında..

Homo erectusların bisikletlilere böğürmelerinin nedeni,bisikletlileri güçsüz görmelerinden kaynaklanıyor..İşte burada devlet müdahil olmalı..Bisikletli birini bir karınca gibi öldürenlere,ciddi cezalar vermelidir ama bunu yapmıyorlar..Devlet bisikletliyi görmezden geldiği müddetçe,bu otobüste böğüren homo erectuslar ve onlarca bisikletliyi her sene ezen araçlar hiç bitmeyecek..

Videodaki şahıslar ve bu düşüncede olanlar pdr gözetimininde psikolojik tedavi görmeli sadece bisikletliler için değil herhangi bir vatandaş için bile büyük tehlike oluşturmaktadır yarın bir gün herhangi bir nedenle insan yaralamaya hatta öldürmeye bile müsait durumdalar.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Dumutt denk gelirsin abicim.Sorunlu insan o kadar çok ki.Bilerek sıkıştırır pişmiş pişmiş güler.Üzerine sürer.Ezmeye kalkar.Arkadan çarpar.Sen bu kadar iyimser olma.Kaskını eksik etme.

Bunlar sadece örnek.Trafikte kasıt farketmez, hatanın telafisi yoksa yaralanırsın,ölürsün.

@Dumutt yazilanlari iyice okumadan yorum yapmamani tavsiye ederim. Tanimadan etmeden ustune surup dil cikartmaktan sacma sapan hareketler yapanlardan bahsediyorum ben sahsen. Ben de zaten manyak midir acaba diye sorguluyorum.

Çok ilginç gerçekten. "Adam" gibi sürersen kimse sana sataşmaz diyen mi ararsıň, benim üstüme sürenleri durdurup konuşuyorum ve anlaşıyoruz diyen mi ararsın? Hem de bisiklet forumunda. Kural 1; Ne olursa olsun hiç kimse, bir başka kimsenin canina kastedemez. Kural 2; Üzerinize kasıtlı şekilde direksiyon kıran vasıfsızı takip edip durdurup anlaşmaya çalışmak ilk kural ile çelişmenize yol açar.

*Üç robot yasası gibi oldu. İdare edin. :)

İki yada üç kere başıma geldi. Bunu yapanların insanlığını sorgulamam. İnsan değiller çünkü :D.
Birde mobilet tarzı araçları kullanan apaçiler var. Yanından tam geçerken egzos patlatırlar. İnsan değiller. Hepsi bit yavrusu napcan.
Çok çekiyoruz çok .

Her şey bizim elimizde olmuyor. Gecenin 1'inde performansa çıkıyormuş. Arkadaşın dediği gibi Allah'ın sevdiği kuluymuşsun. Bazen ne kadar dikkatli olursan ol dangalaklar geliyor buluyorlar seni. O yüzden sağa sola dönüşlerde otomobillere yol verin. Bırakın iki saniye önce geçsin gitsin bir şey kaybetmezsiniz. Mutlaka karşıdan karşıya geçmeden önce arabaların çoğunun gitmesini bekleyin. Özellikle kavşaklarda sinyal vermeyen dangalaklar var. Hangi yöne doğru gideceği belli olmadan atlamayın yola. Bağırın sinyal ver diye çekinmeyin. Motorculara ben genellikle yavaş ulan diye bağırıyorum. Yada kavşakta falan duranlar olursa bekle diye sesle ve el işaretiyle uyarıyorum geçerken. Önlem almakta fayda var.

Bisiklet üzerindeyken başlarda ben öyle hissediyorum heralde, yok artık falan diyordum. Birgün minibüste giderken minibüsçü bisikletli birinin üzerine sürdü. Eleman kendini yolun dışına attı minibüsün arkasından sövmeye başladı. O an minibüsün içinde şöfor ve ön koltuk - torpido ve vites kısmında ikamet eden 3 arkadaşı şen kahkalarla yoluna devam ediyordu. Konuşmaları; gördünmü nasıl korktu ile başlayıp, aslında ezeceksin bu *pneleri noktasına kadar geldi. Ama nasıl keyifliler anlatamam. Eminim çarpıp kaçsalar keyif sigarası yakacaklar. O gün bugündür minibüse binmiyorum. 2 km yürüyorum metroya biniyorum. Minibüsler üzerimize sürmeye devam ediyor ve aldıkları tek ceza benim vermediğim 1,25 TL oluyor.

@BerkEvren
Evet bunu sıklıkla minibüs şoförleri yapıyor nedense. Yolun en sağından kaldırıma yapışmış vaziyette giderken bile silme geçiyorlar. Sebep?
Sebep yok . Dedim ya bit yavrusu. İnsan olsa konuşarak anlaşırsın. İnsan değiller. Biraz sinirlendim galiba. :mad:

@BerkEvren sadece bisikletlilere karşı bir saygısızlık değil,genel olarak bizde trafikte sorun var.Bence ehliyet alan biri mutlaka sinir kontrol derslerinden geçmeli psikolojik geçmişi araştırılmalı,sağlam mı vs.Bu sadistlikten başa bir şey değil zira.

@atasoy
Geçen ay şirketin bir arsasını satmak için Tarsus'a gittim. Alıcı ile beraber, araçla tapu dairesine giderken yanımızdan geçen bir bisikletli ile ilgili alıcının yorum "Bütün bisikletlileri ezeceksin...."

Geri