@enrique 2012 yılında 41 bisikletli ölmüş..
Bu rakamlara rağmen,kimse bisiklet yollarının yapımından veya kurallara uymaktan söz edemez..
Bu ülkede bisikletlileri bir karınca gibi eziyorlar..Gerçek bu..Sen veya ben hayatta olabiliriz ama bu bizi sadece şanslı yapar..
Otobüsteki homo erectus diyor ki ''ben bunları beklemek zorunda mıyım?''..!
Sanki bu homo erectus,hayatında hiçbirşeyi beklemek zorunda kalmamış..Mesela trafikte siyasilerin konvoyu olduğu zaman da,otobüsün içinde ''ben bunları beklemek zorunda mıyım?'' diye böğürüyor mu acaba?Bence bir kuzu gibi oturuyor bir köşede..
Ya da askerde binbaşının gelmesini beklerken ''ben bu binbaşıyı beklemek zorunda mıyım?'' diye böğürdü mü acaba?Bence kılını kıpırdatmadan bekledi sırasında..
Homo erectusların bisikletlilere böğürmelerinin nedeni,bisikletlileri güçsüz görmelerinden kaynaklanıyor..İşte burada devlet müdahil olmalı..Bisikletli birini bir karınca gibi öldürenlere,ciddi cezalar vermelidir ama bunu yapmıyorlar..Devlet bisikletliyi görmezden geldiği müddetçe,bu otobüste böğüren homo erectuslar ve onlarca bisikletliyi her sene ezen araçlar hiç bitmeyecek..