Scudo Sports

Araçların kasti olarak bisikletlinin üzerine sürmesi

nerutal

Üye
Tepki
21
İsim
Özgür A.
Bisiklet
Kron
Bisiklet, her ne kadar yeni başlasam da benim için güzel bir aktivite kaynağı oldu. Yaklaşık 1 aydır düzenli olarak sürmeye gayret ediyorum. Bu forumda da zaman geçirmeye başladım ve bisikletçi ölümleri, trafikte maganda dehşeti ve çoğu insanımızın bisikletliye karşı olan art niyetine açılan konular dahilinde şahit olmuştum. Fakat, bugün ne yazık ki başlıkta belirttiğim olayı tecrübe ettim.

Araçların yoğun olmadığı bir anda yolumda ilerlerken karşıdan gelen araç kasti olarak üzerime sürüp gaza bastı. Beyin engelli olduğunu (kesinlikle hakaret amaçlı yazmıyorum) düşündüğüm sürücünün yüzündeki ifade resmen aklıma kazındı. Ne zevk aldı, niye yaptı, eline ne geçti bilmiyorum. O esnada ters bir şey olsa bana çarpmasını hiçbir şey engelleyemezdi ve çarptığı gibi de gaza basıp gidecekti. Artık öldüm mü, can mı çekişiyorum umurunda olmayacaktı.

Bisiklet kültürünü geçtim, normal bir insan gibi yaşayamayan mutasyonlar her an her yerde karşımıza çıkabiliyormuş. Aman dikkat. Herkese magandasız, kazasız-belasız keyifli sürüşler.

Scudo
çok haklısın kardeşim Türkiye'de bisiklet sürmek Everest'e uçak kullanmaya benziyor son olarak bisiklet yolunda hayatında ilk defa bisiklete binen çocuklar sağ soluna bakmadan yola atlıyor sonuç biz hatalıyız Türkiye'de bisikletçilere önem verilmiyor

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Şu istanbul da yaşayıpta bütün Türkiyeyi İstanbul zannedenlere sesleniyorum.
Bütün Türkiye İstanbul değil. Gidin küçük bir Anadolu kasabasında yaşayın, sevgiyi, saygıyı, kardeşliği görün ondan sonra bütün Türkiyeyi gömün.

Gecen gun bisiklet yolunda motorcu dil cikartarak uzerime surdu, yanimdan santimle gecti. Ancak tarafimdan kufur yemekle kaldi. Anadolu yakasi sahilinde bisikletli polisler var ama hicbi ise yaramiyorlar acikcasi. Dun de arkadaslarla veledromda surerken yine bi motorcu (belki aynisiydi) piste daldi, en az 3 tur atti, pist zaten tam bir panayir yeri gibiydi. Bi motor eksikti, o da oldu.
Park guvenligi gunduz vakti cinler top oynarken kasksiz vatandaslari pistten cikartirken, dun panayir yeri olan piste yaklasmadilar bile. Memlekette isine geldigi gibi isletilen kurallar baydi artik.

Hocam bizim medeniyetimiz ile bizi olumune kiskanan bati medeniyeti arasinda ne fark var biliyormusun? Onlar artik insan zekasini asip yapay zeka yapiyor yetmiyor bu yapay zekayi telefonlarimiza uyguluyor adina siri diyor biz ise bu siri ile gidip sevismek istiyoruz ona cikma teklifi ediyoruz iste bu yuzden batu bizi kisganiyiii... Siriye kufur eden ona cikma teklifi eden bununla eglenen bir guruhtan ne beklenir.

Veledi zinalar
Karakter fukaraları

Geçtiğimiz haftalarda buna benzer bir olay benim de başıma geldi. Bursa'da bisiklet yolunda(!) giderken sesini duyup farketmesem motorun biri arkadan gelip ezip geçecekti beni.

• Beğen
Tepkiler: pancama
En fazla sıkıntıyı yanından geçtiğinde hava yaptığını sanan ya da geçerken sana hava yapan kazma kuba cilar oluşturdu bana. Geçerken bir ROOAAAAAM!! BEEEEEUUUEEE!! başlaması, hafiften senin önüne doğru kırma davranışı...

Bir de elektrik li bisikletler var mı onlar sürekli seninle yarış halindedir. Bızzzz!! Diye gelip gevrek gevrek gülerler geçerken.hic dert değil ama akşam aküleri bitmesin diye ışığını yakmayan kazmalar yok mu! Yolda yürürken bile ciddî tehlikeli ler...

Dikkat etmek gerek, araçlara öncelik verin her şey bir anda olur. Hayatımız her şeyden değerli

Bisiklet sürerken,trafikten ve insanların olduğu yerlerden uzak durmak lazım..Trafikle ve yayalarla paralel gitmemeye çalışın..

Mecburen sag seridi ortalayarak gidiyorum. Bisiklet yolu yok gittigim yolda.

Fazla abartıyorsunuz, kurallara göre sürdüğünüz de hiç bir sorun çıkmayacaktır emin olun ki... Balıkesir'de gecenin 1 inde performansa çıkıyorum çevre yolunda fakat hiç bir sorun yaşamıyorum. Adam gibi sürün adam gibi karşılık alın

Trafikte iki şeyden korkacak ve mümkün mertebe tedbirini alacaksın.

1) Her türlü dolmuş ve otobüsler.
2) Kadın sürücüler...

2 buçuk) Hafriyat kamyonları da dahil edilebilir ama onun dışındaki kamyoncu arkadaşlar daha anlayışlı oluyorlar. Hafriyatçılar ise saatli bomba gibi....

İstanbul da bisiklet yolları bazen asfalt üzerinden devam ediyor sahilde 24 km/s hızla giderken taksicinin biri aniden önüme kırıp yolcuyu kaldırıma indirdi ne yapacağımı şaşırdım ters şeritti zaten yola çıksam kesin ölürüm neyse ki frenler işini yaptı ucuz atlattım

Öyle bir bisiklet yolu yapmışlar ki güvenli sürmek istiyorsan bisikleti elinde götüreceksin

@Yusuf !!WOW!!

siz şehir için de sağ sol, karşıdan karşıya geçerken arabaya ha bekle de ben geçeyim hemen, beklesen nolcak ki vs. tiplerden misiniz ? Ben diyorum ki belli bir hız da sabit olarak gidiyorum antremana çıkıyorum sağdan sağdan yolumdan gidiyorum diyorum

@Ilter Elmas
Sizi nasıl arkadan gelip ezebiliyor ? Hani ışığın havadaki hızı 300.000 km/s değil mi ? 1235.5 km/s ile ses nasıl onu geçebiliyor aklım almadı aslında. İnsan o kadar mı dikkatsiz olur.

@SagFan
Şükürler olsun ki değilim. Ama 367 promil alkollü, ehliyetsiz, ehliyetine alkol den el konulmuş, aracının muayenesi geçmiş pısık şahin kullanan bir sürücü gündüz vakti gelip arkadan çarptı. Yine şükürler olsun ki araba sürüyordum. Neyin ne zaman gerçekleşebileceğini bilemezsin kendine çok güvenme. Adam gibi sürüp karşılığını alamıyorsun. Evet olayın gerçekleşme şekli biraz abartı. Ama oluyor bunlar.
14191289_1219764428076152_1912600799_o.jpg

@SagFan "adam" gibi sürüyoruz emin ol ancak arkadaşın dediği gibi bazı sürücüler böyle hareketleri kasıtlı olarak yapıyor.

yolun en sağından gidiyorum herkes yanımdan yarım metre boşluk bırakarak geçiyor diğeri 5 santim yanımdan geçiyor, neredeyse sürtecek. en ufak bir dönüş yapsam aracın bir aksamı takılsa saniyeler içinde öleceğim. bu şerefsizlerin psikolojik sorunluların sebebi ne anlamış değilim. sadece bu değil başka birsürü örnek var. yani direk seni ezmeye çalışmıyor ama bile bile tehlikeli bir durum yaratıyor. heralde küçük beyninden ulan şunu kazayla ezsem ne olur acaba diye düşünceler geçiyor. sonuçta ülkemizde trafik böyle. en ufak bir sıkıntıda yarım saat kornaya basıp cam açıp küfretmeler, birbirine yol vermek yerine tamponu kim önce sokarsa onun geçmesi vs. rezalet.

Geri