Scudo Sports

Aracın sağından geçerken üzerine kırması(KAZA)

Mehmet Çınar

Aktif Üye
Tepki
234
İsim
Mehmet ÇINAR
Bisiklet
b'Twin
Iyi akşamlar arkadaşlar bugün bi kaza yaptım. Düz yolda ben yolun sağ tarafından bisikletimle gidiyorum (yolun en sağında araçlar park etmiş)önümde siyah volkswagen aracın sağından geçerken adam aniden sağa kırarak bana çarptı (sinyal verse sağına girmezdim)oradan acile gittik sikayetçi oldum yarın ifade vermeye gidicem burada sizce kim haklı? bende pek hasar yok maddi hasar var bisikletimde arabada ve kıyafetlerimde.
Capture+_2017-06-22-22-21-56.png
şöyle örnek vereyim kırmızıyla işaretlediğim yerden giderken sari aracın yanına geldiğinde aracın aniden sağa kırdığını düşünün.

Scudo
Geçmiş olsun karşı taraf hatasını kabul etti mi? Yoksa sizi mi suçladı?

Olay yerinde kamera veya şahit yoksa, yaralanma da olmadığına göre bi sonuç çıkmaz bence

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çınar
Yaralanma var ama küçük dizimde ve kolumda sıyrıklar. Manevi hasarı kim ödeyecek peki?

@Çağdaş78 oda beni suçladı ben dörtlülerimi yaktım durdum o bana arkadan vurdu dedi.

Aracın arkasına mi carptiniz yanına mi? Biraz detay verebilirseniz bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir.

Aracın tam olarak sağ ön lastiğinin uzerine carptım yada o bana carptı çünkü aniden döndü.

Hocam anlatımınız sanırım biraz taraflı. Sağına girince sağa kırıp çarptı demişsiniz, sonra arkadan çarpma meselesini söylemişsiniz. Arkada çarptıysanız suç sizde.

Sırf bunun için aksiyon kamerası takmak lazım. Hatalı olan kabak gibi çıkar videoda, bu sefer adam itirazda edemez, hatta polis çağrılmasın diye tık para bütün zararıda karşılar korkusuna, yoksa ehliyet siciline işleyecek hata.

Anladığım kadarıyla burada kilit husus şu: yol kaç şeritli olarak düzenlenmiş?

Eğer gittiğiniz yönde iki veya daha fazla şerit bulunuyorsa; siz sağ şeritten gidiyordunuz, diğer araç kontrolsüz şekilde bulunduğunuz şeride girdiği için kaza meydana geldi, diğer araç hatalı.

Böyle bir düzenleme yoksa, önünüzdeki aracı sağından geçmeye çalıştığınız için siz hatalısınız. Kazanın meydana geldiği yer kavşak ise (kazaya karışan diğer araç sağa dönmek için önünüze kırdı diye tahmin ediyorum), kavşakta geçiş yaptığınız için ayrıca hatalısınız.

@mtbrhnkc adam ifade verirken arkadan carpti diyor yalan ifade veriyor

@Murat B. Yol aslinda 2 seritli ama sağ serite araçlar park etmis paylastigim fotograf olay yerinin az alti zaten tam isaretledigim yerden gidiyordum. Adam park etmek icin sağa dönüş yapti

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@Mehmet Çınar Geçmiş olsun. İnşallah mağdur olmazsınız. Bu kaza da aksiyon kamera kullanmaya başlamanıza vesile olur umarım.

@Murat B.

yolun kaç şeritli olduğunun önemi yok bisiklet en sağdan gider. soldaki araç yavaşladı diye bisikletli onu yolun soluna geçip soldan mı geçecek? sağdan geçtin hatalısın'ı ilk defa duyuyorum. soldaki araç çok yavaşsa ne yapacağız? araç da sürse bisiklet de sürse soldaki durma noktasında ilerliyorsa sağ şeritle olayın alakası yok.

--
arkadan çarptı diyorsa sen de sağa döndü diyorsan illaki aracın sağ önünde hasar vardır arkasında da hasar yoktur. bu da beyanını kanıtlar. ama o an polis çağırsaydınız inceleyip tutanak yazsalardı daha iyi olurdu.

Kim haklı kim haksız bilmem ama çok geçmiş olsun hocam. Kazanın her türlüsü kötü maalesef

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Çınar
@efeozata

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 103'üncü maddesinde geçme (sollama) ile ilgili kurallar tanımlanmıştır. c) bendinde şu yazar:

c) Araçların sağından veya banketten yararlanmak suretiyle geçmek yasaktır.

Yol birden fazla şerit olarak düzenlenmemiş ise, solunuzdaki araç diye birşey olamaz, diğer araç ya önünüzdedir, ya da arkanızdadır. Araçlar ancak geçme sırasında yan yana gelirler, bu durumda da kimin nasıl davranması gerektiği mevzuatta detaylı olarak yazar.

Yol iki şeritli ise soldan giden aracın sizden hızlı veya yavaş olması sizin probleminiz değildir. Aynı maddenin d) bendi de şu şekildedir:

d) Gidişe ayrılmış yol bölümlerinde, şerit değiştirmemek şartı ile bir şeritteki taşıtların diğer şeritteki taşıtlardan hızlı gitmesi geçme sayılmaz.

@Mehmet Çınar Geçmiş olsun, araç sağa dönerken gerekli kontrolü yapmamış, araç sol şeritte gidiyor siz ise sağ şeritte gidiyorsunuz, bu durumda öndeki aracın dönüşlerde sap şeridi kontrol edip dönmesi gerekirdi. Kazada siz yaralandığız için karşı taraf doğrudan şüpheli konumunda oluyor. (TCK 89/1) Bu suç uzlaşmaya tabi (ceza muhakemesi kanunu 253) Eğer karşı tarafa kusur verilirse o zaman size uzlaşma teklifinde bulunurlar.

@Mehmet Çınar geçmiş olsun ayni olay dün sabah işe giderken benimde başıma geldi ben ucuz atlattım ama yokuş aşağı gidiyorum en sağdan birden üzerime kırdı aptal herif camıda açıktı aracın içinde 3 kişi vardı napmaya çalışıyorsun diye bağırdım yanındakide dedi dikkat etsene adamı ezicektin filan dedi kardeş kusura bakma görmedim valla seni dedi kufur etsem yeridir araç birde iski nın aracı tam sopalık böyleleri

Geri