Scudo Sports

Araç arkası bisiklet taşıyıcısı

Kullanmıyorum kullanmayı çok istiyor ve paraları kenara deste yapyorum maşallah hepsi bisikletten pahalı. (forumda kaçırdıklarım oldu malesef)
Önerim, arabanıza uygun modeli (link) den bakıp ona göre arama yapmanız.
Bazen 2. elde uygunlar olabiliyor.
Aynı şekilde SARIS de bilinen ve kaliteli bir taşıyıcıdır. Ancak tavanda taşıma da çok güzel bir fikir, kararı siz vermelisiniz. Çeki demirinde sabitlenen de var . vs çok var yani ancak herkes memnun.
Memnun olmayanlar da genelde aracına uygun olmayan model almış olanlardır ben farklı bir şey hiç görmedim

• Beğen
Tepkiler: Emre Akkanat
Scudo
Arkadaşlar selamlar. Konuyu umarım doğru başlığın altında canlandırıyorumdur.

Renault clio HB aracım var. 2002 model araç. Örnek resimi ekte mevcut. Bu araçta bisiklet taşımak istiyorum. Bir çok firmanın arka taşıyıcı listesinde benim araç için konfigürasyon bulunmuyor. Bende tavan taşıyıcılarına yöneldim. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Çok teşekkürler.

Dosyalar

• renault_clio_istanbul_8700119440365501544.jpg
    renault_clio_istanbul_8700119440365501544.jpg
    63,2 KB · Okunma: 69
@Çetin ŞAHİNÖZ

Tecrübe edilmiş ve onaylanmıştır.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Özcan
Araca uygunluğu çok önemli. Beni sürekli dusunduren konu bu.
Bi de dikkatimi çeken bir şey var thule nin sitesinde... 6 ay kadar önce aracına uyumlu olan-gorunen bazı thule modelleri artık uyumsuz görünüyor üstelik site hep en yeni modellerine yönlendiriyor.

İLK ÖNCE BİSİKLET ALMA TAŞIYICI AL:
3 yıldan beri 3 bisiklet taşıyan saris marka taşıyıcıyı kullanıyorum.Çok memnunum .Fiyatı 300 ila 350 € arasında değişiyor. Ararştırılsa daha da ucuza bulunulabilir

• Beğen
Tepkiler: İsmail Özcan
Thule ın yeni modellerinde araca kilitleme özelliği gerçekten beğendiğim bir özellik. Ancak çeki demirine bağlananlar da çok pratik ve güzel. Üstelik arabayı değiştirsen bile aleti değiştirmen gerekmiyor. Ancak öğrendiğim kadarıyla araca sonradan çeki demiri taktırmak Taşıyıcı kadar pahalıya mal oluyormuş çünkü ruhsatı da yenilemen gerekiyormuş

• Beğen
Tepkiler: Escapist
Merhaba Arkadaşlar,
Kızımın Bianchi bisikleti benimde Peugeot 3008 i var :)
Kızım artık bisikleti de gittiğimiz yerlere götürülmesini istiyor.
Malum emir demiri keser :) :) :)
Sizlerden ricam çok pahalı olmayan ama araca da kesinlikle zarar vermeyecek bir bisiklet taşıyıcısı önerisi alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
Su sıralar SARİS markasının bazı modelleri MERLİN Cycles de indirimde yine de ben thule u yandaki ve üstteki tutanakları metal olduğu için daha çok beğeniyorum. Kullanan bir arkadaş belki sizedaha da yardımcı olabilir.

@alper 76
Muhteşeme bir fiyat. 110 euro saris bones 3 bisiklet taşıyıcı için. Gönveri de 20 euro tutuyor totalde 400 TL ye malolur .
İhtiyacı olan kaçırmasın derim. Bende thule olmasa alırdım.

Ben de thule kullanıcısı olarak bu konudaki deneyimlerimi yazayım.
- öncelikle hangi marka olursa olsun çok hızlı sürmeyin. Ankara istanbul yolunda uzun süreli 120 civarı kullandığımda çocuğun bisikletinin jantların rüzgardan hafifçe yamulduğunu fark ettim.
- thule clip-on dan çok memnunum. Yıllardır kullanıyorum. Çok iyi bir yatırım oldu benim için. Ancak ara sıra üst kancaları tutturan kelebek vidaları kontrol etmekte fayda var. Benim bir tanesi düşmüştü. Neyse ki pimler baskı altında kolay çıkmıyor yerinden. Fark edince ilk hırdavatçıdan basit bir kelebek vida alıp taktım.
- gördüğüm kadarıyla en iyi taşıyıcı saris bones. Thuleden daha iyi olduğu açık. Hem kayış sabitleme hem de kilit yönünden. Ama tabi fiyat da ona göre.
- kayışlı sistemleri çok önermiyorum. Bir süre kullandım. Gerdirmek çok zor olduğu gibi bir süre sonra esniyor. Riskli geldi bana bıraktım.
- çeki demirine takılanlar da iyi bir çözüm. Bu şekilde bagaj rahatça kullanılabiliyor. Benimkinde de kullanılıyor ama bisiklet takılıyken bagajı açmak epey güç istiyor. Sıfırdan alıyor olsaydım ruhsat işini göze alırdım herhalde.
- araç üstü taşıyıcılar bazı otoparklarda sorun olabilir. Bizim sitedeki giriş nedeniyle kesin unuturum diye hiç yönelmedim. Tavan barları ayrıca bisiklet olmasa da yüksek hızda ses yapıyor.
- araç arkası taşıyıcılarda 3 bisikleti yerleştirmek zor. Bir tanesi çocuk bisikleti olduğu halde selelerin ikisini çıkarmak zorunda kalıyorum yerleştirmek için. Bence 3 bisiklet varsa tavan veya çeki demirine takılı sistemler bagaj üstüne göre daha iyi.
- son olarak, ben de para harcamayı sevmeyen biriyim ama bu konuda çok ucuz çözümleri tavsiye etmem. İlk aldığım modelle devam etseydim bisikletten soğurdum herhalde. Daha ucuz bisiklete binin ama güveneceğiniz bir taşıyıcı kullanın derim.

Herkese bisiklet dolu günler...

@bartsimpson Kullanmadığım için saris mi Thule mı bilemeyeceğim ancak arka kapıya (bagaj kapağına) asılan modellerde thule bana saris ten daha iyiymiş gibi geldi. Böyle düşünmeme en büyük neden Thule de sağ sol üst yan her tarafın tel ile ayarlanıyor olması ancak Saris te nu durumun kayışlarla ayarlanması oldu. Neden böyle düşündüğünüzü merak ettim.
Hatta Saris bones ın thule karşılığı olan modeli düşünerek bunu söylüyorum
(link)
(link)

Bir kullanıcı olarak aydınlatırsanız seviririm, keşke bu ürünler biraz daha uygun fiyatlarda olsaydı ... malesef korkunç denilebilecek rakamlar söz konusu

@alper 76 ben bir arkadaşımda gördüğüm saris bones modeline baktığımda böyle bir düşünceye kapılmıştım. (onunki sedan için olan modeldi gerçi.) Gerdirme mekanizmayla yapıldığından ve epey sağlam durduğundan normal elle gerdirilen sistemler gibi güvensiz gelmemişti bana. Ama özellikle kilit olması ve bisikleti tutma kelepçeleri benimkine göre daha iyi görünüyordu. Thulede de gerdirme olayı iyi hakkını yememek lazım. Ama bisikleti esnek bir kelepçe ile iki noktadan tutuyorsunuz. Bir ya da iki bisiklette çok problem olmaz belki ama üçüncüyü takarken ben acaba ilave bir kayış daha kullansam mı diye düşünüyorum hep. Sariste ise hem bisikleti ikiden fazla noktadan bağlama şansı var hem de kelepçeler kendinden kilitli. Bir de genişlik de ayarlanabiliyordu. Thulede bu tip esneklik pek yok.
Siz linki verince mesajı yazarken bir yandan baktım, o model thuleye göre iyi değil. Dediğiniz gibi kayışlar elle gerdiriliyor. Benim kastettiğim rs modeliydi.

Malesef fiyat çok uçuk haklısınız.

Bir ufak ilave yapayım benim kullandığım thule modelini bir kaç sene önce decathlondan almıştım ve o zaman iyi bir fiyattı. Yani ucuz da pahalı da değildi kalitesine göre. Kesin diyemem ama 300 civarında bir rakam hatırlıyorum. Ama şimdi bitmiş. Diğer bisikletçilerdeki fiyatları da sanırım kur nedeniyle çok artmış.

Benim merak ettiğim bir başka şey araç arkası taşıyıcıların arabanın dengesini nasıl etkilediği. Örneğin smart tarzı kısa bir araba olsa arka taşıyıcı kullanmak mümkün olur muydu?
Çok kısa arabalarda bagaja ya da yukarıya da koymak mümkün olmaz herhalde. Öyle araba varsa tek seçenek katlanır bisiklet gibi duruyor.
Bu konuda deneyimi olan var mı acaba?

@bartsimpson denge ile ilgili olarak nette thule un testnine bakabilir siniz . bir fikir verebilir

ADAC almanyada çok saygı goren sivil bir kuruluştur

@bartsimpson sizin thule un modeli nedir?
Ben çok uzun zamandir inceliyorum araca kilitlenmesi metal olan tutanakları, vs bana iyi korunmuştur ancak yukarıdaki gibi testleri görünce çeki demiri ile kullanılan modellerin en iyisi olduğunu dusundum. Bilmiyorum belki saris de iyidir ancak benim izlediğim videolarda saris in modelleri daha basit ve güvensiz gibi göründü bana
Benim askıda da kayışlı bir gerdirme sistemi var ve birinin koptuğu birinin de yerinden gevsedigini görünce çok korkmuştum... (Markasız ve dandik bir taşıyıcı kullanıyorum) malesef

(link)
MERLİN de bazı modeller indirimde... Ucuza bir şeyler almak isteyenlere...

@alper 76 Video için teşekkürler, faydalı bir paylaşım olmuş. Yüklüyken plastik bağlantıya güvenip çok hızlı gitmemek önemliymiş.
Benim thule clip-on ama 9113 müydü numarası tam hatırlamıyorum. Hatchback arabalar için olanından.

9113 kapıya sabitlenen güzel bir model.. Ancak yeni modellerde arabaya kilitlenen hatta bisikletin takıldığı bacakların kilitlenebildigi modeller de var. İyi bir urun almissiniz güle güle kullanın. Lastik tutucular titresim ve uzun yol nedeniyle metal borudan kayıp zamanla bisikletlerin birbirine sürmesine yol acabiliyor. Uzun yolda ara sıra kontrol edin. Bu durumun da videosu var...ancak şimdilik bulamadım.

En son çıkarttığı bir model var thule un. O hem hatchback hem de sedan araçlara takılıyor. Böylece ileride araba değiştirseniz de işe yarıyor ...emin olmak için siteden bakmak en doğru olanı. Ancak ben videolarda bu durumu fark ettim. Benzeri saris te de var ama thule çelik kablo kullanıyor bana daha güvenilir göründü
(link)

Bu konu benim de yakın ilgilendiğim bir konu..

Eşim için 2.'yi oğlum için de birkaç yıl içerisinde 3.yü eklemeyi düşünüyoruz bisiklet keyfimize..

Öncelikle arabaya da zarar vermemesi gerekiyor taşıma aparatınının. Bugünekadar gördüklerim ya bagaj kapağını ya da tamponu zedelemiş, boya kaldırmış ya da çökertmiş.. Bunlar kesinlikle istemediğim durumlar. Araştırırken bir de cama ağırlığını veren modellerle karşılaştım..

(link)

Bu ürünü tavsiye eder misiniz? Kullanan var mı?

Geri