Scudo Sports

Apple Kullanıcıları Kulübü

Telefonda yüzdelik dilim olarak gösteriyor

Scudo
@Ali Ç.

Benim için mi yazdınız ?
Öyle ise telefon için değil, macbook da safari nin ne kadar açık kaldığını görmem gerekiyor.

Ben kullanmam. Kullananlarla da dalga geçerim, güleriz eğleniriz filan. Ama geçenlerde Kayseri'de bir teknoloji mağazasında duyduğum yorum beni benden aldı:

- Kaçaymış abi bu?
- Bakayım... 1899 lira.
- Ohooo, elmanın yarısı böyleyse...

Sonuç olarak, gereksiz cihazlar.

Ek olarak:

http://3.bp.blogspot.com/-igDtH0MQqlY/UpsCv0tv51I/AAAAAAAABGk/-NmVoxcG3W8/s1600/sontuslular.jpg

#1 demiş ki Apple kullanmayanlar yazmasın. Ee yani, ben bunu nereye yazayım?

Evet uzun bir aradan sonra devam ediyoruz. iPhone kullanıp iOS 8.3'e geçiş yapan var mı? Varsa ekran görüntüleri, izlenimler alalım iyi olur :)

@Anonim
Konuyu gördüm Apple 3gs kullanıyordum ama 2 ay önce kapandı ve açılmadı, artık sony Xperia 3 var.

Bilgisayar Apple macbook Pro retina

@Sabri YILDIRIM peki neden vazgeçtiniz acaba? Apple iPhone konusunda bir türlü iyi bir adım atamadı mı ne oldu bilmiyorum. Şu sıralarda çıkan 8.3 güncellemesiyle ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum özellikle 4S için. Ayrıca güzel bir bilgisayarınız varmış. iMac kullanıyorum ama aynı şekilde ben de Macbook Pro Retina almayı düşünüyorum. Şu an madem kullanıyorsunuz şunu sorayım. Takdir edersiniz ki, yeni Macbook'lar OS X Yosemite ile geliyorlar default olarak. Onu silip Mavericks veya Snow Leopard kurabiliyor muyuz acaba? Böyle bir şeyi herhangi bir Macbook'ta hiç denemediğinden soruyorum tabii.

ios candir :) sarj konusunuda cozume kavustursalar tadindan yenmez

@Anonim Mobile uygulama geliştirme projelerim var ve Android hiç kullanmadım, aşikar olsamda o dünyayı da görmek bilmek istiyordum. Xperia 3 ve iphone 6s aynı para. Iphone da 3gs ile kıyaslandığında bence çok bir fark yok yani yaratıcılık olarak. 3gs de en büyük derdim 7 ve üzerinin desteklenmemesiydi. Xperia 3 ün teknik özellikleri çok yüksek, ben pek özellikçi değilim telefonda ama sağlam olmalı çünkü zırt pırt telefon değiştiren biri değilim. Xperia 3 su altında Video ve fotoğraf çekebiliyor ve bu da suya düşürünce veya üzerine çay dökünce telefonun sağlam kalması anlamına geliyor :)

Araştırdım biraz en azından Android telefonlar içinde ciddi hızlı.

Özetle bunlardan dolayı tercih ettim.

@yasin çalış
Bunu görünce şunuda belirtmek istedim; Xperia 3 NORMAL kullanımda 2,5 gün rahat tek şarj ile kullanılıyor. Stamina özelliği ile tek şarj ile çok rahat 3-4 gün Bike pili yeterli olur.

@Anonim

Bilgisayar soruna cevap veremedim yarın yazarım. O kadar yoğun çalışıyorum ki bu detayları hiç kurcalayamadım :)
Makinada Son sürüm yüklü ama.

@yasin çalış bu konuda net bir şey yok. Aslında şarj konusunu pek takan birisi değilim. Nasıl olsa telefonlarımızı hemen hemen hergün şarja takıyoruz yani bu yüzden çok sorun etmiyorum. Ama iPhone'larda bu durum daha kısa onu da biliyorum.

@Sabri YILDIRIM anlıyorum açıklama için çok teşekkür ederim telefon konusunda. iPhone iOS 6'ya kadar kalite düzeyi mükemmeldi. Hatta 7'ye kadar öyle gitti. Misal 4-8 çekirdekli bir telefonun yaptığını tek çekirdekle yapıyordu resmen. Bu da iOS kalitesini ortaya koyuyordu fakat zamanla sıkıntılar başladı işte şu 7'den sonra oldu ne olduysa. Öncesinde her şey harika gidiyordu. Bilgisayar için cevabınızı bekleyeceğim. Sanırım memnunsunuz şu anki sürümden. Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz mümkünse :)

@Anonim
Yarın ne istersen paylaşabilirim şimdi yapacağım.

Tartışılmaz bir gerçek Apple performansı var pc için.

6 yıl önce macbook almak istedim 3500tl ye yurtdışı cihaz alacaktım ancak sony nin yeni serisini gördün ve 3500tl ye garantili sony 16,4" Full HD i7 blueray Notebook aldım. Performansı güzeldi ama Fanı resmen Soba gibiydi :) 3 yıl kullandıktan sonra şimdiki macbook Pro retinayı aldım, kesinlikle başka bir güç. Ama bunda işletim sisteminin payı da çok, Windows çok hantal :)

İlk baş çok endişem vardı Windows ta rahat yapabikdiklerşmi Apple da yapabilecek miyim diye ama herşey yapılıyor hiç sıkıntı çekmedim. Mac için Office aldım ve ofis programlarını da çözdüm.

Adobe programları Windows ve Mac de aynı olduğundan hiç Problem olmadı.

İnsanlar neden hala Windows kullanıyor anlamıyorum :)

Çok yoğun olmayan bir kullanımla beraber gecenin sonunda bu konuyu gördükten sonra bi ekran fotoğrafı atayım dedim. İnternet kesintisiz sürekli açıktı, gün içinde oynadığım online oyunları arada kontrol ettim, sosyal medya, safaride gezinme, arama, whatsapp, sms falan filan.. Telefonum iPhone5
Photo 13.04.2015 01 09 25.png

@Anonim aslında sony xperia z1 kullanıyordum. onunla kıyaslayınca gerçekten iphone bayağı sıkıntılı. stamina mod ve batarya kapasitesiyle felan çok çok önde tabi bu ios sisteminin stabilitesini ve kullanıcıya sağladığı avantajları göz önüne alınca 2. pilana atılabiliyor :)

ayrıca 21 mp sony kamerasını iphone 5s in 8 mp kamerası döver

• Beğen
Tepkiler: olympos
Ama sonuçta android yazılımı yazılım değil yine de phoneun en büyük rakibi sony bence zz3 ler epey iyi

@BF Okuru

Ssd takinca super oluyor.
Aylar once ssd+ram takviyesi yaptim, toplamda macproya ciddi para vermis oldum ama kurusuna kadar degiyor. Asla takilmiyor, donmuyor.

varmı siriye asılanınız :D

@Sabri YILDIRIM pekala bekliyorum paylaşımlarınızı. Bir de yeri gelmişken şunu sorayım. Bir şey silerken çöp kutusuna gönderiyoruz. Peki oradan da silerken güvenli olarak mi siliyorsunuz yoksa normal olarak mı? Bir de disk temizleme var biliyorsunuzdur. Burada diski temizlemeye kalkınca acayip bir sürece giriyor bu ne kadar sürüyor acaba hiç denediniz mi? Bu işlemlerin toplam zamanını merak ediyorum. Bir kere denedim yarısına bile gelmeden vazgeçtim sanırsam çok uzun sürüyor veya fazlalık oranına bağlı bir durum olsa gerek. Ben normal bilgisayar adına şunu söyleyeyim. Her şeyi yapmak mümkün bir sorun yok. Daha doğrusu tek sorun oyun konusunda var. Gerçi oynadığım tek oyun vardı çok sorun etmiyorum bu yüzden ama OS X Yosemite bu oyunu destekliyor mu, onu bilmiyorum. Sizden rica etsem de bir deneseniz? Oyun şurada ücretsiz; (link) Mac versiyonunu ücretsiz indirebilirsiniz boyutu da çok abartı değil. Yani OS X Yosemite'de çalışıyor mu çok merak ediyorum. Mavericks'te çalışmıyor çünkü. Çok uğraşmıştım ama olmamıştı. Bunun dışında hiçbir sorunum yok benim gayet memnunum. İnsanlar Windows kullanıyor çünkü öyle bir alışkanlık ve popülerite var. Ayrıca Apple pahalı. Ülkemizde Apple'a karşı bazı insanların önyargısı var. Kimisi paradan dolayı bunu yapıyor kimisi de farklı sebeplerden.

@Anıl Küçükgöksel öncelikle paylaşım için teşekkürler. Kullanım süresine ve şarj yüzdesine baktığımızda pek tatmin edici görünmüyor sanırım. Lâkin ben bir şey fark ettim. Ekran parlaklığı otomatik değil. Onu ne seviyede kullanıyorsunuz? Bilirsiniz ekran parlaklığı şarjı su gibi çekiyor. Aslında iOS 7'de ekranı karartınca şarja epey katkısı oluyor mesela. Aklıma geldiği için söylüyorum o çok önemli. Ama telefon görüşmesinde biraz hızlı gidiyordu. iOS 8'de bu durum daha sıkıntılı sanki.

@yasin çalış Sony'nin o telefonları da epey yoğun kullanılıyor sanırım. Çünkü sayıda artış görmeye başladım. Peki şunu sorayım ben. iPhone'u yere düşürünce pert perişan oluyor bildiğiniz üzere. Hele iPhone 4 düşerse vay halinize tuz buz oluyor arka camı resmen. Peki sizin telefonlarda o durum nasıl? Hani suya sokup çıkar sorun olmuyor peki yere düşünce ne oluyor o konuda bilgi lütfen.

@Özgür K. açıkçası ben de düşünüyorum. SSD kullanımı da günden güne artıyor.

Not: İlk mesajıma liste yapacağım ismini yazdırmak isteyenler konuyaz yazarsa sevinirim :D

Klübe üyelik için sıra noyu nerden alıyoruz :)

iPhone 5s ve new ipad var. son guncelleme 8.1 kadar bi degisim yasatmadi bana acikcasi.

Geri