Scudo Sports

Antrenmanda ve sürüş esnasında müzik dinlemek

sadece trafıgın olmadıgı yerlerde dınlenmelı bence
ayrıca bıyerde okumustum
sevdıgınız tarzı dınlemek performansı %2 ye kadar arttırıyormus
ama %2 artcak dıye kaza rıskıne de gırılmez tabı

• Beğen
Tepkiler: gokhan erdogan
Scudo
Selamlar,
Ben doğada müzik dinliyorum. Doğanın müziğini...
Trafikte ise pür dikkat gelen araçların sesini dinliyorum.
Kulaklıkla müzik asla dinlemedim. Hele de bisiklet sürerken dış seslerin önemi çok daha fazladır. Bisiklet sürerken kurallara uymak ve farkedilmemizi sağlamak çok önemlidir. Bu nedenle yoğun trafikte ''Sarı,reflektörlü yeleklerden'' giyilmesini tavsiye ederim.
Yolunuz açık olsun...

• Beğen
Yollarda görüyoruz hep, motosikletliler bile kulaklık takmış sürüyor ya! Bu ne cesarettir, ne cahilliktir aklım almıyor, kask takmayıp canını hiçe saydın, be adam bari şu kulaklığı çıkar da yaşama şansını yükselt biraz, hadi kendi canından vazgeçtin, başkasının hayatını karartmamak için yap bari...

Hiçbir zaman kulaklıkla bisiklet sürmedim, sürmem de; arabada da asla yüksek sesle müzik dinlemem, buna rağmen bazı anlar arkamdan gelen aracı farketmediğim bile oluyor. En iyisi, alırsın yanına mp3 çalarını bilmemneni, mola verdiğin zaman dinlersin, en güvenlisi ve en keyiflisi de öyledir bence...

• Beğen
Çoğumuz bisiklet sürüşünde güvenli olmadığını bilse de, gene bildiğini okuyor ve sürüş esnasında kulaklıkla müzik dinlemeye devam ediyor. Kiminiz uzun yolda zamanın başka türlü geçmediğini bahane gösterebilir, kiminiz şehir içindeyken o gürültü ve hengamenin kuşattığı absürtlüklerden biraz olsun yalıtılmak adına müzik dinlemekten vazgeçemediğimi savunabilir. Keyifli bir sürüş için yola çıkarken suluk, pompa, yama gibi alınacak malzemelerinizin yanına, muhakkak ki bir mp3 oynatıcı ya da telefonunuzun kulaklıklarını da alıyorsunuz. Şimdi bu işin tehlikesini geçecek, doğru olup olmadığını bir kenara bırakarak "trafiğin olmadığı" ortamlarda(!) müzik dinleyeceğinizi varsayarak, sürüş esnasında müzik dinleme kalitenizi arttıracak bazı teknolojik oyuncaklardan bahsedeceğiz.

Sürüş esnasında müzik dinlemenin getirdiği genel tehlikeyi ve bunun yanlış olduğunu bir tarafa atarsak, çoğumuz asıl tehlikeyi müzik değiştirmek, şarkıyı durdurmak... gibi işlemler için elini cebine, cihaza götürdüğünde atlatıyor; Kablo karmaşası, cihazın bir anlık elden kayarak aynakola ya da janta çarpması, kulaklık kablosunun son sürat giden bisikletin zincir veya tekerine dolanması, tuşlara basacam derken yaşanabilecek muhtemel denge kaybı, önüne o esnada bir şeyin fırlaması, öndeki bisikletin beklenmedik bir şekilde fren yapması gibi sayısız olasılıklar yüzünden kaza tehlikesi kat be kay artıyor.

Yani tek sorun trafik ilerlerken etrafınızdaki araç trafiğinin sesini duymamanız değil, bir anlık dalgınlığınız ya da hatanız zincirin, kulaklık kablosunu ve dolayısıyla kafanızı aşağıya doğru çekiştirmesi ve kaza yapmanıza sebep olabilir. Çoğu durumda kaskın klipslerine dolanan, takılan bi kulaklık ucu, kolay kolay kulağınızdan kurtulamayacaktır. yani olası problemlerle dağda bayırda yalnız başınıza bisiklet sürerken de maruz kalabilirsiniz.

Çözüm elbette bisiklet sürerken müzik dinlememek olmalı ancak kısmi bir çözüm, Stereo Bluetooth (Kablosuz) Kulaklık kullanımı olabilir.
Bluetooth A2DP teknolojisi, zorlanma, kalite kaybı olmadan bluetooth üzerinden "stereo seslerin aktarımını" "kablosuz olarak" gerçekleştirmeye olanak veren bir teknoloji. Telefonunuzda bluetooth A2DP desteği varsa eğer, gerçek stereo müzik deneyimini kablosuz olarak da eksiksiz yaşayabilmeniz mümkün...

Piyasada arandığı ( ebay, gittigidiyor.com ve benzeri alışveriş siteleri...) takdirde işinizi görebilecek bi kaç farklı markanın öne çıkan bazı modellerini bulabilmek mümkün. Motorola, Samsung, Nokia, Philips, Sagem, Sony, Jabra gibi çok geniş bir marka yelpazesine sahip Bluetooth kulaklık arenasında, elbette sizde kendinize uygun, gerek tasarımı gerek kullanım şekliyle hoşunuza gidecek bir model bulabilirsiniz. Kuşkusuz biraz incelendiğinde en dikkat çekici ürünlerden birinin Motorola s9 olduğu fikrinde hepiniz benimle fikir birliği içine gireceksiniz. Ama Samsun’unda bir kaç model seçeneğiyle Motorola s9 kadar albenili olmasa da bile, sunduğu güçlü ses iletimi özellikleriyle yarışı motorolayla birlikte önde götürdüğünü göreceksiniz. Ancak asıl önemli olan kulaklıkların tasarımı değil, ana cihaza elinizi götürmeden, bu cihazlar üzerindeki tuşları kullanarak şarkı durdurma, gelen çağrı cevaplama gibi işlevleri yönetebiliyor olmanızdır. Motorola s9 da bu işlev, cihazın arka kısmında yer alan dolgulu tuşlar ile yapılırken, diğer örneklerde tuşlar, kulaklarınızın üzerinde yer almaktadır.

Bu konu başlığını açmamdaki amaç, başta bisiklet sürüşünde müzik dinlerken meydana gelebilecek tehlikeleri en aza indirmek, müzik dinleme konforunuzu arttırmak ve böyle bir teknolojinin alınabilir, ülkemizde ulaşılabilir olduğunu siz bisiklet severlere göstermektir. Konu başlığı sizilerin aktif katılmıyla yeni modellerle, sizlerin deneyim ve görüşlerinizle geliştirilebilir, farklı alternatifler ortaya atılabilir. Saygılar Sevgiler

Samsung SBH500
(link)

Motorola S9
(link)

Southwing SA505
(link)

A2DP destekleyen telefon kullanıcıları için güzel ve kullanışlı ürünler..Artık bazı telefon modelleri kulaklıklarında bu teknolojiyi kullanmaya başladılar.Fakat benim için bu modellerde iki handikap var.Birincisi kulaklığın ayrıca pil tüketmesi (bu sorun yedek pil taşıyarak çözülebilir tabiki) diğeri ise bisiklet sürerken çift kulaklık takmanın gerçekten özellikle şehir içinde çok riskli olması(yekpare kulaklık modelleri için).Bahsettiğiniz gibi benim için de pompa,yama,eldiven neyse mp3 çalar da aynı şekilde bisiklete binerken olmazsa olmazlarımızdan oldu artık.Ancak kulaklık takarken yalnızca tek kulağıma takmayı alışkanlık haline getirdim, ikisini taktığımda dış dünyayla bağlantımız büyük oranda kesiliyor, görmediğimiz yerlerden gelecek tehlikelere karşı savunmamız kapanmış oluyor.Olaya belki abartarak bu şekilde bakıyor olabilirim:) fakat tesadüf sonucu başladığım bu alışkanlığımı bırakamıyorum.En son çok dik ve aşırı bozuk zeminli bir yangın yolunu fonda son ses çalan "Du Hast" ile inmeye kalkışınca yüksek sesli müzüğin dikkati ne oranda dağıttığını tecrübe ederek öğrenmiş oldum.O günden beri hem şehiriçinde hem de doğada da olsa çoğunlukla iki kulaklığı birden takmamaya özen gösteriyorum :rolleyes:

(Standart kulaklıklar gibi olan ayrık tasarımlı a2dp kulaklık modelleri de bisiklet sürerken tekini takarak da kullanılabilir tabiki. :) )

Fikir güzel ancak görüntülenen kulaklıklar dışarı sesini oldukça azaltan tipte, bunun yerine eski tip kulak içine giren ama dışarı sesini çok azaltmayan kulaklıklar kullanmak daha mantıklı, sanırım BT sistemli kulaklık seçimi yapabileceğimiz modeller de vardır.

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
Bluetooth kulaklık kullanımı hem üstün teknoloji hem de enerji gereksinimini arttıracaktır. Bakınız şöyle, güzel, basit bir çözüm var. Hem de kaliteli bir müzik deneyimi vaat ediyor. Yalnızca enseniz etrafında kalan bir kablo ve iki küçük kulaklık. Dilerseniz kolayca birleştirip taşıma kolaylığı sağlayabiliyorsunuz. Üstelikte makul bir fiyattan kolayca elde edebiliyorsunuz. İşte (link)..

Bende (link) (fiyatı vs. için)var.Çok memnunum yaklaşık bir sene oldu alalı.Daha hiç bir sorun çıkarmadı ve spor yaparken (koşu-bisiklet vb.) çok kolay oluyor.Kablo derdinden kurtulmuş olmak çok rahat.

@Hasan Kuru

hocam fiyatı bu tür bir ürün için kabul edilebilir seviyelerde duruyor. max. ses yüksekliği nasıldır bu aletin?

eğer görselden gördüğüm kadarıyla anladığım doğruysa, tasarımı tam da bisikletçilere göre. istediğiniz an kulaklıklardan bir ya da ikisini birden, ana ünitey, kafanızdan oynatmadan çıkartabiliyorsunuz. bisikletle giderken önce güvenlik diyerek çoğu durumda kulaklığın birini çıkarıyorum. sonra hareket esansında onu bir daha takmak tam bir işkenceye dönüşebiliyor.

ama sizdeki bu kulaklıkla yolda ya da turda giderken, bir kavşağa yaklaşır ya da trafiğin sıklaştığı bir noktaya vardığınızda tek hareketle kulaklıklardan birini yerinden çıkarabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
şahsen ben bisiklet için ayrılmamış yollarda müzik dinlemeyi tercih etmiyorum çünkü güvenliksiz hissediyorum kendimi :) ama konu için teşekkürler hoş bt kulaklıklar varmış :)

ben cep telefonu kulaklığı kullanıyorum mikrofon kısmında yakaya geçirme aparatı var yakaya sağlamca geçirdikten sonra ne kulaktan kulaklık çıksa aynakola veya herhangi tehlikeli bir yere uzanabiliyor nede müzik değiştirirken telefonu çıkarıyorum.. :D üzerinde bulunan tuş sayesinde hem biri aradığında hemde sevmediğim şarkı çıktığında tuşa basmam yetiyor...Bluetooth (Kablosuz) sistemler yüksek radyasyon yayıyor galiba diye biliyorum ve bu sistemler yarım saat üzerinde sadece açık olarak kullanılmadan bile dursa feci baş ağrıları oluşturuyor bildiklerim ve kullandıklarım bunlar saygılar ;)

Ben de tekli kulaklık kullanıyorum gayet güvenli kabloyuda içten geçirip aparatıyla sabitliyorum sorun olmuyor.

Bende tek kulaklık dinleyenlerdenim fakat madem konu açılmış ürünlerde genişlesin diyorum ve önerimi sunuyorum

CSP-100-7DR

•Kronometre
•Düşük Pil Uyarısı
•Nabız Ölçümü
•Yakılan Kaloriyi Ölçme Özelliği
•FM Radyo
•Egzersiz İle İlgili Sesli Otomatik veya Manual Bilgi Verme

Daha büyüğü ve daha kalabalığı yokmuydu Burak ? :D Şaka diyorum :D

Benim alacağım nitelikte bir şey henüz üretilmedi bekliyorum.

Motorola'nınki nispeten hafif ve güzel. Bluetooth aygıtı kafaya yani beyine yakın olması nedeniyle herhangi bir zarar veriyor mu , onu merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Vural UZUN
@G. Akpınar

görkem o kadar mesajlaşırken düşünmüyorsun da şimdi mi düşüneceğin tuttu beynine gelecek zararı:):)
kolibasili dolu kilyos günlerini hatırlatırım asıl zararlar için:):)

Telefonu enseme monte etmiyorum dikkatini sündürürüm. Bu aygıt sabah 7 den akşam 7 ye kadar 12 saat ensende kalacak. Elektromanyetik dalga. Sen görmesen de o var.

bluetooth dalgaları sandığınız ya da sağda solda duyarak zararlı, radyasyonlu..vs olarak lanse ettiğiniz dalga boylarından çok daha farklı ve cılız bir guruba dahildir.

uzay olarak düşünürsek eğer, vucudumuzun dışında kalan her bir milimetrekarenin içinde sayısız dalga boyu cenk etmekte ve tüm bir çevremizi sarıp sarmalamaktadır. bu dalga boylarının türü ve gücüne göre bir zarar grafiği çıkartırsak eğer, 802.11 dalga boyları, gsm 850, 900, umts, wcdma..vs gibi büyük abilerinin yanında bt karınca kadar kalmaktadır.

Motorola telefonum var s9 ile uyumlu ancak fiyatı çok yüksek geliyor bana.Ucuzlarsa alırım yoksa yeni bir telefon parası neredeyse.
Ben tel montun cebinde rastgele modunu açıp,handsfree olarak dinliyorum.Ses trafikteyken az geliyor,idare ediyorum.Kulaklık pek güvenli gelmiyor bana.
Bir telefon tutucu uydurabilirsem gidona monte edeceğim.

Geri