Scudo Sports

Antrenmanda ve sürüş esnasında müzik dinlemek

Ben genelde emniyet şeridinin geniş oluduğu yerlerde dinliyorum. Tabii kısık sesle dinlemek şartıyla. Bazen son ses Allah"a emanet gittiğimde oluyor :)
O da azıcık MTB yaparken.

Scudo
Ben genel de müzik tercihimdir.Fakat sağ şeritden giderken mutlaka ama mutlaka sol kullaklığı askıda bırakırım.Ve sesi dışarıdan gelecek ikazları duyacak kadar açarım.Kazasız sürüşler.İyi forumlar.

Dün göbeğe tersten gireyim dedim hemen yanımda siyah bir Jeep belirdi ben görmemişim. Daha sonra omuzumu ona yasladım ve dengem bozuldu düştüm. Kulağımda kulaklık vardı aam olumsuz bir etkisi yoktu sanırım. Kazadan sonra adamın birinin "o kuağındakini çıkart" demesi bana çok dokundu:) spd ayakkabı düşüşte çok işe yarıyor. Ayakkabılar iniş takımı gibi maaşallah:D

yapacağımız olası bir kazayı engelleyenler duyu organlarımız ve reflekslerimiz. kulaklık ile müzik dinlemek trafikte kullandığımız en önemli işlevi olan kulakları devre dışı bırakmak anlamına geliyor. ben şahsen evde pedal cevirmek dışında kullanmıyorum, tavsiye de etmem...

bence müzik dinlenirken dinlenilir yada dinlenmek için dinlenebilir. bişey yaparken konsantrasyonumuzu o yöne vermek gerekiyor böyle olunca da dinlediğimiz müzik baş ağrısından başka işe yaramıyor çoğu zaman.

Ben de bisiklet binerken müziksiz olamayanlardanım. Bence tempolu müziklere hem antrenman verimini arttırıyorsunuz hemde 3-5 saat süren uzun antrenmanlarda canınız sıkılmıyor.
Çok önemli iki konu var, öncelikle kesinlikle kulak içine girip dışardan sesi duymanızı azaltan kulaklıklardan kullanmayın, normal kulak içinde daha gevşek duran eski tip kulaklıkları tercih edin böylece dışardan gelen sesleri duyarsınız, diğer önemli nokta ise sesi abartmayın böylece dışarıyı yine duyabilirsiniz. Gurupla biniyorsanız tek kulaklığı çıkarmak iyi olur, dar virajlı ani araba çıkabilecek yollarda da aynı şekilde...

• Beğen
Tepkiler: gokhan erdogan
spor yaparken müzik dinlemek kesinlikle çok tetikleyici ve gaza getirici oluyor, bu bi gerçek. normalde bisikletteyken en azından taşıtların kornalarını duyacak kadar kısarsak iyidir. ama zaten aslında herkes bunun farkındadır ama o an ki gazla benim bile hep son sese getiresim geliyo :)
onun dışında kulaklıkla müzik dinlemek kulaktaki bakteri miktarını %300 artırıyor malesef.

Ben trafikte müzik dinlemiyorum ancak arazide kullanırken müzik dinliyorum çünkü otomabil vs. gibi derdimiz olmuyor.

özellikte trafikte (kısık ses) dinliyorum. Arazide eğer hava çok rüzgarlı değilse sessizliğin tadını çıkarıyorum

en yuksek ses te dinlerim ama gözümü dört açarım

müzik dinlemek performansımızı artırırmı bu tartılılır ever araştırmaya göre performans artırır cı müzikler var bunları özellikle spor malzeme üreten şirketler tarafından kullanılıyor nike adidas gibi bunlar performanssı üst seviyeye çekiyor ama sakıncalarda yok değil özellikle trafikte çok dikkatli olmak gerek ve sesi fazla açmamak hem kulagımız hemde can guvenlıgımız açısından

mtb yaparken çift kulaklık son ses "eye of the tiger" dinlemek... işte yaz boyu en çok yaptığım ve yapmaktan en çok zevk aldığım şey... şiddetle tavsiye ederim. çevreyolunda en sağda servis yolunu kullanırım kısık sesli S.O.A.D. dinlerim grup halindeysek sesi dışarıya vererek ritmi herkese aktarırım :) çok şükür şimdiye dek müzikli sürüşlerimde hiç tehlike yaşamadım

• Beğen
Dün yaşadığım şehirin çevre yolunda çok feci bir trafik kazası oldu. Bisikletçiye çarpan otomobil 18 yaşındaki bisiklet sürücüsünün on metrelerce asfaltın üzerinde sürünerek feci şekilde ölümüne sebep oldu.
Olay yerine gelen savcı maktülün otopsisini istemiş. Ben bu karara önce hayret ettim. Ölüm sebebi belli, otopsiye ne gerek var demiştim.
Ama kazanın sebebinin anlaşılması bakımından otopsi sonucu çok çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkarttı.
Bisikletli çocuk arkasından gelen otomobilin kornasını duymamıştı muhtemelen.
Ölen bisikletli çocuğun otopsisinde kulağında müzik kulaklığı olduğu tesbit edilmiş.

Trafikte kesinlikle ama kesinlikle kulaklıkla seyahat etmeyin. Müzik dinlemiyor olsanız bile.

Kulakluk kullanıp kullanmamak bir alışkanlık olduğuna inanı yorum. Kendimden biliyorum müzik dinleyerek bisiklet kullanmaya alışınca müzüksiz kullandığımda canım çok sıkılıyor. Ama müzüksiz kullanmaya alışıncada hiç aramıyorum. Tabi en güvenlisi Mesut abinin dediği gibi "dinlemiyor olsak bile" kulaklığı kulağımıza takmamalıyız.

• Beğen
mesut abi bu anlattıgın olay belki bizlere bu konuda yardımcı olur şahsen beni şuan etkiledi gerçekten üzücü bir olay allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin , bir taraftan ... o bebenin yazısı oraya kadarken kaza kulaklıksız yada herşekilde yerine gelecekti ama diğer taraftan biz geride kalanlara teşkil ettiği emsal açısından önemli bir uyarı. evde bekleyenin varken gözükara yada ehli keyif olmak bir yere kadar. bundan sonrası artık trafik gibi bir ortamda çevreyi az duymak yada hiç duymamayı göze almak büyük bir umursamazlık olur.

• Beğen
Geri