Scudo Sports

Antrenman öncesi ve sonrası

Bir saatten az süren etkinliklerde vücut yağ yakmaz diye biliyorum doğru mu ?

Scudo
kısmen doğru.yağ yakmak için yapılan egzersizin aerobik olması gerekir. yani nefes nefese kalmadan yapacağınız egzersiz.bu tip egzersizde enerji olarak karbonhidratlar+yağlar ve gerek duyulduğunda proteinler kullanılır( yanlış anlamayın normal bir egzersiz sırasında protein kullanılmaz).vücuttaki karbonhidrat mikterı 1 saat egzersiz yaptıkna sonra iyice azaldığından yağ yakımı fazlalaşır.ama bu ikisi arasında kesin bir ayrım yoktur.yani ilk 1saatte sadece karbonhidratlar, sonraki 1 saatte yağlar kullanılır şeklinde kesin bir çizgi ile ayrılmaz.hepsi iç içedir...

@bisikletci

Özet: "Hap içme, doğal beslen; böylece daha sağlıklı ve uzun yaşarsın"

Başlığı değiştirmeye gerek yok zira arama motoruna kafein yazınca bizim yazdıklarımız çıkıyor;)
İstersen dene.. Önce senin yazın çıkıyor hatta.. :)
.
.
.
.

@mcaliskan23
Hemen, hemen doğru. Özellikle uzun süredir düzenli spor yapan ve glikojen deposu gelişmiş sporcularda yağlara sıra daha geç gelir.
Bir de sporun ne olduğuna bağlı ve kısmende temposuna. ;)

Saol mesut abi .. Vücudun yağ yakması için ilk önce vücut ısısının artması gerekli . Daha sonra vücut enerji için karbonhidratlara başvurur . daha sonra ise Nabız 120-140 arasında vücut yağ yakmaya başlıyor .. Kaynak üniversitede basketbol koçu ..

Gercekten cok güzel ve bilgi dolu bir başlık oldu bu topic ..

@bisikletci
Sen de sağol, bu başlığın içinin doluluğu asıl senin motivasyonunla oldu. İyi geceler.

Kendi edindiğim bilgiler doğrultusunda, kendi kilomla orantılı ÖĞÜN LİSTEM dir.

- KAHVALTI -

2-3 Yumurta Beyazı + 1’i Sarısıyla Beraber

1 Su Bardağı Yulaf ile (100gr.) + Yoğurt, Çorba, Müsli yada Cornflakes Karışımı (Şekersiz)

Kahvaltıdan sonra 1 Bardak Süt (Pastörize olduğundan, Yemekten 45 dk. kadar önce veya sonra içilmeli)

Bol Bol Lor Peyniri (Yağsız Olacak) “Beyaz Peynirden daha iyi”
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

- ÖĞLEN YEMEĞİ -

250 gr. Tavuk, Balık yada Kırmızı Et

Bir büyük tabak PİLAV

Yanında AYRAN olabilir.SALATA olabilir.

- İKİNDİ YEMEĞİ -

250 gr. Tavuk, Balık, yada Kırmızı Et

Yanında PİLAV, MAKARNA yada Herhangi bir HAMUR işi

- ANTREMAN ÖNCESİ -

Lor Peyniri (45 dk. Kadar Önce) (OKADAR ÖENMLİ DEĞİL)

En Uygun Antreman Saati : 18.00-22.00 arasındadır.
Yemekten 1-1,5 saat (Min 90 dk.) sonra veya hafif aç karnına spor yapılmalıdır.

ANTREMAN SONRASI ve

- AKŞAM YEMEĞİ -

2-3Yumurta Beyazı ve Bol Bol ne yersen :))

Arkadaşlar Yumurta Beyazı dedim.Müsrüflük olmasın Yumurtanın Sarınını SALATA ile karıştırın.Ama hamur haline getirmeyin SALATA'nın içinde bütün olarak kalsın.
Son bir düzeltme olarakta
Yumurtanın Beyazı = Bol miktarda Protein içerir.
Yumurtanın Sarısı = Kolestrolü yükseltir.Fazlası Karaciğere zararlıdır.

Ayrıca Yumurtayı Katı halinde yerseniz, tüm proteini alırsınız.Yumurtayı tavada Omlet veya Krep halinde yerseniz.Yumurtanın bütün vitamini gider.Tabi ki yumurtayı içmek en faydalı olanıdır.İlk başlarda iğrendiri olabilir.Ama bütün bir kış hasta olmama + Vücuttaki mikroplara karşı anti özelliği taşır. :)Sarısını ağızda parçalamadan yutmaya çalışın...

Ben sağlamlığımı yumurta, süt ve yulafa borçluyum.

Tutarlı irade sonucu 103 kilodan 88 kiloya bugün düşmüş bulunuyorum .. Suan için haftada 2 gün body building ve hemen hemen hergün açıkhava koşusu yapmakytayım..

Yiyecekler ise cok az antrenman öncesi karbonhidrat ve öğünler proteinle geciyor.. Ne ekmek ne şeker ne de tuz kullanıyorum öğünlerde ...

Bol bol karpuz tüketiyorum meyva olarak .. Ve burda baya bi tartısma konusu olan poşetinde baya faydasını gördüm desem yalan olmaz .. Özellikle karın bölgesinde kaslanma bariz şekilde görebiliyorum artık ...

Geri