Scudo Sports

Antalya'dan Olimpos'a Sevgi(!) ile Pedallıyoruz...

Böyle turları görünce daha çok çıkıp gezesim geliyor. Süpersiniz. Ayaklarınız dert görmesin, yüzünüzden tebessüm ve gülücükler hiç eksik olmasın.

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
Scudo
Geri dönüşümüze başladık. Olimpos rampasını çıktık ama hal ve derman kalmadı :) Sıcağında etkisiyle moraller çökmüşken şuanda Kemer'e ulaştık. Turumuzda dönerken Phaselis Antik Kentini de gezdik. Sizlerle dönüşten bir kaç resim paylaşıyorum.

20151004_101000.jpg
20151004_100913.jpg
20151004_095130.jpg
20151004_110506.jpg

Dosyalar

• 20151004_100913.jpg
    20151004_100913.jpg
    241,6 KB · Okunma: 14
@recep24ank
Teşekkür ederiz güzel yorumunuz için.

Evde pc başında rahat rahat yazayım mobili iyi kullanamıyorum , evet sadece çanta vardı , iki iç lastik alyan anahtar iki üç t-shirt şort taşıyorum pek bişey almıyorum yanıma turlarımda geceleri pansiyon veya otellerde konakladığım için böyle daha rahat , hatta bu sefer çantanın doluluğundan baya şikayet ettim hem ağır hem hacimli oldu :(

Neyse bu konu vesilesi ile buna yakın rotalar için yani kısaca Akedeniz Ege sahilleri özellikle de Antalya-Fethiye arası yollar için bi kaç nacizane tavsiyem olacaktı , işine yarayan olur umarım.

-Geçen sene de düşünmüştüm bu sene kesin karar verdim bu rotalarda en keyifli sürüş mtb ve dişli lastiklerle olur , ben iki yıldır yol lastikleri takıyorum ve yolların büyük çoğunluğu mıcır olduğu için bisiklet iyi çekmiyor ve konforlu da değil dişli lastiğe göre.
-Yol kenarında mıcırlar kumla karışığ asfalttan ayrılmış bizim pedal bastığımız kısımlarda kontrol zor olabiliyor dikkat şart , mümkünse çoğu zaman yol kenarındaki şeritin yani beyaz boyanın üzerinde gidin boya biraz daha mıcır aralarını kapatmış oluyor :D
-Antalya-Kemer-Kaş ve hatta Kaş'tan sonra bi 30,40 km yollarda çeşme ve yerleşim çok az veya yola uzak benzinlik vs. de çok seyrek mutlaka su bulundurun , ben su da taşımadığımdan Kaş'a girene kadar bi 20 km falan susuz kaldım.
-Yine üstte yazdığım yollarda ışıklandırma yok gibi bişey çoğu yerde yok zaten o yüzden geç saate kalmayın.
-Virajlarda karşıdan gelen araçlar sizin şeridinize giriyorlar sürekli o yüzden virajlarda yolun kenarından fazla ayrılmayın hele hava karardıysa.
-Ve en önemlisi rampalarda ille pedal basıcam diye kasmayın hem sizi hem kaslarınızı geriyor işin keyfini öldürüyor , eğer yokuşlar zorladıysa ve hala yokuş varsa mola vermek yerine yürüyün hem bacaklarınız açılıyor hem nabzınız kontrollü şekilde düşer.Sonra yine kısa mola verir devam edersiniz.

Sağlam kondüsyonu olmayanların bu rotalarda plan yaparken günlük 60,70km üstüne çıkmamaları gerekli bu işin keyfine varmak için , hem görülmesi gereken daha çok yeri görüp hem keyfi antremana dönüştürmemiş olursunuz.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

@cagdascaneroglu

güzel tur,güzel manzara,güzel anlatım,güzel insanlar .okurken keyif aldım hatta bilmem neden ama gözlerim yaşardı.tebrik ederim mutluluklar ve iyi pedallamalar dilerim.:harika:

• Beğen
@Sener O.
Detaylı anlatımınız ve önerileriniz için teşekkürler. Mtb tekerleğinin gerekli olduğu konusunda hem fikirim. Özellikle yokuş aşağı inerken hızlanamıyorum. Teker mucurla beraber kayacak ve kaza yapacağım diye. Mtb dişli bir tekerler olmasada sanki kalınlığını biraz daha geniş seçeceğim iyi bir lastik daha sağlam ve güvende hissettirebilir. Ayrıca dediğiniz gibi bolca emniyet şeridini ihlal eden şöför gördüm. Hatta yolda arkama dönüp baktığımda emniyet şeridinden giden araçlar, bizi görünce şeritlerine geri dönüyorlardı. İyi ki dönüyorlardı :)

@m/yalcin
Okurken keyif almanıza ve güzel yorumunuza çok teşekkürler. İyi pedallamalar sizede...

• Beğen
Tepkiler: Sener O.
Çok güzel bir gezi olmuş, bir çok kez gittiğim yerler ama bisiklet ile bir başka. Ayrıca öyle çok kolay bir geri dönüşü var sayılmaz.

Olimpos Yanartaş mevkisi için de bir şey söylemek istiyorum;
O tepedeki pislik nedir öyle. çekirdek kabukları yangın söndürme tüpleri!(adamlar ateşleri söndürmek için fantezi yapmışlar) cam kırıkları, çöpler. hayır bide oraya çıkarken para alınıyor.

• Beğen
Dostum on numara bir tur olmuş. Keyifle okuduk her satırı emin ol. Mutluluklar dilerim ;)

• Beğen
Çok güzel bir yazı olmuş. Resimlerde cabası... Sağlıklı mutlu günlerde pedallamanız dileğiyle. [emoji5]️

• Beğen
Çok güzel bir tur olmuş. Ayağınıza elinize sağlık. Sadece tek bir konuya dikkat etmek istiyorum. Tünellerde kaldırım büyük taşlarla örülmüş ve bazı yerlerde metal kapaklar var. Bu kapaklar bazen açık olabiliyor. Bu kaldırımlardan giderken hızlı gitmek yerine aksine çok yavaş gitmek gerekiyor.

• Beğen
keyifli bir tur olmuş temmuz ayında gitmişdim en son bende umarım karşılaşırız bir dahaki sefere

25 sene oldu buralardan geçeli
hey gidi günler.
marmaris - alanya yapmıştık o yıllarda.
demir kadro custom bir yol bisikleti ile.
çakma pedal göbeğine 2 günde bir kalın gresle bilye dizerdik. rulman yapardık yani 2 günde dağılırdı :)

@cpt.erhan

Kesinlikle çok güzel söylediniz. Ilk başta ne yazık ki düşüyorduk. Hatta düşmeyip takla açma tehlikesi geçirebilirdik. O demir kapaklarda çok sağlam değil. Elimizden geldiğince yavaş gittik o yüzden.

@atıl

O 25 sene öncesinden kalan tur fotoğraflarınız hala duruyorsa, kesinlikle bir tur yazısı paylaşmanızı öneririm. Eminim çok ilgi çekici ve keyif alarak izleyeceğimiz bir konu olur.

@ekren gökhan
Umarım karşılaşırız, hatta ayarlayıp günü birlik turlarda yapabiliriz birlikte. Bu arada herkes söylüyordur ama bende söyliyeyim. Fuji touringi görünce içim bi hoş olmadı değil, keyifli pedallamalar. :)

• Beğen
Tepkiler: cpt.erhan
Tebrikler. Aynı dönemde o rampaları arabayla çıkmaya bile üşenmiştim.:) Tekrar tebrikler.

@taner07 eşlik edebilirim yani beraber sürebiliriz

@bsklt07 yol bisikleti kullanıyorum ben sağolun :)

yakında benimde olacak yol bisikletim sende saol istemiyorsan o başka

Geri