Evde pc başında rahat rahat yazayım mobili iyi kullanamıyorum , evet sadece çanta vardı , iki iç lastik alyan anahtar iki üç t-shirt şort taşıyorum pek bişey almıyorum yanıma turlarımda geceleri pansiyon veya otellerde konakladığım için böyle daha rahat , hatta bu sefer çantanın doluluğundan baya şikayet ettim hem ağır hem hacimli oldu
Neyse bu konu vesilesi ile buna yakın rotalar için yani kısaca Akedeniz Ege sahilleri özellikle de Antalya-Fethiye arası yollar için bi kaç nacizane tavsiyem olacaktı , işine yarayan olur umarım.
-Geçen sene de düşünmüştüm bu sene kesin karar verdim bu rotalarda en keyifli sürüş mtb ve dişli lastiklerle olur , ben iki yıldır yol lastikleri takıyorum ve yolların büyük çoğunluğu mıcır olduğu için bisiklet iyi çekmiyor ve konforlu da değil dişli lastiğe göre.
-Yol kenarında mıcırlar kumla karışığ asfalttan ayrılmış bizim pedal bastığımız kısımlarda kontrol zor olabiliyor dikkat şart , mümkünse çoğu zaman yol kenarındaki şeritin yani beyaz boyanın üzerinde gidin boya biraz daha mıcır aralarını kapatmış oluyor

-Antalya-Kemer-Kaş ve hatta Kaş'tan sonra bi 30,40 km yollarda çeşme ve yerleşim çok az veya yola uzak benzinlik vs. de çok seyrek mutlaka su bulundurun , ben su da taşımadığımdan Kaş'a girene kadar bi 20 km falan susuz kaldım.
-Yine üstte yazdığım yollarda ışıklandırma yok gibi bişey çoğu yerde yok zaten o yüzden geç saate kalmayın.
-Virajlarda karşıdan gelen araçlar sizin şeridinize giriyorlar sürekli o yüzden virajlarda yolun kenarından fazla ayrılmayın hele hava karardıysa.
-Ve en önemlisi rampalarda ille pedal basıcam diye kasmayın hem sizi hem kaslarınızı geriyor işin keyfini öldürüyor , eğer yokuşlar zorladıysa ve hala yokuş varsa mola vermek yerine yürüyün hem bacaklarınız açılıyor hem nabzınız kontrollü şekilde düşer.Sonra yine kısa mola verir devam edersiniz.
Sağlam kondüsyonu olmayanların bu rotalarda plan yaparken günlük 60,70km üstüne çıkmamaları gerekli bu işin keyfine varmak için , hem görülmesi gereken daha çok yeri görüp hem keyfi antremana dönüştürmemiş olursunuz.
Herkese kazasız belasız sürüşler.
@cagdascaneroglu