Scudo Sports

Antalya'dan Marmaris'e doğru bisiklet turu

cagdascaneroglu

Daimi Üye
Tepki
1.013
İsim
Çağdaş Can
Bisiklet
Salcano
Merhaba bisiklet sürmeyi seven ve bisikleti bir yaşam şekline ve keyif haline dönüştürmüş arkadaşlar :)

Bir süredir forumda gezi yazısı yazmıyordum ama şuan hala yapmakta olduğum turumun özetini yazarak başlamak istedim. Şuan Göcek’te çadırın içerisinden, elimde telefon foruma yazı yazarak; şu aşağıdaki fotoğraftaki manzaradan bildiriyorum o zaman. :)

DCA8E0F2-CA6A-4FC2-B6C5-150EBB584F5B.jpeg

Şuan 4 gündür yoldayım. Havalar biraz soğuk ve yağışlı gidiyor ancak yazın yaptığım turlara göre çok daha fazla keyif alıyorum.

Turun 1.Günü (Antalya-Korkuteli)

Tura yayla yolundan başlamak istedim. Nedeni daha önceden Akdeniz sahil kıyı yolunun bazı etaplarında pedal çevirdiğim ve bir çok kez gezdiğim için Fethiye’ye kadar ki sahil kısmı pek merak uyandırmadı bende. Bir baktım rota hazırlığı yine Toroslara doğru tırmandırdı beni. :)

80908142-3815-4D3F-A786-D48D42CC2314.jpeg

Baya küçük kamyon olmuş bisiklet. :) Abartı birşey koymadım. Sadece uyku tulumu biraz büyük ve şiş. :)

B7C89124-3F58-4BC8-8EAE-5B55B7438938.jpeg

Hedefte 1050 metrede Korkuteli Yaylasında kamp yapmak var ama toplam çıkış 1400 metre. Yokuşlar haliyle kulaklık ve müzikle daha bir çekilir hale geliyor. :)

0A364321-334F-440F-8A32-361F559BA5F0.jpeg

Sanırım her bisiklet turcusunun da yaşadığı gibi benim de en sevindiğim tabela bunlar oluyor. :) Genellikle hepsi “bilmem ne beli” şeklindedir. Beli kelimesi bende o bölgenin zirvesi sinyalini veriyor ve o gazla inişe hücum ediyorum. :)

84B10A61-F79E-47C9-B61A-FD41B7E6455A.jpeg

Korkuteli’ne akşam üzeri 16:00 gibi varıyorum. Ama hava hiç iyiye işaret etmiyor. Yağmur ve rüzgar geleceğini belli ediyor. Etrafa bakınırken “çadırımı nereye kurayım?” diye. Bir lokantanın sahibi hemen çardağını gösteriyor bana ve üstüne yemek ısmarlıyor. Gidin o teyzeyi bulun derim. Lokantanın ismi Arslanlar Restorant. Böyle ucuz ve lezzetli yemekler yapan, uygun fiyatlı ve genellikle kamyoncuların durduğu bir işletme. :)

Çardağa kuruyorum içeride odun sobasının yanında akşama kadar keyif yapıyorum. Bir de ne göreyim dışarıdan gelen herkes sırılsıklam. Dışarı koşuyorum ve sonuç; çadır nakavt durumda. :) İçi boş olduğu ve betona kazık çakamadığım için çadır yamulmuş, hatta daha da kötüsü rüzgar polün birini çatlatmış. Neyse düzeltip içine giriyorum. Gece yarısına doğru yağmur daha da şiddetleniyor. Bir de ne olsun? Çardakdan akan su direkt çadırın altına dolmaya başlıyor.:) İlk gün müthiş başladı diyorum içimden. Ama bir yandan da seviniyorum çadırı test etme fırsatım oluyor. Sonuç: Sabaha kadar alttan gelen vıcık vıcık suya rağmen soğuk dışında alttan ve üstten hiç su almıyor çadır.:)

B02193C1-F7EF-4B17-A0BF-0B4ED8089424.jpeg

O gece çadırda vakit böyle traji romantık bir şekilde geçiyor. Yağmur, fırtına ve kitap.

Düşünüyorum; ilk zamanlar yaptığım turlardaki ben ile şimdiki ben arasında ki farkı... İlk turlarımda; herşeyi gözünde büyüten, zamanla yarışan, kalacak yer ve gidilecek kilometreleri hedefleyen ben... Şimdi sadece akışına bırakıyorum. Yolda güzellikleri ya da olumsuzlukları olduğu gibi karşılamak mutsuz etmiyormuş insanı. Ne beklentini büyük tut, ne de küçült. Sadece yaşa! Artık bunu yapmayı öğrenmişim. O an o yokuşu çıkamadım, hava kararıyor derdine düşmeyip. En kötü ne olacak; girerim ormana çadırımı kurar. Yarın sabah devam ederim der olmuşum. :)

Turun 2. Günü (Korkuteli - Burdur Söğüt Köyü)

D31492DA-980E-422C-8B80-4D00B4D42F11.jpeg

Gün nasıl başlasın istersiniz? :) Tabi ki kurutma operasyonuyla. :) Bu da artık çadırlarımı mahfederek öğrendiğim tecrübelerden biri oluyor. Çadırı uzun süre ıslak bırakma; yoksa o çok güvendiğim çadırın su geçirmez özelliğini kaybediyor ve bir gün “ya ne de olsa su geçirmez...” diyip deneyip, şok olarak “aaa geçirdi ama şu zamana kadar hiç geçirmemişti” diyerek öğreniyorsun. :)

F28CDBB9-5287-4F4D-AB45-66DD2E52DC66.jpeg

Eski turlarımda en büyük hatalarımdan birisi de burada göremediklerinizdi. :) Göremedikleriniz derken gerçekten göremedikleriniz. Hep hazır basit gıdalarla geçiştirir, yokuşlarda tükenirdim. Şimdi yolda besin önemli. Hatta 2 saatte bir ciddi takviye gerekli. Kurutma operasyonu devam ederken iki haşlanmış yumurta, bir de bol fıstık ezmeli muzlu tam tahıllı ekmek gönderiyorum miğdeye. Fıstık ezmesini yazın bir kenara. Yokuşlarda tıkandın mı? Molanı ver, keyifle miğdeye gönder ve bekle. :) Gerçekten öyle enerjiyi uzun süreli sağlıyor...

0CF588E9-3C5E-4FCE-894C-91A30B9CF5C2.jpeg

Evet bugün de hava ıslaklığı pek özletmeyecek bana diyorum kendi kendime. Bulutlar tepemde şov yapmaya başlıyor. :) Rakım 1300 civarlarında. Akşam konaklayacağım Söğüt Köyü ise 1450 metre rakımda.

FD830BD7-3E52-4560-A221-83B575B90461.jpeg

Ne kadar saçma görünse de; su geçirmez ayaklabı almayan ben, normal ayakkabımı streç filmle su geçirmez hale dönüştürüyorum. :) Tur böyle havalarla devam ederse yakında Gore-tex’e muadil ürünler geliştirebilirim. :)

74C31179-60A5-4F67-AD6C-8D9381D9DA18.jpeg

Turda en sevdiğim muhabbet. Başka turcuyla karşılaşmak. Ama bu adam turcu değil turcuların babası. :) Yok yok babası da değil dedesi. :) İsmi Gerard. İngiliz. İngiltere’den 8 ay önce çıkmış yola Çin’e gidiyormuş ve yaşı 77. Sorduğumda ne zamandır yoldasın diye? 6 ay dedi önce sonra özür dileyerek 8 ay olduğunu söyledi. İçimden dedim; Allah’ım yaptığım turu 2 ay karıştıracak seyahatler ver bana da. Haha :) Şaka bir yana; birşeyi tutkuyla yaparsan gerçek olurun örneği Gerard. Yaş 70’in üzerinde ama iş bitmemiş, hayaller hiç son bulmamış cinsten. :)

E6DCE532-903B-462B-9954-6BF4A0DB04A6.jpeg

Gerard giderken ekliyor. İlerideki yokuşlar çok keyifli diyerek. Onu hatırlıyorum bol bol.

76D1CCA3-BEFA-44D8-9F86-A0FE8C580F02.jpeg

Söğüt Köyü’ne akın edercesine giriyorum. Neden? Çılgınlar gibi açım. :) Köydeki tek bir kişiye bile selam vermeden (Normalde bunu hiç yapmam!) köyün meydanındaki çardağa kurulup, yemeğimi hazırlıyorum. Etrafta baya kalabalık, kulağıma sesler geliyor. “Yabancı mı? Ne, kim bu diye?” :)

37B49654-35B9-416E-86FB-F052AE00C275.jpeg

Menüm; ton balıklı, kepekli makarna. Afiyetle yiyorum, bir kısmını da yarına ayırıyorum. Yemekleri fazladan yapmak turda müthiş avantaj. Saklama kabına koyup, ertesi gün öğlenleri genellikle yoğun sürüşle geçtiği ve yemek yapamayacağın için açıp hemen tüketebiliyorsun.

Yemekten sonra köydeki herkesle koyu bir sohbete koyuluyoruz. Klasik sorulardan başlıyor, köyün dedikodularına kadar iniyoruz. :)

963B920B-D761-4483-88E8-0AD2E2F6D048.jpeg

Akşam ne kadar çadırda yatmak istesem de; güzel insanlar beni bırakmıyor. Buranın rakım 1500 metre nerde dışarıda yatıyorsun? diye üstüne bir de fırça çekerek camide yerimi hazırlıyorlar. :)

Sabah camide uyanışımı ertesi gün tüm yol boyunca suratımda bir tebessümle hatırlıyorum.

İmam ezanı okuyup aşağı geldikten sonra saat 5:50 beni eliyle dürtüyor. Dürtüyor ama nasıl dürtme. Ben de hemen uyanmıyorum. Dürtme yavaş yavaş mıncırma ve cimciklemeye doğru ilerlerken uyanıyorum. İmam haydee o kadar ezan okudum, namaza gelmiyor musun diyor? Bu sayede namazdan sonra erkenden yola çıkıyorum. :)

Saat geç oldu, yarın yolculuk Göcek’ten - Akyaka’ya olacak diye tahmin ediyorum. Devamını fırsat buldukça ekleyeceğim. Herkese çok keyifli günler. :)

Scudo
Hocam Büyük keyifle okudum. şu anda hayalimdeki turu, hayalimdeki güzergahta yapıyorsunuz.İnşallah fırsat bulup gerçeğe dönüştürmek banada nasip olur. Takipteyim, Keyifli Turlar Size :)

@danceros

Sağolun hocam, en kısa sürede size de nasip olsun diyelim.:) Rota gayet güzel ve keyifli.

@Anonim

Yok yok herhangi bir problem yok. Yeliz’in ayağı sakat sadece o yüzden ben devam ettim.:) Çok sağolun.

19 mayısta antalya marmaris yapacağız sahil yolundan nasip olursa. keyifle okuduk yazını

@atasoy

Çok sağolun güzel dilekler için.

@burak gulyapan

Mayıs ayı daha güzeldir bu zamana göre. Daha bir bahar gelmiş olur. Keyifli yolculuklar olsun size de.:)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Ronin45
Maşallah tecrübelerde birikince, tur daha bir keyifli olmuş sizin için.
Kazasız belasız turlar... Daha fazla resim ve anlatım olursa enfes olur :)

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
@cagdascaneroglu
Çağdaş Bey ne kadar bir süreden bahsediyorsunuz ?
tur için ayrıca tebrik ederim

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
Arkadaşlar; şuan Marmaris’teyim. Sağ diz kapağımın iç kısmında şiddetli ağrı oluştu. Dün ve bugün buz tedavisi uygulamama rağmen ağrı düz yolda bile pedal çevirmeme izin vermiyor. Oysa ki yokuşlarda kadansı yüksek tutmaya çalışmama rağmen böyle bir sakatlık oldu. Var mı bu konuda bir tavsiyesi olan? Tura devam edilebilir mi? Yoksa uzun bir dinlenme mi gerekiyor bu diz kapağı ağrısının geçmesi için?

Benimde 21 nisanda fethiyede basliyor bakalim hatay son durak..sana iyi pedallar daha cok görsel

@cagdascaneroglu
Çok geçmiş olsun. Ağrı çok şiddetliyse bence fazla zorlamayın. Sonuçta bu türü zevk almak için yapıyorsunuz. Acı çekmek için değil. Bu arada anlatımınız çok güzel. Instagramdan da takip ediyorum sizi. Umarım bundan sonra devamı gelir.

@cagdascaneroglu Keyifli ve kazasız turlar yazınızda fotolarda güzel olmuş. Sağlık konusunda geçmiş olsun dışında bir şey diyemeyeceğim, ama bisiklet ile ilgili bir problem olursa Marmaris'in içlerinde velomaris diye bir bisiklet mağazası vardı. sağ olsunlar bizim Marmaris turumuzda power bank şarjı da dahil bir kaç hususta yardımcı olmuşlardı.

Marmaris’te diz kapağımda yaşadığım şiddetli ağrı; dinlenmeme, buz tedavisine rağmen geçmediği için turumu 7. günde sonlandırmak zorunda kaldım. Asıl planım; tura 2 gün daha devam ederek Orhaniye, Selimiye, Bozburun’u da gezip turu sonlandırmaktı. Olsun diyelim artık...:) Marmaris otogarda beklerken size taze taze turun geri kalan günlerini anlatayım istedim.

Turun 3. Günü (Söğüt Köyü - Fethiye)

Bir önceki yazımdan hatırlarsınız belki; gece Söğüt Köyü’nün rakımı yüksek olduğu için köyün camisinde uyumuştum. Sabah uyanınca; iyi ki de kapalı alanda yatmışım dedim kendi kendime. Gece kapalı alanda yatmama rağmen bazen üşüdüğümü hissettim. Hava oldukça serindi.

B32DC893-1CFB-404A-8880-4781A0839E72.jpeg
AB5E9BAA-736C-47BD-B9CD-A7EA3221F5D1.jpeg

Sabah köyün camisinin yanına çilingir sofrasını kurdum.:) Bisiklet turunda kahvaltı safhasını uzun uzun yapmayı seviyorum. Böyle sabah 7’de uyansam bile çıkışım 8:30’u buluyor. Yavaş yavaş ye, keyifle kahveni iç derken bir bakıyorum 1:30 saat geçmiş bile.:)

77D7B4E9-B820-45B8-8BF1-0845B67AC1DF.jpeg

“Hava açacak mı?, kapayacak mı?”. Turun ilk günlerinden beri durum hep aynı.

57C50839-A505-4B1C-8598-14331023772B.jpeg

Bugün Fethiye’ye kadar 97 km yol ve 1200 m toplam tırmanış var önümde. 2 gündür yaylalarda pedalladığım için biraz üşüdüm. Bu yüzden kendimi deniz kıyısına atmak için can atıyorum. O yüzden bugün tam gaz pedal!:)

16EED5F0-D2D9-4EBD-AFD0-182445893373.jpeg
235A24E7-9BB9-4EF1-B29F-D85FE89A3B7E.jpeg

En sonunda Muğla il sınırlarına giriyorum. Bugün değişik bir gün. Aynı günde 3 ilin il sınırlarından geçtim. Sürekli il sınırı tabelaları değişti durdu. Söğüt Köyü; Burdur il sınırları içerisindeydi, sonra tekrar yol Antalya il sınırına girdi ve son olarak Muğla.:)

6F05506D-03CB-4818-BCDB-AFAF205AA950.jpeg

Yol üzerinde; bu aralar sosyal medyada bir çok yerde fotoğrafına denk geldiğim DONT köyünden geçtim.:)

3773B92D-B9CE-4B9B-A5FF-B8A4D0C99FDC.jpeg

Turda; her zaman sanırım bu son tırmanış. Bundan sonra iniş başlayacak diye ümit ederiz.:) Yukarıdaki fotoğraftaki tırmanıştan sonra iniş olmasını, Fethiye’ye kadar tek bir pedal çevirmeme hayali kuruyorum.:)

EABACB0E-5772-4F21-BC96-D1DCE5610743.jpeg

Vee nadir de olsa haklı çıkıyorum. Yine sonu “bel” ile biten bir tabela.:) Bu tabelaları seviyorum. Gerçekten bundan sonra Fethiye’ye kadar şu zamana kadar yaptığım en uzun inişlerden birini yaptım. Yaklaşık 20 km kadar sürdü. Eğim yüzde 5 ile 8 arasında değişiyordu.

6469A784-80BB-43AA-8A6F-93B21D2224C7.jpeg

Buzda balık tutan Sibiryalı balıkçı modunda iniş yapmaya koyuluyorum.:) Çıkarken çok terledim, titremek istemiyorum.

10F6A33B-7792-4602-90D8-CC055062C32E.jpeg

Ve 97. km’nin sonunda Fethiye yazısı görünüyor. Kalacak yeri hemen denizin kıyısı olacak şekilde planlıyorum. 3 günlük yayla yolculuğundan sonra ılık hava iyi geliyor.:)

11277D06-B6BC-457B-A453-85174FA5ED8B.jpeg

Doğruca merkezin biraz daha dışında bulunan “Çalış Plajı”na gidiyorum. Çadırımı buraya kuruyorum. Bisikleti bağlayabileceğim bir yer olmadığı için bisikleti iki tekerinden kilitleyip, çadırın yanına yatırarak koyuyorum. Aynı zamanda bir ip bağlayarak içeri doğru uzatıyorum. Eğer olur da çalmak isteyen hırsız önce beni uyandırsın diye basit bir önlem.:)

A2CD8C74-E6DF-4F4A-999C-CD3EE52F7EFA.jpeg

Günü “elinde ne bulduysan koy” adlı yemek tarifiyle yemek yaparak bitiriyorum. Menu; kori soslu, ton balıklı bulgur pilavı.:)

Ertesi gün hava yağışlı gösteriyor. Bakalım yolculuk nereye kadar sürecek. Varış noktasıyla ilgili herhangi bir planlama yapmadan uykuya geçiyorum.

@Yavuz.M

Yani o konuda pek bir fikrim yok ama bence maksimum 2-3 günlük süreçte kurutmak şart. Yani sürekli turda 1 hafta aralıksız yağmur durumu varsa bile uygun bir yerde çıkartıp bezle silip kurutmak şart.

@vlknbskrt

Streç film fenaymış. Çözümsüzlük çözüme yol açtı diyelim:)

@poyraz_371

Sağolun, turun tüm günlerini bir kaç gün içinde yazacağım. Bol fotoğraflı olarak tabi ki.:)

@nonsteril

Çok sağol hocam. Kesinlikle bisiklet sağlıkta var. Uzun, kısa turlara hep devam.:)

diz ağrısı bende de oluyor buz dışında ne yaptınız doktora göründünüz mu?

Guzel tur olmus sogut den sonraki koy bizim koydu kayabas koyu orda suyunu tazelemisindir umarim

Söğüt de iyiki camide kalmışsin yazın bile yorganla yatiliyo orda geceleri soğuk olur

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Turun hakkıni vermişsiniz. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Oludeniz son durakli fethiye turumda caminin orda az daha bisikleti caldiriyordum sonra gittim sehirmerkezinde opete oranin icinde kenara bir yere kurdum sabahta opetin sahibi geldi firca atiyor pompacilara bunlari niye aliyorsunuz buraya diye sabah sabah bende cikistim ona sonra ayrildim fethiye kotu anilar birakti zati muhteremimde

• Beğen
Tepkiler: Seyha07 ve Atasoy
Geri