Scudo Sports

Antalya

@TatanQa_tr

Selamlar ,
Konyaaltı sahildeki yeni bisiklet yolu maalesef, sadece gezinti için.
Her 50 metrede bir, bisiklet yoluna elinde mangal, plaj şemsiyesi, piknik/market poşetleri ile yerli turistlerimizin atlamaları size bol trafik ışıklı yollardan daha ızdırap verici olacak , ortalama hızınızı düşürecektir.

Hele hele akşam saatlerinde ; günün stresini atmış ve rahatlamış ama sağa sola bakmadan bisiklet yoluna fırlayan bu güzide tatilci vatandaşlarımıza, bisiklet zilinizi-kornanızı çalar da "bu yol bisiklet yolu" uyarınızdan sonra , bolca homurdanıp size trafik dersi vermeye de kalkanlar olmaktadır.

Syg

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
@Abdullah ozturk Vallahi hocam haklısın , naparsak yapalım öküz her yerde öküz. Merak etmeyin bizim bu Lara bisiklet yolunda da aynısını yaşıyoruz. Yanda yürüme yolu var toprak orda yürümüyor yüksek sosyetemiz bir de kulağına takmış bangır bangır müzik piyasa yapıyor cücük beyniyle , yolun da ortasından yürüyor zil mil bişi duymuyor . İnip dövücem birini olacağı o sonunda. :)

17 yaşındayım bildiğiniz bisiklet yaz okulu veya kursu var mı Antalya'da? Zeytinköy'de bisiklet kursu varmış dediler gittim Karbon maşalı bisiklet gerekiyor dediler.Başka var mı bildiğiniz?

Eylül gibi Bisiklet ile Finike-Antalya yapmak istiyorum. Sizce kaç saat sürer. İlk kez kendi bünyemde bu kadar uzun bir yolculukk yapacağım. Önceden yapmış olan abilerim bilgilendirirse sevinirim. BU arada şunu da sorayım. ilk kez bir mtb alacağım düşündüğüm bisiklet Whistle Patwin 1824 sizce nasıl ? İnternetten alacağım dükkan ise Antalya'da ki deniz bisiklet. Bu soruyla ilgili cevaplarınızı da bekliyorum iyi forumlar

@Emre07E gailba gideceğin mesafe 110 km civarı yanılmıyorsam kabaca kondisyonu ortalama ise yaklaşık 6 saate sallana sallana gidersin gelelim MTB konusuna böyle uzun tur yapacaksan MTB üzer seni paranda var bence gidipte amacına uygun bir şehir-tur bisikleti almalısın yoksa çok acı çekersin ve şöyle düşünüyorsan ben taşlı yoldada sürücem beni yarı yolda bırakmasın dersen de çok yanılmış olursun çünkü tur bisikletinin amacı hem asfaltta seni minimum güç kaybına uğratmak yada toprak yolda lastiği kaymıyacak şekilde tasarlanıyorlar hemde bir sürü bagaj delikleri var yani demek istediğim amacına uygun bisiklet al sonra yok orasını hafileteyim yok şu parça enerji kabını engeliyormuş diye kafanda bir sürü fikir olmasın benden söylemesi ;)

• Beğen
Tepkiler: velespit7
İstanbul da oturuyorum aile yanına tatile geldik yeni aldığım tilt 120 yi yanımda getirdim lara yolunda 3 gündür güzel turlar yapıyorum bugun sabah ilk kez 18 km yol yaptım kale içi cumhuriyet meydanı çok keyifli oldu. Lara dan konyalaltı düşünüyorum bir sonraki sefer.

Dosyalar

• IMG_20180728_081708_1.jpg
    IMG_20180728_081708_1.jpg
    158,7 KB · Okunma: 13
  • FHD0055.JPG
    FHD0055.JPG
    163,9 KB · Okunma: 12
@Bisiklet sever 93

Şehir Tur bisikletinden daha çok yarış - yol bisikletiri de cazip geliyor bana ama ben daha çok ''Downhill'' denilen şeyi çok sevdim ve doğa orman bunlarla olmayı seviyorum.

Yani ben şimdi bir MTB alsam uzun yol yapmak çok mu zor olur ? Çünkü aklımda Antalya'dan ege 'ye hatta İstanbul'a kadar bile gitmek gibi hayallerim vardı :(

@Emre07E

Şimdi hayallerini yıkmış gibi olucam ama senin dediğin biraz hatta çok kondisyon istiyor senin dediğin kadar yolu rahat gidebilmek için ancak dediğim gibi tur bisikleti şart yada şöyle bir şey yapabilirsin bir cyclocross alırsın üzerine 28mm lastik takarsın veya çok az daha kalın bir şey takarsın arkayada 25-30kg yük koyarsın rahat rahat yolunu gidersin hem araziye girersin hem yolda dağ bisikleti kadar hantal kalmaz hemde dik oruruşlu bir pozisyona sahip olduğu için belinide yormaz yani çok ağır araziye girmeyeceksen gereksiz bir bisiklet birde düşün dağ bisikletini alınca her yerden atlayıp zıplayacakmısın dağ bisikleti alıncada yolda gideceksin şehir bisikleti alınca da yol da suruceksin yani kararını iyi ver ;)

Arkadaşlar merhaba acaba belekte yaşıyan yol bisikletçisi varmı aranızda bir kaç kişi gordum ama hiç forumda yazan yok :)

Saygıdeğer Üyeler
Erol İsmim 50 Yaşındayım 10 senedir Amatör olarak İstanbulda Pedallıyorum Genellikle 1 gün Beykoz Riva toplam 53 km 2.gün Beykoz- Pendik Marina- Tuzla ... ortalama haftada iki defa 53 km ile 110 km yapabiliyorum Bisikletim Bianchi turing yol bisikleti çantam var arkamda ... Alanya Antalya arasında Araba ile giderken bir sürü Bisiklet Sürücüsü gördüm Ekim ayının Başında Yapmayı Düşünüyorum Antalyadan Kiralık Bir Bisiklet Buldum Bir Gece Konaklayıp Tekrar Antalyaya Dönmeyi Rabbim Kısmet ederse Düşünüyorum... Şimdi Bu Güzergahı Kullanan Tecrübeli Arkadaşlarımdan Yardım öneri bekliyorum.. Saygılarımla Erol

• Beğen
Tepkiler: mektupla
Arkadaşlar merhaba ben Antalya'da yaşıyorum ve bisikletimi değiştirmek istiyorum almak istediğim bisiklet Salcano xrs 30 apex ama benim yaptığım araştırmalar sonucunda benim boyuma uygun bir bisiklet bulamadım acaba aranızda bu bisikleti satan yada şurada olabilir dediğiniz bir yer varsa lütfen bana söylermisiniz

Selamlar ben lara çağlayan da bulunuyorum , yarış değil de tur bisikletim var , pedallamak isteyen zatı muhteremler varsa organize edebiliriz bir takım rotalar.

Şimdiye kadar max uzun turum 38km idi.

@Bisiklet sever 93

Merhaba,

Yol bisikleti ile yokuşlu antrenmen yapmak istiyorsanız daha çok Konyaaltı taraflarında dolaşmanız lazım. Altınyaka, Geyikbayırı, Batı çevreyolu, Gökdere'den Altınyaka yolu, Çakırlardan Akdamlar ve Çitdibi rotaları fazlasıyla tatmin edicidir. Google uydu/harita yardımıyla rotaları kolayca bulabilirsiniz. Kondüsyonunuz iyiyse uygun bir Pazar antrenmanında beraber pedallayabiliriz.

İyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@basri

Abi çok iyi olur aslında ama benim ev belek te siz tura nereden başlıyorsunuz birde kondisyonum en son 3 ay önce 70 km'de 31-32 ortalamaya el veriyordu ama şimdi sınavlar ve başka sebeplerden dolayı saldım kendimi yaklaşık 1.5 aydır 50 km üstü performans sürüşü yapmıyorum ama sizden çok çok geri kalmam bence :)

Antalya yazınca şehirde zannetmiştim. Belek çok uzak kalır, buralara gelene kadar zaten antrenmanın yarısı olmuş olur :) Ortalaman gayet iyi biz beyaz saçlıları arkada bırakırsın...

Oralara bir rota yaptarsak buradan heber ederim. Akdenşz Yol grubu diye bir grup var sosyal medyadan ulaşırsın sık sık Kadriye-Belek turu yaparlar onlara da katılabilirsin...

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet sever 93
Selamlar herkese Hakan ben 19 yaşındayım konyaaltı/arapsuyu civarında oturuyorum. Antalyaya bu sene üniversite dolayısıyla geldim ve çok fazla rota bilmiyorum. Aşağı yukarı her gün konyaaltı-merkez taraflarında 50 - 55 km 25-27ort. arası pedallıyorum. Yol bisikleti olup beraber sürmek ve yeni rotalar gezmek isteyen olursa özelden mesaj atabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07 ve Atasoy
antalya da lara bölgesinde yaşıyorum. 21 yaşındayım, akdeniz üniversitesinde okuyorum. 5 6 aydır bisiklet sürmüyordum şimdi yeni bir bisiklet aldım ve tekrar tura çıkmaya başladım. Lara bölgesinde turlamak isteyen varsa bana ulaşabilir.

Selamlar.

Ben de arapsuyunda ikamet ediyorum. Fitness bisiklet kullanıyorum. Genel de sahil de bisiklet yolunda kullanıyorum. Varsa rota tavsiyeniz memnun olurum :)

Selamlar. Konyaaltı'nda yaşıyorum, Akdeniz Üniversitesinde öğrenciyim. Uzun zamandır üyeyim fakat en son ne zaman girdiğimi unutmuşum :). Tur-etkinlik vs olursa katılmak isterim. Haftasonları uzun turlara çıkıyorum genelde.

Geri