@karakartal
Eyvallah. Videonun altında hızlandırılmış demesinler diye x1 ibaresini koydum. x1 de kendi hızı demek oluyor zaten

@Çağlayan
Tehlikenin farkındayım, 5 senedir bu yollarda sürüyorum

@M.Ozkul
Dar gidon her yerden geçer

@emrahozkan
O kavşağa 20 ile girilirse gerçekten o kadar beklenir ancak 40, 50 ile girdiğin zaman arabalar seni daha iyi görüyorlar ve sen de o hızla daha güvenli çıkabiliyorsun. Bu trafikte ne kadar hızlıysan o kadar güvenlisin.
@Kudret Kurtcebe
Cidden öyle

@alp değer tanrıverdi
Evet istanbul biraz daha tehlikeli gibi. E-6 karayolundaki bir deneyimimde ölüme bayağı yaklaşmıştım. Güvenlik şeridini kullanan çok oluyor. Çevreyolunda pek sıkıntı yok gibi, sürdüğüm kadarıyla büyük çekmeceye kadar. Ben de uyarayım, bisiklete yeni başlayıp kanı deli olan arkadaşlar dikkatli olmalılar.
@meseduzu
@Lammarth
@Ömer Ş.
@Mehmet Levent
Trafikte sağdan gitmek bu nedenle sıkıntı. Ne kadar kenardan gidersen araçlar o kadar üstüne geliyorlar arkadaşların da dediği gibi. İki şeritli bir yolda bu nedenle hızım iyiyse ben bir şeridi kapatıyorum.
Sinir olanlara gelince, onlar olsunlar zaten. Önüne gelen kendi arabasıyla trafiğe çıkarsa olacağı o. Bazı istisnai durumlar hariç bir kişi arabada en az iki kişi olmadan trafiğe çıkmamalı. New York'ta mesela böyle bir kısıtlama var ve ceza da uygulanıyor bildiğim kadarıyla. O sinir olan adam sinir olacağına bisiklet kullanmıyorsa bile toplu taşım kullanmayı öğrensin (tabi hangi toplu taşım? şeklinde savunabilirsiniz, haklısınız da. İMG toplu taşımı geliştirmek yerine yol genişletmekle meşgul.)
@Oğuzhan YAVUZ
@murataslan
@Ahmet.Çetinkaya
@murataslan
@meseduzu
@Soner Közen
Eğer ola ki orada kaza yaparsam ben hatamı kabul ederim. Yani o aralardan geçerken birinin aynasına çarpsam yapacağım şey adama hemen "kusura bakmayın hata benim" diyerek özür dilemek ve zararını ödemek tabi.
Tecrübe konusuna gelince ben defalarca kaza yaptım. Eğer her yaptığımız kazada yaptığımız şeyi bırakacaksak o zaman kaza yapınca komple bisikleti bırakalım. Aldığım riskin farkındayım, kazalardan birinde 50 ile kamyon sollarken kaskımı parçaladım ve 10sn önce düşsem kamyonun altındaydım. Fakat ona rağmen sürüyorum neden, çünkü zevk alıyorum. Benimkisi bazı noktalarda biraz extreme sport gibi, bazen trafikte 60la 70le makas atıyorum, bazen yokuş aşağı 100Km/sa'in üzerinde hızla iniyorum, bazende günü birlik 300+ yolculuk yapıyorum... nasıl bir paraşütçü hayatına bedel olabilecek bir kaza yaptıktan sonra iyileşince tekrar aynı işi yapmaya devam ediyorsa benimkisinin de bundan pek farkı yok. Bunun tanımı belki dersini almamak ama dediğim gibi bu kişiden kişiye değişir. Siz kaza yaptıktan sonra tamamen bırakırsınız belki ama ben değil.
@Tunakan Önen
@ahmetcan44
@mehmetsunu
@verisakeet
Durup dururken kendimi 100'le giden bir arabanın önüne atacak kadar aptal değilim. Risk alıyorum derken kendimi otobanda yere serip arabaların üstümden geçmesini bekliyorum da demedim. Videoda anlaşılmıyor olabilir fakat şerit değiştirirken hem önüme hem arkama iyi bir şekilde bakıyorum ve ihtimalleri düşünürek hareket ediyorum, bodoslama dalmıyorum yani

(Premium Rush'ı izlerseniz belki ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.Bknz. (link)). (Otobüs kamyon arası da buna dahil.)
@Ertuğrul Mengi
Eyvallah

@baris34ince
Doğru diyorsunuz. Ancak belirtilen faktörlerden ötürü sağdan gitmek her zaman mümkün olmuyor ve özellikle TT antrenmanı yapıyorsanız arabanın size yol vermesini beklemek istemezsiniz, durmadan en iyi nasıl giderim diye düşünürsünüz. Eğer sürücüler de öyle bir ibarede bulunursa, en kötü "hepimiz öyle miyiz? sizden olduğu kadar bizden de düzgün sürmeyenler olması normal" denebilir belki

@Derya Keçeci
Nasıl sürdüğümü, marifet olarak ne aralardan geçtiğimi, bisikletin trafikte ne kadar vakit kazandırdığını, ODTÜ-Sincan arası 20km'yi arabalar en az 40dk'da alırken benim nasıl 28:30 gibi bir sürede aldığımı açıklayan bu videoyu göstermek istedim millete. Acıyı çekenler konusunda haklısınız. Ölürsem ben de en çok benim arkamdan üzülenler için üzülürüm.
@Sinan Çakır
Çarpma değil de geçemeyeceğimi anlayınca durduktan sonra omzumu yasladım, malum spdler var.
Dualarınız ve iyi niyetiniz için Allah hepinizden razı olsun. Assalamu alaykum warahmatullahi wabarakatuh.