şerit değiştirmeler olmuş,evet tehlikeli riskli hareketler var tabi,kendine güvenen uygulama yapabilirde ,ama kural hataları var ,şimdi trafikte bisikletli en sağdan gidecek trafik yoğun ise ,ama en sağın bize verilmiş olması lazım ,emniyetli bisiklet yolu olması lazım ,
şimdi istanbulda benim çok tepem atıyor nerede ,bağdat caddesinde tüm bağdatı boydan boya asla geçemezsiniz sağdan giderek ,
bağdat caddesi adeta bize yasak
1- tüm ışıklarda taksiciler durmakta ve durmaları yasak ,
2- sarı minibüs zart diye dalar müşteri bırakır seni görmez
3- otobüs zart dalar sağa bi anda sana bakmaz bile ,
4- hele sürücüler durur ve sol kapıdan bi adam iner ,güm tokuşmaca
yav kardeşim bu ne kuralsızlık ,bu bağdat caddesinin hali nedir resmen trafik anarşiştleri her gün bu caddede suç işliyor ,
ölen dostumuz var idi sarı minibüs arkadan vurmuş idi ama dostumuz hatalı idi çünki yolun ortasından gidiyor idi.
saat 15.00 de, neden yol ortasından gidiyor idi ,sağda bisiklet yolu var idi ,ama yol demeye bin şahit ister artık ben burada yazmaktan sıkıldım ,çünki çevre ve şehirçilik bakanlığının bostancı- tuzla arası bisiklet yolunu iyileştirmeye niyeti yok kasalarında para yok ,evet genede epey kalabalık bisikletli grubu ile ölen arkadaşımızın olduğu yere geldik gösteri yaptık ,esas amaç benim için adam gibi emniyetli bisiklet yollarının yapılması idi..
bağdat caddesinde çok bağırdım herkes sağdan yattı orada 200 e yakın bisikletli var idi.epey yerde yatıldı tek sol şeritten araçların geçmesine izin verildi görevli arkadaşlar var idi bende o gün görev yaptım ,tek bir polis gelipte ne yapıyorsunuz demedi ,bardaktan su taşmış idi ,öfke büyüktü,bostancı- tuzla arası emniyetli bisiklet yolu istiyoruz dedim yoksa vallada billada gelir burada yatarız dedim ,biri bana megafon uzattı aldım megafonu elime ver yansın ettim ondan sonra sivil halk kaldırımdan alkış tuttu ,peki ne oldu ne değişti ben bağırdım o gün ama değişen bi şey yok ,bostancı-tuzla arası garabet bisiklet yolu hala durmakta ,
stk stk stk nerde ?????????????????????