Scudo Sports

Ankara'nın trafiğinde yol bisikleti ile 50dk

Scudo
görüntü kalitesine bayıldım kameranın. fiyatı da fena değil :) alınır

bisikletliye saygı diyip duruyoruz ama maşallah sol şeritten gitmeler trafıgın ortasında kamyon arkası yapmalar sollamalar sağlamalar. arkadan biri çarpsa acaba ne tür bir savunma yapıcaksınız merak ediyorum. zira bisikletliler yolun sağ tarafını kullanırlar ama ben pek kullandığınızı göremedim.

@murataslan

Aynen katılıyorum. Kamyon, tır, otobüs gibi yüksek araçlar arasına girmek büyük bir risktir. Hem kendinizi tehlikeye atıyorsunuz. Hemde aracı kullanan şöförü. Kamyon arkası yakın takip büyük bir risk faktörü. Her hangi bir yakın takip aracın ani fren yapması ile direk kaza sebebi. Tamam bende yapmıyor değilim. Fakat bu kadar trafik var ike yapılacak bir şey değil. Bisiklet kullananlar üzerinde kötü bir şöhret var. Bunu düzeltmek yerine neden daha çok bizden nefret etmelerine sebeb olalım ?

hocam kusura bakma ama çok bilinçsizce birşey yapmışsın hele kamyonla otobusun arasına girdıgın bısıklet genıslıgınde olan yer resmen kaza gel diye haykırdıgın yer olmuş..kurallar bir yana sadece kendınden sorumlu degılsın allah korusun bi kaza söz konusu olsa sadece senin başın yanmayacak cok tatsız seylere sebep olabılırdın..

tamam bizde seviyoruz arabası olanlar trafiğe takılırken devam etmeyi ama. yolun sağından ya da boşşa kaldırımdan gidiyorum. ya hadi diyelimki en sol şeridi kullanıyorsam bile. devamlı en solda giderim zırt pırt sağa sola girip çıkmam. daha geçtiğimiz günlerde aynı şekilde bir arkadaşımızın jantına ufak bi temas oldu araba tarafından. direk yamuldu. jant neyse alınır yapılır ama araçların arasında tost olursanız bunun telafisi pekte mümkün değil.

Usta hadi sen 2 serit arasinda giderken tam ondeki araba sol seride gecse bence sen sag seritten gitmeye devam et

bende murat arkadaşıma katılıyorum bir kaç kişiye böyle söyleyince bir de ters cevap veriyorlardı.yanlız iki aracın arasından dar mesefadede nasıl geçiyorsunuz merak ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: murat aslan
Yetenek,heyecan bunun yani sira maalesef kuralsizlik ve risk üst seviyede.Kesinlikle yargilamiyorum sadece Allah korusun diyorum,siz yine de daha dikatli olun bence :)

aşırı derece kötü örnek olacak bir video olmuş, 6:33 deki citroene çarpmışsınız heralde tam belli olmuyor ama

• Beğen
Dar aralardan geçmek yolbisikletinin marifeti. fare gibi başım geçerse vucudumda geçer diyor. gidon kısa olunca aralar yol oluyor lakin yotubede görmüşdüm herifin biri otobüsle taksi arasında tost oluyordu muhtemelen artık hayatının bundan sonrasını şanlıysa tabi tekerlekli sandelye sürerek geçiriyodur. Dikkatli olalım hata yapmayalım. Sonuçlar çok kötü olabilir ALLAH KORUSUN

• Beğen
arkadaşlara katılmakla birlikte bu işin övünülecek bir yanı da yok başlıkta belirttiğin gibi. Sizin yaptığınız tüm bisikletlilere mal ediliyor ne yazık ki. Bisiklet yolundan giderken bile bir aracı geçtiğinizde araç kalkıp sizle yarışa kalkıyorsa bir ülkede eminim ki bu 50 dakika boyunca cennete(!) gidecek kadar bol dua almışsınızdır. Umarım bir daha tekrarlamazsınız bu hatayı eğer canınız kıymetliyse...

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Bu videoyu neden yüklediğini tam olarak anlayamadık.Baştan sona izleyemedim ancak ilk saniyeler bile,ne kadar yüksek riskler alınarak,güvenliğinizi,daha da ötesi hayatınızı nasıl riske ettiğinizin açık bir göstergesi.Biz artık hiç bir bisikletli için ağlamak istemiyoruz.Bırakın yolun ortasını solunu,yolun en sağında bile,hiç bir kural ihlali yapmaksızın ilerlerken kaza geçirip hayatını yitiren kardeşlerimiz oldu.Hayat sizin hayatınız elbette ancak gidenler değil,kalanlar çeker acıyı.

adrenalin konusunu bi kenara koymak gerek böyle durumlarda. çünkü sadece kendinizi değil trafikteki diğer araçları da tehlikeye atıyorsunuz. Bisikletlilere bakış açısını güzelleştirmeye çalışanların emeklerine balta savurmak bu,bisikletli ölümleri dursun diye bağırdığımız eylemlerde araç sürücüleri çıkıp da ''düzgün kullanın o zaman'' dediklerinde cevap verebilecek konumda olabilmeliyiz bu tip şeyler yapmayarak.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Kavakkoru
Ben de hergun trafikte kullanan ve hergun kameraya bu is-ev arasi surecleri kayit eden birisiyim. Sizin videonuz trafik icinde filtering ve drafting dolu. Bisiklet guvenlik acisindan aksi gerekmedigi surece en sag seritten gitmelidir. Kanunda yazan budur. Orta ve sol serite girmek zaman zaman gerekiyor bu da kapilardan ve park eden araclardan kacmak icin olabilir. Bu durumda da trafik ile beraber hizlanabileceginizden emin oldugunuz zaman yapilir. Ara ara trafikli otoban gibi yollarda, diger seritlerde ilerlemeye calisirken hizlanan araclar arasinda ortada sican seklinde kalirsiniz, ve saga kacmaya calisirken diger arabalarin saldirisina ugrarsiniz.
Istediginiz kadar kondisyonlu olun, 40km hiza bir arac kadar cabuk ulasamazsiniz. Ozellikle filtering e gelince, aynasina bakmadan serit degistirmeye calisan kisiler etrafta bolcana. Araclarda abs havayastigi, demir yigini govde mevcut ve 1 ton. Siz 2 teker ustundesiniz ve kaporta sizsiniz. Ufak bir ayna dokunusu bile sizi yere indirir, diger araclar cep telefonuna bakarken sizi farkedemeyebilir. Heyecan bir kenara, baskalarini tehlikeye atiyorsunuz. Bir arac surucusunun en son isteyecegi sey bir insana carpmak. Bundan kacinmak amaciyla araclara carpmaya calisirlar, bu durumda da tur kaza olusabilir. Video nuz kotu bir ornek.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Kavakkoru
Duran arabaların arasından vızır vızır geçiyorsun. Bari en sağ şeride geç oradan git. Peki öndeki arabaya kızan bir sürücü kapıyı açıpta arabadan çıkmaya kalksa ne olacak. Doğru dışkapı eğitim hastanesine-tamamıyla atılmıştır varmı yokmu bilmiyorum- Adam senin oradan geçeceğini ne bilsin. Daracık yere arabada girmeyeceğine göre. Bu ne fütursuzluktur, bu ne kendini bilmezlik. Geç sağ şeride bas git. Trafik kanununda bisiklet en sağ şeritte ilerler diyor. Bu görüntüleri görünce gözlerimin önüne drift çeken şahinci apaçiler geldi. Tek kelimeyle kınıyorum.

şerit değiştirmeler olmuş,evet tehlikeli riskli hareketler var tabi,kendine güvenen uygulama yapabilirde ,ama kural hataları var ,şimdi trafikte bisikletli en sağdan gidecek trafik yoğun ise ,ama en sağın bize verilmiş olması lazım ,emniyetli bisiklet yolu olması lazım ,
şimdi istanbulda benim çok tepem atıyor nerede ,bağdat caddesinde tüm bağdatı boydan boya asla geçemezsiniz sağdan giderek ,
bağdat caddesi adeta bize yasak

1- tüm ışıklarda taksiciler durmakta ve durmaları yasak ,
2- sarı minibüs zart diye dalar müşteri bırakır seni görmez
3- otobüs zart dalar sağa bi anda sana bakmaz bile ,
4- hele sürücüler durur ve sol kapıdan bi adam iner ,güm tokuşmaca

yav kardeşim bu ne kuralsızlık ,bu bağdat caddesinin hali nedir resmen trafik anarşiştleri her gün bu caddede suç işliyor ,
ölen dostumuz var idi sarı minibüs arkadan vurmuş idi ama dostumuz hatalı idi çünki yolun ortasından gidiyor idi.
saat 15.00 de, neden yol ortasından gidiyor idi ,sağda bisiklet yolu var idi ,ama yol demeye bin şahit ister artık ben burada yazmaktan sıkıldım ,çünki çevre ve şehirçilik bakanlığının bostancı- tuzla arası bisiklet yolunu iyileştirmeye niyeti yok kasalarında para yok ,evet genede epey kalabalık bisikletli grubu ile ölen arkadaşımızın olduğu yere geldik gösteri yaptık ,esas amaç benim için adam gibi emniyetli bisiklet yollarının yapılması idi..
bağdat caddesinde çok bağırdım herkes sağdan yattı orada 200 e yakın bisikletli var idi.epey yerde yatıldı tek sol şeritten araçların geçmesine izin verildi görevli arkadaşlar var idi bende o gün görev yaptım ,tek bir polis gelipte ne yapıyorsunuz demedi ,bardaktan su taşmış idi ,öfke büyüktü,bostancı- tuzla arası emniyetli bisiklet yolu istiyoruz dedim yoksa vallada billada gelir burada yatarız dedim ,biri bana megafon uzattı aldım megafonu elime ver yansın ettim ondan sonra sivil halk kaldırımdan alkış tuttu ,peki ne oldu ne değişti ben bağırdım o gün ama değişen bi şey yok ,bostancı-tuzla arası garabet bisiklet yolu hala durmakta ,

stk stk stk nerde ?????????????????????

Murat Beye Katılıyorum. Helede Saniye 2.10'daki Otobüs İle Kamyonun Geçişini Ne Kadar Büyük Bir Hata Olduğunu Sıkıştığında Anlar

Geri