Yollari gectim, zaten bozuk. Soforlerin sabirsizligi, dikkatsizligi, saygisizligi asil sinir bozan seyler. Insanlar 2 saniye sonra saga donmek yerine onume gecip, ustume kirip donuyorlar. Bilmiyorlarki benim fren mesafem uzun ve 10km/s de gitmiyorum. Genelde bisikletin hizini kestiremiyorlar, elbette duz yolda 50 ile gidebildigim falan yok ama 27-28 den asagida cok dusmuyorum yokus olmadikca. Hizi kestiremeyip yan yoldan ciktilari cok oldu ikisin de yan kapidan girdim. Ondan sonra neyseki ozur falan dilediler, kazmalik yapip bagirip cagirmadilar.
Belki sacma gelicek ama sorunun bir kismi modern arabalarin cok rahat olmasi. Insanlar 1.5 tonluk bir makinayi kontrol ettiklerini unutuyorlar genelde. Arabanin ici oturma odasi gibi rahat nerdeyse. Bu da kismen disardaki ortami unutturuyor, dikkat daginikligina yol aciyor. Ornegin ayni anda bisiklet surup telefonla konusmazsiniz, ama simdi arabalarda hidrolik direksiyonlar, Bluetooth.. var telefonla konusmak daha rahat.
Bizim icin durum oyle degil, yoldaki her cukura, tumsege, logar kapaklarina hatta islak havada seritlere bile dikkat etmek durumundayiz (cunku tekeri kaydiriyor). Insanlar arabayla 10 cm yaninizdan 90 la gecerken ne hissetiginizi tahmin etmeleri bisiklet surmedikce mumkun degil. O yuzden belki ehliyet vermeden once bir sure insanlara bisiklet surdurmek lazim

Saka bir yana araba dusmani falan degilim, ulasim onemli birsey. Ama ozellikle Ankara`da gereksiz sayida fazla arac var ve hersey arabalar icin arti soforler cidden cok cok kotu. Bu, insani bisiklet surmese bile rahatsiz eden birsey.