Scudo Sports

Ankara'da bisikletli kurye

motorsikletli kuryelerin amacı o zaten, ve iyi motorlar kullanıyorlar, bisikletli kuryeden çok daha hızlı gideceklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
Scudo
Arkadaşlar Pazartesi yani dün 2 tane iş aldım birinde su kestirme işlemi yaptım digerinde ise bahcelievlerden bir ürün alıp yenimahalleye götürdüm hem gezmiş oldum hemde bisikletimle para kazandım Teşekkür Bisiklet Kurye :)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Merhaba, konuyu diriltmiş olacağım üzgünüm ama merak ettim. New York ve Londra'da "messengers" olayını gördüm ve küçük bir araştırma yapıp buraya düştüm :)... Bu işteki son durum nedir? 2008'den bu yana neler oldu, gelişme var mı ya da İstanbul'a da sıçradı mı ?.

Malesef bir gelişme yok.. Bu işle ilgilenen arkadaşların çoğu kuryelikten sporculuğa geçtiler :) Bazılarıda bisikleti bıraktı. Ancak yine de İsmail Odabaşıoğlu arkadaşımız kendi çapında devam ediyor Ankara içinde. Eğer bu işi yapmak isteyenler olursa onunla irtibata geçebilirler.. Sürdürülebilir bir iş. Ankara'da talep vardı ve biraz daha kurumsallaşabilinse çokta güzel işler yapılabilir.. Güzel bir reklam ve iyi bir görev dağıtımı ile çok başarılı işler yapılabilir..

Cevap için teşekkür ederim. Yazık olmuş :(. İstanbul'da sanırım hiç yok. Belki başlatırız :)....

öncelikle böyle bir proje düşündüğünüz için sizi kutluyorum.fakat malum ankara trafiği akşam saatlerinde çok yoğun.birde ulus ve kızılay gibi merkezi yerlerdeki trafiği düşünün ve birde kuryenin bu trafikte gideceği yere doğal olarak çabuk gidebilmesi için acele etmesi gerektiğini.araçlar saolsunlar bisikletliye hiç önem vermiyorlar dolmuşlar,belediye otobüsleri ve taksicilerde malum bu tip araç kullanan sürücülerde hiç tolerans yok bisikletliye karşı.birde mevsimleri göz önüne almak gerek yazın sıcağı,kışın soğuk ve kar.ayrıca kış aylarında öğleden sonra saat 4.30 gibi hava kararıyor buna birde soğuk ve ayaz eklenirse sürücünün işi zorlaşacaktır diye düşünüyorum.

Ankara'lı arkadaşlar selamlar.Ankara gibi büyük şehirler değilde daha küçük ölçekli il ve ilçeler için bu iş daha seri bir şekilde yapılabilirmi?
Mesela 100.000 nüfuslu bir il(Tekirdağ) gibi.
Şu anda aktif olarak bisiklet kurye işini yapan arkadaş varmı?

İslam abi selam,
İşin yapılabilmesi nüfusla pek alakalı değil. Bisikletçi açısından bakarsanız tabi ki küçük şehirler veya ilçeler daha kolay olur ancak, Ankara ve İstanbul gibi yer yer inanılmaz kalabalık trafiğe sahip olan ve park ücretlerinin fahiş olduğu yerlerde bu iş daha ön plana çıkıyor. Sonuçta bu işten ciddi paralar kazanmak zor ama hem bisikletimi süreyim hem de az da olsa para kazanayım derseniz iş güzel :)

Bisiklet kuryelikteki amaç diğer kuryelere göre daha hızlı şekilde hedefe ulaşıp en kısa zamanda işlemi halletmek. Bizim çalışma sistemimizde kuryeler tek bir merkezde olmadıklarından siparişin geldiği adrese en yakın olan kuryeyi görevlendirip, en kısa sürede oraya ulaşmasını sağlıyorduk. Tamam motorlu kuryelerde hızlı ancak bisikletli bir birey kadar özgür değiller. Zaten bizim amacımızda gün içinde çok kilometredense daha kısa mesafelerde daha özel işler almak. Mesela müşteri adına elektrik/su/doğalgaz işlemleri yapmak, banka işlemlerini halletmek vb. gibi. Bu durumda gün içinde ofisinden dışarı çıkamayacak durumda olan ancak haftaiçi mesai saatleri içerisinde işlemlerini gerçekleştirmek zorunda olan çalışanlar için bulunmaz fırsat olabiliyor. Ayrıca mesela belge işlemlerinde, bir belgeyi bir adrese götürüp orda imzalattıktan sonra geri getirmek veya başka bir adrese teslim etmek gibi koplike işleri de bisiklet kurye olarak yapabiliyorduk. Bu da bizi sektörde benzersiz kılıyordu. İnsanlar bisikletli kuryelere motorlu kuryelerden daha fazla güveniyor genel olarak. Her zaman sporcu bir birey daha güvenilir oluyor insanlar karşısında.

Şu an aktif olarak yapan yok ancak, önümüzdeki günlerde tekrar faaliyete geçeceğiz kesinlikle. Daha kurumsal olarak hem de.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@d.berkay

Berkay selamlar sana da.Dediğin gibi nüfus meselesi değil.Kalabalık bir trafik ve yetişemeyen mesai saatleri falan.Ben mesela buradaki yoğun trafikte araçlardan daha hızlı hareket edebilirim.Önemli olan da bu değil mi?
Gelişmelerden haberdar edersen sevinirim.Teşekkürler bilgilerin ve cevapların için.

yeni bir gelişme var mı bu konuda?

Ankara'lı kurye arkadaşlara teknik konularda sponsor olabilirim.
İnternet üzerinden sipariş vermek olabilir, kuryelere gps alarak merkezden bunların izlenmesi ve yeni işlerin atanması olabilir...

İslam abi malesef gelişme yok. Hatta kuryelik yapan arkadaşlar farklı şehirlere yerleştiler.. Bense yoğun tempo yüzünden ulaşım için bile kullanamaz oldum bisikletimi.

Önü çok açık bir alan ama güzel bir alt yapı ve iyi bir koordinasyon ve tanıtım ile güzel işler yapılabilir hala.. Özellikle öğrenciler için güzel bir iş olabilir part-time çalışma avantajı açısından..

Bu sıralar Ankara'dan bir arkadaş büyük bir kargo firması ile görüşüyormuş. Eğer ikna edilebilirlerse "bisikletli kurye" çalıştırmayı düşünüyorlarmış. Ankara'da olup sigortalı olarak part-time çalışmayı düşünen olursa buradan yazabilirler..

Tam benlik iş dedim okurken :D Tabi şakası bi yana ülkemizde bu şekilde olayların olması en azından denenmesi bile güzel, Premium Rush (Hızlı Teslimat) filmi geldi hemen aklıma bakmanızı tavsiye ederim :D

premium rush daki gibi sanal ortamda yöneticilik veya kurumsallaşmış bir sistem olsa belki bahsedilen kargo şirketi Aras kargo .

istanbul için ben de bu fikri düşünüyordum. en önemlisi de birbirine yakın ve iş yerleri çok olan yerler. bunun dışında istanbul'un arazisi çok engebeli olduğundan her yere yapılabileceğini sanmıyorum ya da herkesin belli bir bölgesi olacak.

arkadaşlar ben ankaradayım. İnanır mısınız kafamda vardı ankarada memur kenti millet mesayi saatlerinde birçok işi yapamıyor ve ben de düşünüyordum. Bu konuda arkadaşlardan yardımcı olan olursa sevinirim. Çünkü güven çok önemli bu işte. Ben de öğrenci olarak hem para kazanıp hem bisiklet kullanmak için işi istiyorum :)

Desenize Levitt'in Premium Rush filmi Ankara da gerçek olucak. Tebrikler.

Ben de epeydir araştırıyorum bu işi. Çok para kazanılmayacağını biliyorum ama fark etmez. Hem bisiklet sürüyorsun, üstüne az da olsa para alıyorsun. Daha ne olsun :)

İstanbul da bu konuda hiç faaliyet var mı ? Ben de üniversiteye gidiyorum, yazları full time, diğer zamanlarda part time çalışabilirim. Eğlenceli olur :)

Geri