Scudo Sports

Ankara

@Şevket Şahin

misal ben ankara'da olsam ve karşılaşsak bana saygı duymayacaksın:)

ama tanısan belki çok seversin :D

yüzüne gülüp içinden küfreden de vardır, mesafeli olmayı prensip edinmiş ama ihtiyaç anında herşeyini ortaya koyacak adam da vardır. kitabı kapağına göre değerlendirmek doğru değil ki arkadaşım.

bisikletçinin bisikletçiye selam vermesinin mantığını hiç anlayamadığımdan bana göre selam yapmacık geliyor. otomobille giderken her karşıdan gelene selektör yapıp el kol nasıl sallamıyorsam bisikletçiye de yapmam. bisikletin az olup çok olması o kadar da önemli değil. benim için bisiklet sosyalleşme değil bilakis bireyselleşme anım. işhayatım insan üzerine benim ve günde 120 kişiyle telefonda, 50 kişiyle yüzyüze konuşuyorum ve bisiklet benim insandan kaçtığım zamanlar oluyor.

aslında bunlar özünde elbette kişisel görüşler doğrusu yanlışı yok. sadece önyargılı olmayın demek istedim. yoksa yolda selamlaşan insanlar mutlularsa ne güzel.

Scudo
helal olsun hocam çok güzel bir konu açmışsınız çok teşkkür ediyorum.bence bisikletçiler birbirlerine saygı sevgi içersinde olmalı.bu konu basit bir konu gibi dursada bayağı önemli

• Beğen
Tepkiler: Adil
selam verme konusuna katılıyorum. gördüğümde bir bisikletçi başında kaskıyla filan selam veriyorum. ancak selam verirken güvenlik probleminin ortaya çıkmaması gerekir. daha bu haftasonu cumartesi günü saraçoğlunun önünde karşıdan gelen 2 bisikletliye selam vericem diye önümdeki bayan sürücünün frene basmasıyla beraber neye uğradığımı bilemeden arabaya arkadan çarptım ve dizim fena halde yara oldu. hala da geçmedi sızısı.

neyse demek istediğim birşey daha var bundan sonra trafikteysem elimle selam vermekten kaçınacağım. başımla da selam verebilirim gerek bi baş eğme gerekse de bir bakışla selam vericem. ancak böyle durumlarda da karşıdaki tarafından anlaşılamama durumu da ortaya çıkabilir.

yani sonuç olarak selam verilmelidir. hatta sadece bisikletlilerle değil yeri geldiğinde sürekli karşılaştığınız yürüyüş yapan, koşan, kapıcı, bakkal, pazarcı, seyyar satıcı, belediye çöpçüsü her zaman selam verilmelidir bence. sonuçta bunlar halk olarak bilincimizi, beraberliğimizi geliştirecek şeyler.

• Beğen
@parkcaka

etrafına baktığında yada bir şehrin merkezinde dolaşırken bir bak çevrene suratsız, hoşgörüsüz, mutsuz insan topluğu halinde. aynı amaç için aynıtür araçları kullanan ( hiç değilse) kişilerin bir birine gülümsemesi yada bir merhaba demesinde ne sakınca var. otur sohbet et diyen yok arkadaşım bir bakış bir güleryüzdür yapacağın yada senden beklenen. inanki bir birine gülümseyen , bir birine günaydın diyen insanlar daha hoşgörülü daha saygılı hareket ederler belkide trafikte seni zora sokan davranışlarından vaz geçerler 1 gülümsemenle. işi en uçlara götürmeye gerek yok konu sadece bir merhaba yada bir gülümsemeyle karışık baş işareti. kaybedecek bişeyin olacağını sanmam bunu yaparsan ama çok şey kazanırsın .

• Beğen
Bizim buralarda o selamsızlar, yazın türüyorlar. Genelde kilolu, pahalı bisikletlere sahip olan, doktor veya kilo zoru ile bu "zıkkım"a binen tipler oluyor.
Sporcu insan alçak gönüllü olur. Bu işin meşakkatini çektiği için karşıdan gelenin tipinden ne olduğunu anlar, kendinden bildiğine selam verir. Dağın başında oturup konuşur bile. 30bin tane adamla muhatap olduktan sonra haldır huldur bisiklete binmek, daha beter ediyor beni. Onun yerine sabah ezanı ile yola düşüp, alaca karanlıkta giderken, horozun uyanıp bağırmasını, uzaklardan koyunun melemesini, lanet kovalayıcım Dingonun beni kovalamasını daha dinlendirici buluyorum. Ve kesinlikle ben yola çıktıktan sonra hava ağarmalı. Daha önce değil.

bence adil haklı selam vermek için herhangi bir mani yoksa vermek doğru olandır bisikletliler olarak bizi toplumda saymalarını istiyorsak önce birbirimizi sayacağız bazen sizede denk gelmiştir sizi hızla geçip giden bir bisikletli sanki yarışta sizi geçmiş gibi seviniyor heralde halbuki aynı hizaya gelip bir selam verse daha doğru OLACAK!!!

@RECEP ÇALIŞKAN

Teşekkür ederim hocam ve senin nezdinde destek olan herkese...
küçük bir selam, küçük bir tebessüm.... zor olduğuna inanmıyorum.

ben varım ama 1-2 hafta içinde bisikleti alacam...

bende böyle birşey düşünüyordum... buluşup tur filan düzenlersek süper olur.......

Ümit iyi olur aslında, balgat tarafında ve dikmen tarafında bisiklet kullanan arkadaş sayısı fazla bence ama foruma pek takılmıyorlar heralde, adili biliyorum zaten diğer arkadaşlarıda toplamak lazım.

Zamanının zeki insanları, enerjiden ve zamandan kazanmak için üretip sattıkları otomobillerin şimdi doğanın ölümünde kullanılacağını bilebilirlermiydi ?
Dünya üzerine gelmiş en zeki insan olarak kabul edilen ve kendisine İsrail cumhurbaşkanlığı teklif edilen Albert Einstein neden hayatında hiç araba kullanmak istemedi ?
http://www.itusozluk.com/img.php/01ea8d9b40ceb590679e0fe6ac29d04d27667/albert+einstein
Belkide bilim adamlarının bir bildiği vardır diyip bu bilgileri de sizinle paylaşalım;
-Araba yerine bisikletle gidilen her kilometre havadan 145 gram karbondioksit temizler.
-30 desibelin üzerindeki seslerin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu saptanmıştır.Örneğin İstanbul’un Mecidiyeköy semtinde ses şiddeti 85 desibel, Beşiktaş’ta ise 92 desibeldir. 140 desibelin üzerinde kulak zarı patlamaktadır.
-Bisikletin doğaya hiçbir yan etkisi yokken, bugün atmosferdeki sera gazlarının %13.1'i motorlu taşıtların salınımıyla oluşmaktadır.

Geri