Scudo Sports

Ankara

Arkadaşlar bu dediğiniz yerlerde sağa sola virajlı uzun inişler var mı?

Scudo
o motodrom'da bisiklete binmek çok kısa sürüyo ve çok akıcı değil,arada bolca pedallamak lazım. :)
size ışık dağı,elmadağ,kızılcahamam ve hüseyingazi türbeleri inişlerini öneririm:
Işıkdağı : Kızılcahamam'dan sonra Çankırı yönünde 45 km. gidip dağ yoluna çıkın.2030 mt.lik ışık dağını tırmanın ve 1.100 mt'ye kadar DEHŞET inişler sizi bekliyor.. en az 3 defa kollarınızın yorulmasından duracağınızı garanti ederim..öyle büyük atlama zıplama yok ama bakir traktör yollarında karşınıza çıkacak tek bir yaratık yokk.. dip gaz inilebilir.. (link)
Kızılcahamam: Kızılcahamam'a gidin ve soğuksu milli parkını tırmanın. özellikle Başkent Üniversitesi Tesislerine kadar çıkın ve geldiğiniz yol yerine direk ormana diklemesine girin. Taaa belediye hamamına kadar sağlı sollu patikalar var.işte burada atlama ve zıplama yerleri de var. eğer şoförlü araç bulursanız,sizi devamlı yukarı taşırsa defalarca farklı rotaları denersiniz.
Elmadağ: Elmadağa yoldan çıkın,son taş ocağını geçince solda çeşmeyi görün ve ilk sağdan aşağıya bırakın kendinizi.. taaa eymir'e kadar güzel bir iniş sizi bekliyor.. 1-2 uçmalık yer var.. lakin köy köpeklerine dikkat edin,feciler..
Hüseyingazi: Mamak veya Sitelerin arkasından türbeye tırmanın (1700 mt civarı) oradan aşağı asfalttan sınırları zorlayan inişinizi yapın.. gözlük ve iyi fren şart. bu yol sadece asfalt ona göre.. (link)
Eymir'deki dik inişi herkes biliyo zaten. birde kayıkhanenin arkasında bir yol var,oradan devam edin ve dik giden patikayı takip edin.. orada da kısa ama dik bir toprak yol daha var,oralarda takılın. oranın devamı Eymir'in gölbaşı kapısına çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
Ben yarın yokum efedeniz, sabah Erdoğanlar Bisiklette olacağım, yeni bir şeyler alıyorum :D Yakında resimleri burada :)

• Beğen
Tepkiler: Elçin Yıldız
yürekler bir olsun teberus abi...:)
bu günün yarını da var... öbür günü de...
bu arada iyi ki çıkmamışız. hava istediğimiz keyifi muhtemelen vermezdi.
bu arada malzemeler için şimdiden hayırlı olmasını dilerim...:)
nice bol güneşli günlerde mesafe yapmak, köpekleri az olan köylerde:) unutulmuş bir köy çeşmesinden tertemiz sular içmek üzere....:)

• Beğen
Vallahi gittik. Hem de çok güzel oldu. Islandık ama hava yumuşak olduğundan üşümedik. Büfede yanan sobanın başında hem malzemelerimizi kuruttuk, hem kahvaltımızı yaptık. Yağmur kesilince daha da arttı keyif, gölün etrafında iki tur attık dönmeden önce. Ben çok eğlendim, haftaya daha çok kişiyi bekleriz :D

• Beğen
gerçekten çok keyifliydi...
güneşli günde olsa bu kadar keyif alınmazdı.
:)
iyi ki çıkmışız...:)
böyle kısa turların tatlı yorgunluğunun ömrü kısalmaya başladı.
tadı damağımda kaldı. hafta sonu yetmiyor. hafta içi de yapılmalı derim. saat 21:00 dan sonra trafik yoğunluğu azalır. uygun bir ışık donanımıyla , hazır ısı bisiklet için limitlerin altındayken yağmur çamur demeden düzenli olarak çıkılabilinir....:)

bu gün akşam çıkalım diyecektim yanlız.
bu akşam mesai ye kalmak istiyorum.bitiremediğim işlerim var.
belki yarın olabilir.
yarın akşam çıkılmak istenirse. yarın akşama iş bırakmamaya özen gösteririm.
bu arada teberus abi. formdan düşmeyelim. özellikle sizden cevap bekliyor olacağım..:) iyi çalışmalar olsun efendim....:)

• Beğen
Eymir gibi bir parkura sahip oldukları için Ankaradaki arkadaşları kıskanıyorum.2008 ekim-kasım da 15 gün boyunca hergün Eymirdeydim harikaydı.

• Beğen
@baranozhan

Kıskanmayalım lütfen :D Beraber turladığımız gün çok güzeldi, İsveçli arkadaşın arkasında dilimiz sarkmıştı. Hocam sen ne zaman gelirsen Ankara'ya, beraber turlarız gene. Kolay gelsin oralarda

• Beğen
@efedeniz4

Dün akşam ben de mesaiye kaldım, gece mesaisi :boese157:
Yarın sınava gireceğim için bu akşam biraz ders çalışıacağım. Yarın akşam aşırı yağış olmazsa mutlaka çıkalım, ben de özledim pedallamayı. Size de iyi çalışmalar :D

• Beğen
12 şubat 2009 perşembe
esat caddesi bülbülderesi kesişimi.
18:30-21:00(hava ve trafik durumuna göre esnektir.) arası çıkış saati.
katılmak isteyenler için
telefon numaram. 0505 640 00 76
görüşmek umuduyla...:)

• Beğen
merhaba Ankara'lılar ve Demetevler 1991'den bu yana gelen 19 yıllık bisiklet aşkıma 3 yıllık bir aradan sonra yeni bisikletimi toplamaya başlayarak yeniden adım attım şükürler olsun inşanllah nasip olursa Nisan'da hazır olucak zaten resimlerini sizlerle paylaşacağım şimdi büyük bir sabırsızlıkla Nisan'ı bekliyorum haydi hayırlısı. nacizane bir sorum olucak forumda diğer arkadaşlara teşekkür etmek için ne yapmam gerek bir türlü bulamadımda :)

doğma büyüme demetevlerdeyim sadece burası değil bunu çok üzülerek söylüyorum genelde millet olarak maalesef bisiklet ve spor kültürümüz tam olarak gelişmediği için (pekde gelişeceğini sanmıyorum) bu tür semtlerde bisiklet sporu pek hoş karşılanmıyor özellikle araçlar tarafından bu böyle biz veya en azından benim yaşımdakiler göremez büyük ihtimal ama bizim çocuklarımız görürler inşanlah bundan 50 yıl sonra hepsi düzelir.

Geri