Scudo Sports

Ankara

@m9e10r11

Göksu değil de Eymir gölünü merkez alarak çevresini (Karataş-Yaylabağ-Yurtbeyi ve Karaoğlan köylerini) gezebileceğimiz nirengi noktasından tekrar aynı noktaya kadar molalı yaklaşık 60-70 km lik bir geziye ne dersin?

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
Scudo
Bu hafta sonunda (23-24 Ağustos) özellikle cumartesi günü yukarıdaki gezi/tur önerimin çeşitli yerlerinin Google Maps'tan çıktısını almıştım geçen hafta. Çoğu pedalladığım yerler. Bu sefer ayrı ayrı pedalladığım yerlerin birleşmiş halini pedallamayı düşünüyorum. Öğle vaktini Eymir'de geçirir, 17:00 gibi başladığımız noktaya dönmüş oluruz. En azından ben dönmüş olmalıyım zira o günün akşamına bir arkadaşın nikahına gideceğim.

Cumartesi [23.08] sabahı saat 7:30da Konya Yolundaki Hacıbaba önünden başlayarak yapabiliriz.

Parkur'da şöyle: Hacıbaba-ODTÜ arazisi-İncek Çankaya Belediye tesisleri girişi-Eymir portakalcı- Eymir-Yıldız inişi (buranın adından tam emin değilim)- Karataş köyü -Yaylabağ köyü-Eymir-Yurtbeyi köyü-Karaoğlan köyü-Eymir (mola)- Eymir araziden portakalcı çıkışı (veya alternatif dönüş rotası olarak Mogan'ın arkasından Taşpınar köyünden İncek'e çıkabiliriz)-İncek TED kavşağı- İncek bulvarı ile Beytepe köyü yolu arasındaki toprak yol- Beytepe köyü yolu- ODTÜ yerleşkesi içerisinden A4 kapısı- Yüzüncü yıl Mah. Çetin Emeç köprüsü yolu ve Hacıbaba. Sanırım 70-80 km arası bir mesafe. Belki de daha fazla.

Sizin içinde uygun mudur?

• Beğen
valla bu sıcaklarda hemde Antalya sıcağında bisiklet turu yapmak sağlık açısından pek iyi olmaz bence .

• Beğen
@m9e10r11

toldem_@hotmail.com eklersenız yardımcı olurum arkadaslar dedıgınız gıbı cogu tur bıreysel gerceklesıyor ayrıca kemık tayfamız karadenız turunda oldugundan benım stajım oldugundan sıcak havalardan vs vs haberlesmede sıkıntı var eklersenız daha rahat haberlesebılırız gorusmek uzere

• Beğen
@Görkem06

:D bısıklet forumda bısıklet bahane sözu garıp olmus ıyı eglenceler sızlere sıcaklara dıkkat edın ben 2 hafta kadar once ızmırde pedalladım 300 km kadar baya zorladı. 2 kere antalyaya gıtmıstık bısıkletle cok keyıflı bır ekıbı vardır basta ENDER ABI olmak uzere tum antalya ekıbıne saygılar sevgıler

24 agustos pazar yaklasık 150 km lık bı tur yapılacaktır ayrıntıları yayınlayacagım toldem_@hotmail.com

selamlar oncelıkle tum ankaralı arkadaslarıma tesekkur edıyorum ben bundan bır ay once kadar ege bolgesıne ızmıre bısıkletle gelecegım yardımcı olurmusunuz dedıgımde kı bakabılırsınız ızmır konusunda yardım baslıgı altında duruyor 1 kısı harıc yardım alamadıgım gıbı bırde google earth den bak gorursun gıbı abuk cevaplarda almıstım ankaralı arkadaslarım yeterınce anlatmıslar ve yardımcıolmaya calısmıslar zaten ben baslık hakkında daha fazla bı sey soylemeyım bende yenı katılmak ıstıyorum dıyen arkadaslarımıza soyluyorum tum bu bahsedılen yerlere turlar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek yalnız haberlesme asaması bazı sebeplerden oturu artık cok duyurulamıyor eger eklersenız daha rahat haberlesebılırız gorusmek uzere toldem_@hotmail.com

• Beğen
Tepkiler: vaughen
@Al_adam

tesekkurler guzel lıste olmus en son polatlıya gıtmıstık ondan 10 gun oncede beypazarı egrıovadan gırıp camlıdereden cıkmıstık :D ankarada karadenızı andıran yerler gormustuk

selamlar kazanda staj yapıyorum haftada bır gun bısıkletle gıdıyorum eger sızede uygun olursa kazana kadar eslık edebılırım gorusmek uzere

@sercangedik

Sercan merhaba,

Bende vardım Kevser'in Eğriova kamplı turunda :) . Ankara ilinin Bolu sınırına komşu yerlerinde doğa harika Eğriova Yaylası ve Gölleri, Benli Yaylaları vs. gibi.

Bu pazar Muratlarla Levent'in köyünde mangala gideceksin yanılmıyorsam.

Size iyi pedallamalar ve mangallar.

• Beğen
@Al_adam

23) Çubuk Karagöl ile Kızılcahamam arasındaki bölge
24) Kızılcahamam ile Çamlıdere arasındaki bölge
25) Bütün Kızılcahamam ilçesi
26) Güdül- Çeltikçi ile Kazan arasındaki bölge
27) Kazan ve çevresi
28) Kurtboğazı barajı ile Çubuk Karagöl arasındaki bölge

...

Ankara'da tematik gezilerde yapılabilir. Örneğin Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli yerler (Temelli'ye giderken Alagöz Karargâhı veya Polatlı Duatepe - Burası Sakarya Savaşı'nda 7 kere el değiştirmiş. Türk Ordusu'nun son 200 yıl içerisindeki geri çekilmesinin son noktası, daha sonra taaruza geçiyoruz, 30 Ağustos Büyük Taaruz ve Başkumandanlık Meydan Savaşı ile-) gezilebilir bisikletle.

TCDD müzesindeki Beyaz Vagon gezilebilir daha sonra. Belki daha sonra Ankara kalesi. Bu liste uzayıp gider.

Ankara Valiliği net sitesinin (link) kaynak alınabilir. Zaman ve insan kaynağının etkin planlanması ve yönetimiyle Ankara'da bisikletli epey gezi/tur yapılabilir.

Sevgi ve saygılarımla.

@Al_adam

selamlar
Erdem senmısın ??? eger sensen al adam nerden cıktı yaw ? :D yoksa ekıpte bılmedıgım bırılerı daha mı vardı :D

• Beğen
Arkadaşlar Ankara Kalesinde bisikletle -özellikle toplanma imkanımızın olabileceği haftasonlarında- kafile halinde bisikletle gezmek neredeyse imkansız...

Doğa ile armızdaki sınırı azaltacak duvarlardan uzak mekenler seçmek lazım...

Nacizane fikrim...

• Beğen
Tepkiler: Al_adam
Sevgili Ankaralı arkadaslar.
Benim Ankara'da ufak bir işim var. Üniversite diplomama denklik basvurusu yapmam gerekiyor. YOK'ün binasi ile OSYM binaları arka arkaya Bilkent'te. Benim YOK'ün binasına gitmem gerekiyor. Bodrum'dan Ankara'ya otobüsle gelicem. Otogar ile YOK binası arası hemen hemen 9 km. Oraya giden dolmuslar bulabilir miyim otogardan ? Dolmuslar var ise hangilerine binmem gerekiyor.
Daha sonradan da Erdoganlar Bisiklete gecmeyi düşünüyorum. Orası da otogardan 3,5 km ye yakın bie mesefa. Erdoganlara gidebilmek için otogara geri dönüp gitmem gerekiyor galiba. otogardan Erdoganlara kadar yürürüm diye düşünüyorum ancak alıcaklarımı aldıktan sonra nasıl geri dönebilirim?
Sunuda berlitmek istiyorum carsamba sabahı Ankara'da olacağım

@iskoc

Otogar dediğiniz yer Ankara´da Aşti oluyor... Erdoğanlar bisiklete gitmek için Aşti´den metro ile kızılaya gitmeniz gerekir...Orda Libya cad. sorarsanız size gösterirler...

• Beğen
Tepkiler: lindemann ve iskoc
Gar , Aşti Ankaray durağında . Oradan Ankaraya binip "Kolej" durağında inerseniz Erdoğanlar bisiklete (Libya Cad.) gitmek için 100-200m birşey kalıyor geriye : )

(link)

Yolculuğun diğer kısmı için birşey diyemeyeceğim bilen arkadaşlara devrediyorum

• Beğen
Tepkiler: iskoc
Geri