Scudo Sports

Ankara

HAngi bölgede oturduğunuzu ve ne tarz sürüş (gezi, antreman vb) yapmak istediğinizi belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Gerçi havalar özellikle sabahları ciddi soğumaya başladı ama antreman için nasıl yardımcı olabilrsiniz.

Scudo
Son 4 yıldır şehirde aktif olarak bisiklet süren birisiyim. Çevre yolunun çevrelediği merkez kısmının hemen hemen her yerinden geçtim. Ben sanıldığı kadar pratik olmaması ve yürütme masrafının yüksek olması nedeniyle tercihimi araba yerine bisikletten yana kullandım. İsteyen istediği taşıtı kullanabilir, tercihlere saygımız sonsuz ancak araba sürücülerinin bizi taşıt olarak görmemesine sinir oluyorum. Sabah işe bisikletle gittikten sonra akşam arkadaşla buluşmak için Ankamall'e doğru giderken Gençlik Caddesinde Tandoğan istikametinde ilerlerken Anıtkabir'e gelmek üzereyken bir adet Renault Clio arkama geçip de kornaya abanınca artık dayanamadım ne var lan diye bağırdım. Yan yana gelince camı açıp bisiklet yolu mu burası deyince dedim araban var diye sana mı ait burası. Zaten yol çift yönlü, geniş değil, sağda arabalar park etmiş, biraz mesafe bırakmak zorundayım. Nasıl gidilmesi gerekiyorsa öyle gitmeye çalışıyorum. Bunu artık saygısızlık olarak nitelendiriyorum. Yol falan da vermiyorum böylelerine. Araba statü simgesi olarak görülmeye devam ettikçe de düzelecekmiş gibi gelmiyor bana bu durum. Gerçekten sinir oldum, paylaşmak istedim. Herkese iyi sürüşler.

Bu, bisikletlilerin bisiklet yolundan gitmesi gerektiğini ilk defa arabası olan Ankaralılar'dan duydum. Bir tek Mogan Gölü ve Anıttepe'de bisiklet yolu varmış dediklerine göre. Sahiden bisikletin arabayla buralara taşınacağını düşünüyorlar.

Bu, bisikletlilerin bisiklet yolundan gitmesi gerektiğini ilk defa arabası olan Ankaralılar'dan duydum. Bir tek Mogan Gölü ve Anıttepe'de bisiklet yolu varmış dediklerine göre. Sahiden bisikletin arabayla buralara taşınacağını düşünüyorlar.
Gerçekten öyle. Konya'daki gibi arabalardan bağımsız bisiklet yolu olsa gam yemeyeceğim.

Anıtkabir civarına yolunuz düşerse, Ata sokak 10 numara'da Red Bisiklet var.. Entelektüel, bilgili, işin parasında değil, bisiklet kültürüne aşık kafa bir bir bisikletçi arıyorsanız mutlaka tanışın.. Her tür sorun için en ekonomik çözümü üretecektir.. Taner Kunt Bey'e sevgi ve saygılar..

Gerçekten öyle. Konya'daki gibi arabalardan bağımsız bisiklet yolu olsa gam yemeyeceğim.
İnanın pek bir işimize yaramıyor :) Yol bisikletiyle girdiğimde çok konforsuz oluyor ve üzerinde cam kırıkları vs. fazlaca var. İşlek yerlerde biraz daha temiz ve düzgünler ama hakkını yemeyelim tabi. Genelde şehirde bisiklet yolunun yanında genişçe de kaldırım bulunmasına rağmen insanların tamamı bisiklet yolundan yürüyorlar. Bu yüzden 20'li hızları geçmeyecekseniz fena değil yollar. Ben ulaşım için sürüyorsam kullanıyorum fakat antrenman için sürdüğümde asla kullanmıyorum.

İnanın pek bir işimize yaramıyor :) Yol bisikletiyle girdiğimde çok konforsuz oluyor ve üzerinde cam kırıkları vs. fazlaca var. İşlek yerlerde biraz daha temiz ve düzgünler ama hakkını yemeyelim tabi. Genelde şehirde bisiklet yolunun yanında genişçe de kaldırım bulunmasına rağmen insanların tamamı bisiklet yolundan yürüyorlar. Bu yüzden 20'li hızları geçmeyecekseniz fena değil yollar. Ben ulaşım için sürüyorsam kullanıyorum fakat antrenman için sürdüğümde asla kullanmıyorum.
Evet bana da öyle geliyor aslında. Bahsedilen bisiklet yollarının bizim gibi bisiklet tutkunlarından ziyade hobi amaçlı kullanan kişilere hitap ettiğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ulaşım amaçlı kullandığım zamanlar da trafikten kurtulmak amacıyla bazen girdiğim bizlerin dışında herkese hitap eden bisiklet yolu.Farklı zamanlar da çektiğim kareler...Ankara da bu kavramın gelişmesine çok zaman var...
11Ekran Alıntısı.JPG111Ekran Alıntısı.JPG1111Ekran Alıntısı.JPG1111111111Ekran Alıntısı.JPG

Ulaşım amaçlı kullandığım zamanlar da trafikten kurtulmak amacıyla bazen girdiğim bizlerin dışında herkese hitap eden bisiklet yolu.Farklı zamanlar da çektiğim kareler...Ankara da bu kavramın gelişmesine çok zaman var...
296629 dosyayı görüntüle296630 dosyayı görüntüle296631 dosyayı görüntüle296632 dosyayı görüntüle
Belediye ekipleri MTB'cileri de düşünmüş. MTB kullanmak için dağa bayıra gitmenize gerek yok, tozu toprağı önünüze getirdik demişler kısacası :hhhhhh:

• Muhteşem
Tepkiler: CeCeKa
Selam bisikletforum sakinleri. Ankara'ya yeni taşınmış biri olarak yazmaktayım. Bu hafta sonu Ankara'yı bilen birkaç arkadaş ile keşif turu atabilir miyiz ?

296629 dosyayı görüntüle296630 dosyayı görüntüle296631 dosyayı görüntüle296632 dosyayı görüntüle
bu çok haklı bir şikayet değil bence.. o zaman yayalar da "ne işiniz var kaldırımlarda?" filan diyebilir.. kafam estiğinde yaya olup yaya geçidinden geçtiğim, diğer durumda gayet motorlu taşıt gibi trafik kurallarına göre yol aldığım için; istersem sakarya caddesinde, yüksel'de gezinebildiğim ve zaten bisikleti bu yüzden sevdiğim için "lütfen bize bisiklet yolu yapın sadece buradan gidelim" mantığı doğru değil.. yoksa anıtkabir kenarı git gel 2 km turlayıp duralım:) bisikletimde zil bile yok inanır mısın.. yol kapalıysa kaldırıma çıkarım, uygun olduğunda aradan inerim vs.. anahtar kelime: kimseye rahatsızlık vermemek..

Merhabalar. Bende ozellikle bu yaz aktif olarak gazi uni. Milli kutuphane arasi ulasim icin bisiklet kullandim. Bahsettikleriniz gibi bisiklet yolunda yayalar, ozellikle soforler odası tarafinda araclar, pusetli bayanlar, kartoncular, motorcular gordum. Bunlara her gun sinir olamam diye takmadim. Zil çaldım, kaldirima cikip yol degistirdim. Bence en onemlisi TAKMAMAK. Yayalari da, araclari da. Eğer milli kutuphaneden donuyorsam genelde bahcelievler icini kullandim. Cunku bisiklet yolunda iniş olacagi için hizdan dolayi tehlikeli oluyor. Bisiklet yoluna direk atlayan arac veya yaya oluyor. O yuzden benim Ankarada genel olarak bisiklet kullanirken mottom TAKMAMAK. Yeri gelir dolmuş sollarim, yeri gelir kaldirimda tingir mingir giderim. Kendim icin en güvenli ve sinir olmayacagim yolu secerim. Sonucta bisikleti ulasim ve zevk icin kullanıyoruz. Benimde tecrubelerim bunlar :)

Bisiklet yolu olan yerde bisiklet ile o yol dışında bir kazaya karıştığınızda kusurlu olan kişi oluyorsunuz. Şikayet üzerine ceza kesilir mi ondan emin değilim. Ama trafikte bir unsur olup da takmamak bence doğru bir karar değil. Yine de Ankara trafiğinde bol şans dilerim size, çünkü bayağı ihtiyacınız var gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Büyük Atatürk Koşusu için kayıtlar başladı. (link)
parkur henüz ilan edilmedi ama geçen senelerdeki parkur değil de farklı bir parkur olacakmış. Ulusta eski valilik binası önünde bitecekmiş.
ayrıca 25.aralık pazar günü yapılacak yarış.

• Beğen
Tepkiler: 789
Anıtkabire bisikletle girebiliyor muyuz

Anıtkabire bisikletle girebiliyor muyuz
Girilmez diye biliyordum, doğruymuş.. Bu vesileyle Anıtkabir ziyaret kuralları:
1. anıtkabir'e bisiklet, motorsiklet, kamyon ve at arabası ile girilmez.
2. anıtkabir'e el çantalarından başka hiçbir eşya, çanta, valiz, bavul, torba ve poşet alınmaz. getirilenler nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir. ancak bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
3. anıtkabir'e asker ve polis gibi resmi görevli olarak gelenler dışında silahla girilmez. silahlar nizamiyelerdeki emanet dolaplarında muhafaza edilir.
4. ziyaretçiler araçlarını sadece kendilerine gösterilen otoparkta çizgilerle belirlenmiş yerlere park edebilirler. park yeri kirletilmez ve araçta bırakılan kıymetli eşyalarla ilgili sorumluluk kabul edilmez.
5. anıtkabir'in içinde piknik yapılmaz, ateş yakılmaz, çiçekler ve meyveler kopartılmaz, çimlere basılmaz.
6. ziyaretçiler yanlarında kedi, köpek vb. evcil hayvanlar ile anıtkabir'e giremez.
7. anıt bloğu içerisinde müsaade edilen yerler dışında oturulmaz, düşme tehlikesi olan yerlere yaklaşılmaz.
8. aslanlı yol üzerindeki heykellerin üzerine çıkılmaz, oturulmaz.
9. ziyaretçiler dinlenme salonu dışında hiçbir yerde sigara içemez, elinde yiyecek veya içecekle dolaşamaz, yerlere kabuklu yemiş artıkları ile, kağıt, ciklet vb. kirletici maddeler atamaz.
10. atatürk ve kurtuluş savaşı müzesi içinde fotoğraf çekilemez ve kamera ile kayıt yapılamaz. ancak basin ve diğer kuruluşların anıtkabir'i tanıtıcı film ve fotoğraf çekim talepleri özel izne tabidir.
11. şeref holü'ne resmi üniformalı kişiler dışında şapka ile girilmez.
12. anıtkabir içinde görgü ve terbiyeye aykırı harekette bulunulamaz, gürültü yapılamaz, slogan atılamaz. bildiri dağıtmak, siyasal ve toplumsal konularda basına demeç vermek ve topluluğa hitap etmek yasaktır. ulu önder mustafa kemal atatürk'ün ebedi istirahatgâhına uygun davranışlar sergilenmesine özen gösterilir.
13. ziyaretçiler müze içerisinde sergilenen vitrin, fotoğraf, tablo, rölyef ve büstlere dokunamaz ve yaslanamaz.
14. kule içerisinde sergilenen otomobil, top arabası, fotoğraf ve diğer objeleri izlerken uyarı hatları geçilmez.
15. grup ziyaretlerinde grubun başındaki rehber ve öğretmenler, gruplarının yukarıda belirtilen kurallara uymasından sorumludurlar.

Arkadaşlar 2.5 senedir yol bisikletim evde yatıyor. Ankara'da uygun fiyatla nerede tam bir bakım yaptırabilirim.

Uygun fiyat kişiden kişiye değişebilir. Fakat gözüm kapalı bisikletmi emanet edeceğim 2 adet yer var.
Anıttepe Red Bisiklet Taner Abi, Sokullu Anka Bike Özkan Abi ve Yasin.

güvenilir ve yaptıkları işin parasını hakeden esnaflardır.

Geri