Scudo Sports

Ankara

Çubuk tarafında Karagöl var ve yolun devamında güzel kamp ve mangal alanları var merkezden (Altındağ dan) min 68 km gidiş 68 dönüş olacak şekilde güzel yerler şehir dışında ana yol kenarında sıkıntılı ama maskesiz rahat sürülüyor ve polisler sorun yapmıyor. Çubuktan sonra 23 km nin 18 km si Karagöle gidene kadar yokuş bilgin olsun@uftade

Scudo
Arkadaşlar dün cinnah caddesinde saat 17:35 sıralarında beni geçen sarı bisikletli arkadaş burada mı?? 😅😅😅😅
Buradaysa performansına hayran kaldım umarım tekrar denk geliriz arkana takıldığım 45 50 saniyelik süre sayesinde cinnahı 10 km ortalama hız 7.20 süreyle tırmanmışım. Teşekkür ederim 😁😁😁😁
Umarım tekrar denk geliriz. 👏👏👏👏👏

Bu gün mecidiyeyi çıkan milli formalı arkadaşın performansına da ben hayran kaldım helal olsun

• Beğen
Tepkiler: Clal
@HUNTER01hotmail.com bisancılar artıyor :) hayırlı olsun
@Waluigi hala almadıysanız ben bisan grand tour kullanıyorum ve çok memnunum. kullandıkça kullanası geliyor insanın. yolun uzunluğundan korkmuyorsun

Merhabalar Şahan ben. 40 yaşındayım ve 18 yaşıma kadar tüm ulaşımımı bisikletlerim ile sağlıyordum. Sonrasında ehliyet vs derken hobi amaçlı bir kaç biniş haricinde tekrar binme fırsatım olmadı. Bu son zamanlarda tekrar başlamayı düşünüyorum, arada kaldığım 2 model mevcut. Biri Peugeot r 14 diğeri ise Carraro Race 052 . İkisi de tiagra setli, carraro'nun görebildiğim artısı frenlerinin de tiagra olması. Günlük spor amaçlı kullanacağım, çok fazla uzun yol yapma planım mevcut değil. Sizler ne dersiniz hangisi mantıklı olur? Ya da tiagra/sora setli bir şeye gerek yok claris yeterli olur der misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

@Şahans Merhaba Şahan bey. Kendi fikrim carraronun abartılmış aero kadro boruları bana aşırı anlamsız geliyor. Biraz göreceli olabilir fakat ben tercihimi daha çok kadro açıları açısından peugeot modelinden yana ve tiagra grup setinden yana kullanırdım. Kısa sürede bozulan vites ayarları canımı çok sıkardı, üst seviye grup setlerde bu neredeyse sıfıra iniyor. Claris kullandım mümkünse tiagra olsun ağız tadıyla kullanın. Ağırlıklarını göremedim ama peugeot daha hafif gibi. Jant setleri ileride farklı bir model isteyebilir.

Merhabalar Şahan ben. 40 yaşındayım ve 18 yaşıma kadar tüm ulaşımımı bisikletlerim ile sağlıyordum. Sonrasında ehliyet vs derken hobi amaçlı bir kaç biniş haricinde tekrar binme fırsatım olmadı. Bu son zamanlarda tekrar başlamayı düşünüyorum, arada kaldığım 2 model mevcut. Biri Peugeot r 14 diğeri ise Carraro Race 052 . İkisi de tiagra setli, carraro'nun görebildiğim artısı frenlerinin de tiagra olması. Günlük spor amaçlı kullanacağım, çok fazla uzun yol yapma planım mevcut değil. Sizler ne dersiniz hangisi mantıklı olur? Ya da tiagra/sora setli bir şeye gerek yok claris yeterli olur der misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
İtalyan Fransız savaşına hoş geldiniz :koptum: 😆 :koptum:😆:koptum:

@Şahans peugeotlar ithal kadro olduğu için bir tık pahalı olması normal aslında. Boyası falan çok daha kaliteli yerli ürünlerden. Bir sürü mağaza gezdik yol bisikleti ararken, 2019 peugeot sora seti diğer 2020 clarisler fiyatına bulup aldık. Kesinlikle kadro tasarımı boya kalitesi ve işçilik bakımından pişman etmedi. O yüzden alacağınız iki modeli de canlı görmenizi tavsiye ederim. Mesela Carraro 022 fotoğrafta çok güzel gözüküyor ama gerçekte mat bi boyası var, çizilmeye çok müsait. 042 öyle değildi. 052 nasıl bilmiyorum. Görmek, dokunmak en iyisi :)
@Şahans Merhaba Şahan bey. Kendi fikrim carraronun abartılmış aero kadro boruları bana aşırı anlamsız geliyor. Biraz göreceli olabilir fakat ben tercihimi daha çok kadro açıları açısından peugeot modelinden yana ve tiagra grup setinden yana kullanırdım. Kısa sürede bozulan vites ayarları canımı çok sıkardı, üst seviye grup setlerde bu neredeyse sıfıra iniyor. Claris kullandım mümkünse tiagra olsun ağız tadıyla kullanın. Ağırlıklarını göremedim ama peugeot daha hafif gibi. Jant setleri ileride farklı bir model isteyebilir.
İtalyan Fransız savaşına hoş geldiniz :koptum: 😆 :koptum:😆:koptum:

çok teşekkür ediyorum o zaman peugeot tarafından kullanacağım tercihimi :)

Ankara'da yeni başlayan çaylakları aralarına almakta sorun görmeyen grup veya gruplar var mıdır? Ocak 2020 ile 20 sene sonra Carraro Flexi 121 alıp 3 gün önce sattım, şimdi yeni arkadaşım Triban RC 500 ile gruplar arıyorum fakat muvaffak olamadım yardımcı olabilir misiniz? Carraro Flexi 121 ile en fazla 32km'lik bir yol yaptım, Triban RC500 ile hedeflerim inşallah yüksek 😄 😎

Merhaba, ben de bisan trx 8500 ile aranıza katıldım. Ankara da eymir gölü hariç bisiklet sürülebilecek güvenli yer var mıdır?

Merhabalar Hakan Ben 45 yaşındayım bisiklete başlamak için yaşlımıyım bilmiyorum :) Henüz çok çok yeni ve amatörüm.
Bir hevesle kimsenin beğenmediği amortisörlü dağ bisikleti alıp binmeye başladım ama işin rengi öyle değilmiş.
Olsun en azından işin içine girmeme daha da heveslenmeme vesile oldu.
Her türlü tavsiyeye açığım
Saygılar , sevgiler sunuyorum
Baleye yada kulplu beygire başlamak için 45 yaş epey geç ama bisiklet için ideal yaş. Karaciğeriniz size teşekkür edecek, duygu durumunuz düzelecek. Etrafiniza enerji vereceksiniz. Tebrik ederim sizi.

Ankara'nın güzide bisikletçileri, öncelikle yeni başlayanlara hayırlı olsun. Batı ve güney Ankara civarlarında bisiklet kültürü kuzey ve doğu Ankaraya göre daha yüksek. Kuzey ve doğu kesimlerde eğimin yüksek, gelir seviyesinin genel olarak daha düşük olmasının etkisi olduğunu düşünüyorum. Sürüş yaptığınız bölgelerde bu bilgiler aklınızın bir bölgesinde bulunsun. Yeni başlayanlar için Eymir gölü çevresi ideal bir parkur olmakla birlikte biraz hızınız artıp gözünüz açılmaya başlayınca çukurlar ve kalabalık can sıkıcı olmaya başlayacaktır. Ankara'da çok güzel rotalar mevcut. Antrenman yapmak için iyi tırmanışlar da bol bol var. Grup sürüşleri yapabileceğiniz seviyenize uygun insanları bulmak, yanınızdan geçen bisikletçileri daha sonra ekleyebilmek için Strava uygulamasını tavsiye ederim. Bu uygulama ile ortalama hızınızı, rota özelliklerini vs. de takip edebilirsiniz.
Strava hesabımı aşağıya ekliyorum. Tek seferde 100-150km mesafeleri saatte 25-30km/sa ortalama hızlar ile katedebilen arkadaşları 3-4 kişilik minik grubumuza dahil edebiliriz. Bunun bir tık üzerindeki arkadaşlarda bize tempo yapmak isterlerse severek katılırız. Herkese iyi sürüşler.
(link)

Bugün sabah saat 09.20 de kısa bir tura çıkayım dedim, sanırım okullar da açıldığı için trafikteki araç sayısı arttı diye düşünüyorum ve bunun etkisiyle daha önce hiç karşılaşmadığım kadar kirli bir hava vardı. Resmen mangalcıların yanından sürüyormuşcasına bir kirlilik, dumanımsı bir hava vardı ve baya öksürttü. Sonra uzatmadan eve dönmeye karar verdim ve parkta bari biraz oturup temiz oksijen alayım dedim. Sihirli bir etkisi varmışcasına ağaçların( ki var, aldığımız havayı onlara borçluyuz) bir anda 20 metre parkın içinde yürüyünce temiz havayı hissetmeye başladım ve içimden geçirdim, siz olmasanız biz ne yapardık diye. Eve döndükten bir kaç saat sonra şaka gibi balkonun önünden gelen sesle irkildim ve ne göreyim, apartmanın önündeki ağaçlardan birini kesiyorlar. Bahçıvanlara sordum, yan apartman istemiyormuş ağacı o yüzden kesmişler. Bir ağacı kim neden istemiyor olabilir? İçim acı doldu, üzüntü doldu. Hakikaten bu hayatta yaşamak istemiyorum artık, bugün bir kere daha emin oldum insanın dünyanın kanseri olduğuna.
IMG_20201013_135810.jpg
IMG_20201013_135810.jpg

Manisa, Fransız olmasın o :ssrtcbya:

o zaman izmir manisa kapışması diyelim 😱 😱 😱 😱
:harika:peugeot un 18 üretim yapan fabrikasından biri izmirde nede olsa.

• Hahaha
Tepkiler: Nis
Sizlerden gelen cevaplar sonrasında tercihimi Peugeot R14 den yana kullandım arkadaşlar. Son üretim modelinde rengini mar haki yeşil olarak seçmişler ve ön maşa karbon olarak güncellenmiş. Dün 7 km binebildim ama çok hamlamışım ::) 613B2612-D69C-43A4-BC89-6D834BF961B8.jpeg
D03C0408-0DCE-40BA-BFB6-344AD3F4341F.jpeg

@Şahans hayırlı uğurlu olsun inşallah kazasız belasız pedallayın :) gidon biraz aşağıya doğru duruyor gibi yanılıyor muyum?

• Beğen
Tepkiler: Şahans
@Şahans hayırlı uğurlu olsun inşallah kazasız belasız pedallayın :) gidon biraz aşağıya doğru duruyor gibi yanılıyor muyum?
Bisikleti teslim ederken ayarladılar hocam ve yol bisikletine yabancıyım biraz. Sanırım dediğiniz doğru düzeltmem gerekecek

• Beğen
Tepkiler: serhanaltintas
Geri