Scudo Sports

Ankara

Mobil tamirciler ,daha çok şehir yaşantımızda yer almakta.Elektrik başta olmak üzere tamirciler evlerimize kadar gelmekte.Ankara Eryaman ,Etimesgut civarı tanıştığım Köse bisiklet firması bey, işinin ehli ve samimi bulduğum,yeni tanıştığım bir kişi.Bisikletimin maşa amörtisörü arızasında,bedel talep etmeden yardımcı olmak istemesi beni etkiledi.Şu zamanda diğerleri 10 tl servis ücreti talep ediyorlar.Kendisi genç,dinamik ve mesleğini tutkuyla yapan biri.İnsanlara görevinin mutluluk satmak olduğunu söylüyor.Kazancı ikinci plana atıyor.Bir iç lastik aldım,normal bisikletçiden daha uygun bir fiyata bana verdi.Ankara'da yalnız bu civar değil,mamak ve batı hattında yol geçişlerinde sizlere de uğrayabilir.aşağıda linkini veriyorum.Selamlar,saygılar..

(link)

Scudo
Bu forum un ilk sayfasından zaman zaman atlaya atlaya sayfaları okudum taaaaaa 2006 ağustos ayından beri yazılmış. Bisiklet yolu sohbetleri, başımıza gelenler, birlikte gezme çabaları.... Ve şunu anladım zaman mekan ve kişiler değişiyor fakat bisikletçilerin dertleri, beklentileri değişmiyor. okurken bir yandan da o tarihte neler yaptığımı nerede olduğumu fan düşündüm yaşam film şeridi gibi geçti gözümün önünden demekte sakınca bulmuyorum. Merakım şu 2006 ağustostan beri forum da olan var mı ???

• Beğen
Tepkiler: Sigma Male
@Clal büyük ihtimalle vardır ama buralara pek ugramazlar

• Beğen
Tepkiler: Clal
Ankara'da Ahimesut Bulvarı- İstasyon Caddesi- Ayaş Yolu (Optimum)- Şeker Fabrikası yanı üzerinden tekrar Ahimesut a ulaşan bir güzergah kullanıyorum. Ancak kullandığım güzergahın sıhhati açısından emin değilim. Birde malum şoförlerimizin insanın kulağının dibinde korna çalması, dibinden geçmesi vs. durumlar insanı bezdiriyor. Sizlerin de bu civarlarda tecrübe ettiğiniz güzergahlarınız var mı? Bu konuda paylaşımlarımızı bekliyorum. (Yol Bisikleti kullanıcısıyım). Saygılarımla..

Ankara'da Ahimesut Bulvarı- İstasyon Caddesi- Ayaş Yolu (Optimum)- Şeker Fabrikası yanı üzerinden tekrar Ahimesut a ulaşan bir güzergah kullanıyorum. Ancak kullandığım güzergahın sıhhati açısından emin değilim. Birde malum şoförlerimizin insanın kulağının dibinde korna çalması, dibinden geçmesi vs. durumlar insanı bezdiriyor. Sizlerin de bu civarlarda tecrübe ettiğiniz güzergahlarınız var mı? Bu konuda paylaşımlarımızı bekliyorum. (Yol Bisikleti kullanıcısıyım). Saygılarımla..
[/ fsm bulvarı (kazan yolu) yeni çakırlar bulvarı ,çakırlar büyük göbekten hipodrom yolu oradan tekrar fsm bulvarı.. toplam 10km lik bi parkur.. sizin rotaya pek uzak sayılmaz ve nispeten sizin rotaya göre daha sakin ve emniyetli bir rota

Etimesgut'un insanıyla ve şoförüyle muhattap olurken iki kere düşünürüm. Çünkü optimumdan dönüşümde etimesgut ondan sonra bağlıca yolunu kullandım. Tek korna çalınan ve sıkıştırıldığım kısım Etimesgut'du. Alternatif rotaları kullanmanızı öneririm.
Ben Bağlıca'dayım Bağlıca'ya gelmenizi öneririm çünkü hem yokuş çıkıyorsunuz kondisyonunuz için iyi hem de Etimesgut'dan bir nebze uzaklaşıyorsunuz.

Merhabalar uzun bir süredir keçiörendeyim tek başıma turlar yapıyorum ama uzun turlara çıkasım gelmiyor. Ankara da bisikletçi çevrem yok keçiören civarı gruplar ya da sürüşe çıkanlar varmı beraber çıkabileceğimiz?
Merhaba hocam bende Keçiörendeyim yeni tayin oldum.Eğer beraber sürmek istersen bende yol arkadaşı aramaktayım. Keçiörende pek fazla grup yok heralde yada ben denk gelmedim

Merhaba hocam bende Keçiörendeyim yeni tayin oldum.Eğer beraber sürmek istersen bende yol arkadaşı aramaktayım. Keçiörende pek fazla grup yok heralde yada ben denk gelmedim
Ben bazı grup lara ulaştım. Beraber de sürebiliriz seni de dahil ederiz.

Merhaba, Bağlıca-Etimesgut-Çayyolu civarında dağda veya yolda beraber sürmek isteyen varsa yanıtlasın.

Eşref Bitlis caddesinin Keçiören-İvedik istikametini perişan etmişler. Akşam 9 civarı yaklaşık 25km/h hızla kaymak gibi asfaltta seyir halindeyken bi anda kendimi toprak yolun ortasında buldum. Trafik aktığı için sol şeride kaçamadım, kayar düşerim diye frene basamadım, gidonu gevşekçe tutup durmayı bekledim :D Tamam çalışma varda bari bi uyarı tabelası koysaydınız. İleri kısmını 1m derinlikte kazmışlar orada uyarı tabelası vardı haklarını yememek lazım :cool:

• Beğen
Tepkiler: Clal
@sarımossolu Merhabalar. Abidost'un farklı whatsapp grupları var. Örneğin ben, Abidost Bahçeli Emek grubuna kayıtlıyım. Genel whatsapp grubuna kayıt olursanız oradan çeşitli etkinliklere denk gelirsiniz. Dilerseniz buradan veya özelden whatsapp iletişim numarasını yazayım. Çekineceğiniz bir grup değil. Ayrıca Bahçelievler-Emek, Balgat, 100. yıl ve yakındaki bisikletçiler buradan haberleşip bir tur da yapabiliriz.
Hocam merhaba rica etsem benimle de paylaşabilir misiniz whatsapp numarasını? Bahçelide oturuyorum ve tek başıma bisiklet sürmekten sıkıldım gerçekten.Teşekkürler şimdiden

Güzergahı kullananlara Allah kolaylık versin. Bazen aysantıyı belini çıkmak için geçtiğim ve her geçişte bir daha gelmeyeceğim dediğim bir güzergah. Gerek çevre yolu bağlantıları gerek servis araçları minibüsler özel araçlar hepsi birbirinden fena sıkıştıranlar korna çalanlar...... daha neler neler. Sanki başka bir dünya. Şimdi soracaksınız sen nerede sürüyorsun diye...
Benim sürdüğüm güzergahlarda da zaman zaman sıkıntılı durumlar oluyor ama 1 ayda hatta 1 yılda yaşadığımı hipodrom - Yenikent hattında 1 günde yaşıyorum. Anlamsız gereksiz bir agresiflik ve çekememezlik var. (ne dolmuşum bee)
Ama bunun yanında aynı güzergahta bana katılım varyantında, arkadan çalan bütün kornalara rağmen yol veren Bordo Tofaşlı abi senin hakkını yiyemem. Herkese her şeye rağmen güzel insanlar var dedirttin bana.

Son düzenleme:
Etimesgut'un insanıyla ve şoförüyle muhattap olurken iki kere düşünürüm. Çünkü optimumdan dönüşümde etimesgut ondan sonra bağlıca yolunu kullandım. Tek korna çalınan ve sıkıştırıldığım kısım Etimesgut'du. Alternatif rotaları kullanmanızı öneririm.

Ben Bağlıca'dayım Bağlıca'ya gelmenizi öneririm çünkü hem yokuş çıkıyorsunuz kondisyonunuz için iyi hem de Etimesgut'dan bir nebze uzaklaşıyorsunuz.
Hocam Bağlıca'ya gelmek için durmadan tırmanmak gerekiyor. Birkaç defa geldim. Yolları çok güzel ama her zaman oraya gelmekte pek mantıklı gelmiyor açıkçası :) Gelinceye kadar kan ter içinde kalıyorsunuz.

Herkese selamlar. Çocukluk dönemini saymazsak bisiklet macerasına yakın arkadaşımın kardeşimin binmediği Bianchi Scorpion mtb ile başladım. Bu iki senelik süreçte genellikle mahalle içinde(Aydınlıkevler) kısa mesafelerde bisiklet kullandım. Yaptığım en uzun mesafeyi şehir içinde 32-33 km olarak yaptım. Zaman içinde bu bisiklet beni kesmemeye başladı. Artık bisikleti temel ulaşım aracı haline getirmiştim. Yol bisikleti düşüncesi kanıma iyice girince bir taraftan KPSS'yi de bahane ederek bu bisikleti elimden çıkardım. Artık arabalardan nefret ediyorum ve yeni bir yol bisikletiyle yollara yeniden dönmek istiyorum. Bisiklet düşüncesinden kime bahsetsem şu iki cevap hiç sekmedi:
1) Bunun kışı var, yağmur var, çamur var sürekli binemezsin.
2) Ankara gibi büyükşehirlerde bisiklet tehlikeli değil mi?
1'deki soruna uygun kıyafet ve ıslak zemin lastikleri ile çözüm bulabiliriz diye düşünüyorum
2'nci soruna gelecek olursak, belki şu ana kadar Ankara'da gerçek anlamda bisiklet sürmemiş olabilirim ama şimdiye kadar araba sürücülerinden herhangi bir saygısızlık görmedim tam aksine gerektiğinde yol veriyorlardı. Ankara'da çekindiğim tek nokta köprülü kavşak ve buna bağlı olarak sağa dönüşlerin fazla olması. Bunu da rota planlaması yaparak köprülü kavşakların çok olduğu ana yolları kullanmayarak aşabiliriz. Baktık köprülü kavşaklardan kaçış yok, arkaya dikkatli bir şekilde bakarak şeridimizi değiştirmeye çalışacağız. Usta bisikletçilerden bu konuda yardımcı olabilirlerse çok iyi olur.
Son olarak bisiklet ve mağaza tavsiyeleriniz nelerdir diye sorarak yazıyı bitiriyorum.
Boy:189-Kilo:99

• Beğen
Tepkiler: Sigma Male
Ankarali olanlar darilmasin. Ankara'da cok bisiklet surdum. Bisiklet konusunda bu kadar kotu insanlari bu kadar kotu kosullari bir arada gorecegimi hic dusunmemistim. Bisiklet gorunce adamlarin sinir tavan yapiyor. Ustune surmeler sikistirmalar kufur etmeler...

Ekipmanınız eksiksizse çoğu kişi saygı gösteriyor. Ön ışık ve flasher, arka ışık, yelek ve kaskını varsa saygı gösterip yol veriyor çoğu şoför. Dolmuş, teksi ve servislerden uzak durun. Bunların kimseye saygısı yok.

Merhaba arkadaşlar. Sincan-Elvankent civarlarından başlanıp ankara içinde yol bisikleti ile gidilecek güzel bir rota önerirmisiniz?

İki senedir bisikleti çok aktif kullanıyorum 3 4 kez sorun yaşadım. Bu sayıda ki sorunu trafikte araçla yada yayayken de yaşayabilirsiniz. Bunun haricinde Ankara da bisiklete binen dostlarım sizin sayenizde daha kalabalığız. Geçen sene sabah işe bisikletle giderken insanların bana (DEĞİŞİK) değişik baktığını fark ederken artık sabahları daha çok bisikletli görüyorum ve bu beni çok memnun ediyor. Sayımız çoğaldıkça bize alışacaklar... Ayrıca bir bisikletli arkadaş sorun yaşıyorsa lütfen yanına gidelim yardımcı olalım yanında olduğumuzu gösterelim.

Geri