Scudo Sports

Ankara

Merhabalar, ben Fatma Gül. Foruma daha bugün katıldım ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 1 senedir aralıklarla bisiklet sürüyordum. 2 aydır düzenli (2 günde bir) sürüyorum. Günde 30 km sürebiliyorum rotaya bağlı olarak. Yaklaşık bir aydır bisiklet grubu arıyorum. Burada da bulamazsam sanırım pes edeceğim. Kendimi geliştirmek için ve daha güvenli, eğlenceli olması için bisiklet grubu aramaktayım. Ancak rahat etmek için önceliğim kadın sürücülerin de olduğu bir grup. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? İyice yoruldum bir grup aramaktan.
Semtim 100.yıl
Merhaba, eryaman tarafında batı ankara grubu var ama sanırım size biraz uzak onun dışında abidosd var. facebooktan takip edebilirsiniz.

Scudo
@sarımossolu Bende balgattayım, Uygun olduğunuz bir gün gerek takıldığım gruplar ile gerek bireysel yardımcı olabilirim.

@sarımossolu Merhaba. Batı ankara var ama size uzak kaçıyor. Onun dışında Kozalak bisiklet grubu var, sanırım dikmen taraflarındaydı. Ama kozalak ne kadar aktif bilemiyorum. Kendilerini takip edecek pek bir kanal yok.

Merhabalar, ben Fatma Gül. Foruma daha bugün katıldım ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 1 senedir aralıklarla bisiklet sürüyordum. 2 aydır düzenli (2 günde bir) sürüyorum. Günde 30 km sürebiliyorum rotaya bağlı olarak. Yaklaşık bir aydır bisiklet grubu arıyorum. Burada da bulamazsam sanırım pes edeceğim. Kendimi geliştirmek için ve daha güvenli, eğlenceli olması için bisiklet grubu aramaktayım. Ancak rahat etmek için önceliğim kadın sürücülerin de olduğu bir grup. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? İyice yoruldum bir grup aramaktan.
Semtim 100.yıl

Bence Strava uygulamasından kadın sürücülere denk gelmeye ve onlarla iletişim kurmaya çalışın yararı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Bence Strava uygulamasından kadın sürücülere denk gelmeye ve onlarla iletişim kurmaya çalışın yararı olacaktır.
Bir aydır pek aşama kaydedemedim malesef
@sarımossolu Merhaba. Batı ankara var ama size uzak kaçıyor. Onun dışında Kozalak bisiklet grubu var, sanırım dikmen taraflarındaydı. Ama kozalak ne kadar aktif bilemiyorum. Kendilerini takip edecek pek bir kanal yok.
Kozalağı araştıracağım teşekkürler
@sarımossolu Bende balgattayım, Uygun olduğunuz bir gün gerek takıldığım gruplar ile gerek bireysel yardımcı olabilirim.
Grupla deneyimlemek daha iyi olur kanısındayım :)
Merhaba, eryaman tarafında batı ankara grubu var ama sanırım size biraz uzak onun dışında abidosd var. facebooktan takip edebilirsiniz.
Çok uzak evet abidosd sanırım şu an tur yapmıyor
Benim tek bildiğim abidosd var. Daha hiçbir sürüşüne katılmadım covidden dolayı fakat grupta kadınlar da vardı. Strava kullanıyorsanız orada da gruplar var, etkinlik oluşturdukça haberin oluyor. En çok grup facebookta var ama hangisi diye sorarsanız bilmiyorum. Facebook kullanmadığım için katılım sağlayamıyorum.
Strava'da pek bulamadım ya of sanırım ben beceriksizim :(

Semtim 100.yıl

1597128521887.png

Facebook Batı ankara bisiklet grubundan Mine Demircan Hanımla iletişime geçin, size yardımcı olur.

Merhabalar uzun bir süredir keçiörendeyim tek başıma turlar yapıyorum ama uzun turlara çıkasım gelmiyor. Ankara da bisikletçi çevrem yok keçiören civarı gruplar ya da sürüşe çıkanlar varmı beraber çıkabileceğimiz?

Skandal gibi haber😊

(link)

900m

• Beğen
Tepkiler: er ai
MADADOST Mavi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğunun #MadadostPelaton Diye Bir alt grubu var.

Son düzenleme:
Merhabalar uzun bir süredir keçiörendeyim tek başıma turlar yapıyorum ama uzun turlara çıkasım gelmiyor. Ankara da bisikletçi çevrem yok keçiören civarı gruplar ya da sürüşe çıkanlar varmı beraber çıkabileceğimiz?
Facebook dan Batı Ankara Bisiklet Grubundan Üyeler kısmından Özgür Dedeoğlu Hocamızla iletişime geçebilirsiniz

1923 de başkent olmuş bir ilin 2020 de ilk bisiklet yoluna sahip olmasi skandaldir. Siz ne anladiniz?
Katılıyorum ancak skandal olan şey 2020 ye kadar hiçbir yönetimin bu yolu düşünmemesidir. Sevindirici olan şey ise artık bisikleti, bisikleticiyi seven ve düşüncelerine önem veren bir yönetimin gelmesidir.

• Beğen
Tepkiler: Nis
@4rd4
Beni siyaset ilgilendirmiyor. Zihniyet ilgilendiriyor. Toplum zihniyeti neyse siyaset o. Fazlada şeyetmemek lazim. Bekleyip gorelim. 900m de kalmaz insallah.

Sadece başkent olması yetmiyor malesef. Toplumsal kültür yok. Mesele parti vs de değil. Aynı parti tarafından yönetilmiş Ankara ve Konya arasında 600km bisiklet yolu farkı var. Halk kullanırsa "biz bunlara bisiklet yolu yapalım" derler. Kayseride bulunduğum dönemde belediyenin bisikletleri ile alıştım. Ankarada bir kaç yıl öncesine kadar ben dahil 2km yürümeyip herhangi bir araçla giden kişileriz. Son 2 yıldır mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmıyorum. Ve Ankarada son 1 yılda ciddi oranda bisiklet kullanıcısının arttığını görüyorum. Siz profesyonel şekilde giyinip çıktığınızda insanlar hevesleniyor ve bir iki derken başlıyor. Benim gördüğüm bu. Motorlu taşıtların çokluğu ve saygısızlığını da halledersek çok daha fazla kişinin kullanacağını inanıyorum. Birde yokuşlar meselesi var. Ankaranın insanları herkes biliyor ki ağırlıklı olarak yokuşlarda yaşıyor. Şehir merkezi ve 10km çapındaki alanda ağırlıklı olarak iş yerleri bulunuyor. Ünvlerde bazıları hariç aynı şekilde düz yerde. İşten veya ünvden çıkan kişinin gideceği yerler Dikmen, Çankaya, pursaklar, etimesgut, Eryaman, Sincan vs vs. Bu mesafeler ya çok uzak ya çok yokuş. Yorgunsanız araçla gitmek daha mantıklı olacaktır. Yani bu yeni yapılan yolun bir maliyeti yok, düz ve var olan asfaltı boyayıp kenarını kapatıp yol yaptık dediler. Aslında bu kadar kolay. Uzun yapıldığında ne kadar verimli olacak hep birlikte görecez. Ankaranın mevcut yolları park sorunu sebebiyle zaten yetersiz birde bölüp araç yolunu daralttığımızda bir yerin sorununu çözerken diğer tarafı bozmuş olcaz ve kesinlikle saygınduyacakalrını düşünmüyorum.

@sarımossolu Merhabalar. Abidost'un farklı whatsapp grupları var. Örneğin ben, Abidost Bahçeli Emek grubuna kayıtlıyım. Genel whatsapp grubuna kayıt olursanız oradan çeşitli etkinliklere denk gelirsiniz. Dilerseniz buradan veya özelden whatsapp iletişim numarasını yazayım. Çekineceğiniz bir grup değil. Ayrıca Bahçelievler-Emek, Balgat, 100. yıl ve yakındaki bisikletçiler buradan haberleşip bir tur da yapabiliriz.

Geri