Tekrar Merhaba,
Daha önce burada paylaştığım gibi fırsat buldukça restorasyon projesine devam ediyorum. Aşağıdaki fotoğraflardan da gördüğünüz üzere bir miktar daha yol katettim. Hareketli ve sabit parçalarda paslanan kısımları mümkün olduğunca çelik tel fırça ile temizledim. Hareketli kısımları yağladım.
Antrasit gri renginde boyadım ki bu benim en çok sevdiğim renklerden biridir. Sıcak bir ortam oluşturmak ve boyanın daha iyi tutunmasını sağlamak adına köy evimizdeki sobayı da yaktım

2 kat boyama işleminden sonra kadro 3 gün o ortamda bekledi ve bugün birçok parçasını montajladım.
Yarın Yiba çarşısına gidip aşağıdaki işlemleri de yaptırıp projeyi inşallah tamamlayacağım.
* İç ve dış lastik değişimi,
* Zincir değişimi,
* Vites ve fren tellerinin değişimi,
* Akord ayarı,
* Vites ayarı
Bu işlemlerden sonra da umarım keyifli bir şekilde bisiklete bineceğim...
* Daha önce de bahsettiğim gibi 1998 yılında babamın hediyesi olan bu bisiklete ilk bindiğimde 9 yaşındaydım... Aradan 22 sene geçti ve benim boyum 1.79 m oldu... Bisiklet eskiye inşallah dönecek ama benim eski boyutlarıma dönmem tabi ki imkansız

Aslında hala merak ettiğim konu şu; bu bisikletin boyutları benim için uygun olur mu? Kadro boyunu bugün ölçtüm. 48 cm idi.
Bazı arkadaşların yeni bir bisiklet tavsiye etmesine rağmen ben özellikle bu bisikleti tekrar hayata döndürmek istedim. Çünkü babamın hediyesiydi ve bu bisikleti tekrar kullanmak güzel bir his olacaktır, çocukluk anılarımı tekrar gözümün önüne gelecektir.
Ancak bu beni çok zorlayacaksa ve kullanmam zor olacaksa yeni bir bisiklet alabilirim. Hatta birkaç gün önce Mosso'nun 2024 V frenli modelini inceledim ve oldukça hoşuma gitti.
Tabi bunu da arada sırada köy evinde mutlaka kullanmaya devam ederim.
Tavsiyeleriniz, görüşleriniz benim için önemlidir.
Projenin son aşamasını da burada paylaşacağım...
Tüm forum üyelerine selamlarımla...