Scudo Sports

Ankara

Ankarada yakın zamanda duyduğum birşey var granfondo çalışmaları varmış .... Konuyla ilgili belki daha detaylı bilgisi olanlar vardır aramızda... Şimdiden hayırlı olsun diyelim.... Güzergah olarak acaba nereyi seçecekler... Bence yapılması gereken ve geç kalınmış bir planlama zaten...

Scudo
@Abdülkadir Ergin hayır ya öyle değil resmi anlamda belediyede planlamalar varmış...

Ankara'da interval anternmanı yapabileceğim bir pist var mı? Veya düzlük ağırlıklı bir rota da işimi görür.

Ankara'da interval anternmanı yapabileceğim bir pist var mı? Veya düzlük ağırlıklı bir rota da işimi görür.
Malesef başkentimizin bir pisti ya da veledromu yok. Aramızda düz diye ifade ettiğimiz rotalarda bile birkaç kilometrede bir %3 %5 görebilirsiniz. En rahat Ankara, Temelli yolunu kullanabilirsiniz. Çayyolu'nu çıktıktan sonra kurufasulye yokuşu (taymek) dediğimiz yaklaşık 2km bir tırmanış var. Sonrasında gidiş yönünde daha düz ve keyifli bir yol göreceksiniz buda yaklaşık olarak 23/25 km civarında.
Aklıma ilk gelen rota burası. Kolay ve keyiflidir, çoğu yol bisikleti kullanıcılarının tercih ettiği rotalardan biri.
Aklınıza takılan durumlar olursa yardımcı olmaktan keyif duyarım.

• Beğen
Tepkiler: CaptainJava
Malesef başkentimizin bir pisti ya da veledromu yok. Aramızda düz diye ifade ettiğimiz rotalarda bile birkaç kilometrede bir %3 %5 görebilirsiniz. En rahat Ankara, Temelli yolunu kullanabilirsiniz. Çayyolu'nu çıktıktan sonra kurufasulye yokuşu (taymek) dediğimiz yaklaşık 2km bir tırmanış var. Sonrasında gidiş yönünde daha düz ve keyifli bir yol göreceksiniz buda yaklaşık olarak 23/25 km civarında.
Aklıma ilk gelen rota burası. Kolay ve keyiflidir, çoğu yol bisikleti kullanıcılarının tercih ettiği rotalardan biri.

Cevap için teşekkür ederim. Genelde gece bindiğim için Temelli yolu uzak bir seçenek. Ama diğer kısmı araştıracağım.

Hocam o güzergahta yaptığınız bir sürüş varsa, strava kaydını atabilir misiniz?

Cevap için teşekkür ederim. Genelde gece bindiğim için Temelli yolu uzak bir seçenek. Ama diğer kısmı araştıracağım.

Hocam o güzergahta yaptığınız bir sürüş varsa, strava kaydını atabilir misiniz?

Rica ederim, tabii buradan ulaşabilirsiniz. (link)
Gece pek güvenli olmayabilir. Yakın zamanda yol kenarlarını araç sürücüleri uyuya kalmasın diye tırtıklı şekilde kazıdılar. Fotosunu birazdan eklerim. Sürüşü uzatacak olursanız düz devam etmeniz durumunda Polatlı'ya kadar gider yolunuz. Keyifli, güvenli sürüşler.

11111.png

Son düzenleme:
Çankaya ya da Yenimahalle ilçelerinde karbon maşa şaft borusunu kesip monte edebilecek iyi bir bisikletçi bilen var mı acaba? Testerem var ama kendime güvenmiyorum pek bu işlerde. Zaten saw guide denen zımbırtım yok. Kesin batırırım.

Çankaya ya da Yenimahalle ilçelerinde karbon maşa şaft borusunu kesip monte edebilecek iyi bir bisikletçi bilen var mı acaba? Testerem var ama kendime güvenmiyorum pek bu işlerde. Zaten saw guide denen zımbırtım yok. Kesin batırırım.
performans bisiklet
anka bike
ılgaz bisiklet
öner bisiklet
çankaya bölgesinde hepsi yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Ankara Ego genel müdürlüğü bisiklet kullanımı araştırması için bir anket düzenlemiş. Ankaralı ve Ankarada yaşayan, bisiklet kullanan-kullanmayan arkaďaşlar anketi doldurabilirmisiniz.
(link)
Screenshot_2019-12-20-16-21-15.png

• Beğen
Tepkiler: er ai
Ankara'da bir hafta bisiklet sürmek gibi bir hata yapmıştım. Hayatta kalmış olmam bir tesadüf. Lütfen herkes anketi doldurup destek olsun. Ankara bisiklet konusunda tam bir çöplük. 1 km bisiklet yolu yok. Cumhuriyetin başkentine yakışır bisiklet yolları ve toplu taşıma entegresine ihtiyacı var. Ankaralı olmayan bisiklet dostları da ankete katılıp destek olsun lütfen. Bisiklet yolları düzenlemesi olmadan Ankara'da şehir içinde bisiklet kullanmak intihar etmekle eşdeğer. Lütfen destek olun dostlar.

@Ali Kılıç 35.5 hocam korkutma bizi ya:) iste o bahsi gecen yerde hergun ise git gel survivor gibi mucadele veriyoruz resmen... desteginiz icin teşekkürler bu arada..

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Ankara'nın trafiğine de, EGO'suna da, otobüs şoförlerini de çok şey yazasım geliyor da ısırıyorum dilimi.

• Beğen
Tepkiler: Salih ölmez
@dryakup23
Vallaa dikkat edin kendinize. Ben Ankara kadar bisikletin adamdan sayılmadığı bir şehirde sürmedim daha. 20 farklı şehirde bisiklet sürdüm. En kötüsü Ankara idi.
Gece sürüşlerinde kendinizi disko topu gibi aydınlatmadan yola çıkmayın. Allah kolaylık versin Ankaralı bisikletçi dostlarıma.

@Aybek Cihan saw guide olarak doğalgaz boru kelepçesi kullanabilirsiniz. Açıkçası karbonla haşır neşir olan üst seviye bisikletler satan bir yere gidin derim eğer kendiniz yapmayacaksanız.

Eğer keserseniz mümkün olan ince dişli testere kullanın ve keserken arada ıslayın karbon tozlarını solumamak için.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@yenhesa Teşekkürler ancak hidrolik fren kablosunun da kısalması gerektiğinden mecbur gitmem gerekiyor. Bu işlerde pek becerikli değilim; en son kaliperi ayarlarken az daha tırnağımdan oluyordum. Ilgaz Bisiklet'e gideceğim bugün bir ara.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
Bisikeltçi arkadaşların mesaj yoluyla ulaşmasını bekliyorum
instagram: bloyzkan

• Beğen
Tepkiler: Kubiilay
Geri