Scudo Sports

Ankara

tur bisikleti almak icin bir haftadir arastirma yapiyorum kron mosso carraro markalari arasinda kaldim, pek modellerin kullandiklari parcalarin kaliteleri hakkinda bilgim yok. Bu arastirma işi cok kafami karistirdi artik yardimci olabilecek birisi var mi acaba vaktini ayirabilecek? forumda yeniyim pek kural usüller hakkinda bilgim yok o yuzden şimdiden affola. Bütçem 900 tl ye kadar zorlayabilirim, ikinci el alıcam

Scudo
Ben uzun süredir mosso kullanıyorum tavsiye ederim. İkinci elde mümkünse fazla binilmemiş bulmanızı tavsiye ederim. Eğer zincir ruble vs ömrünü tükettiyse baya masraf yaparsınız sonrasında..

@yunnus Sincanda Emre Bisiklet var. Büyük Gimsa yakınında Bende Bisikletimi ondan aldım. Bisikletçi arkadaşın Avusturyadan , Ankaranın farklı yerlerinden(Etimesgut,Mamak vb. ) müşterileri var. Her sorunu halleder.

• Beğen
Tepkiler: A.Tahsin
@Tugrul.erkilic carraro sportive 221 icin biriyle gorustum bi senelik 4 5 kere filan kullandim diyo, temiz duruyo. lastikleri michelin protek iyle degistirmiş 800 lira diyo biraz daha indirebilirim belki ne dersin sence ?

@gkykvk 2.el bisiklet piyasası hakkında pek bir bilgim yok açıkcası. Ne dersem yalan olur şimdi:)

(link)

Bugün incek'e git gel yaptım. Köpekler bir rahat koymadı. Köpek sorununu nasıl çözüyorsunuz ? Oradaki köpekler ısırıyor mu ?

@turac000 ordaki kopekleri gorunce ben genelde bisikletten iniyorum. migrosun orda bir cete var cok arsizlar bagirinca geri cekiliyorlar. en saglami bisikletten inmek. ben riske girmiyorum

@yusufgs3625 sadece orda olsa keşke :( Sizin dediğiniz gibi yaparsak incek'e kadar yürümek durumundayız :D

Bi tane karşı şeritte bir köpek vardı, nasıl olsa buraya gelemez diye sürekli göz teması kurdum. Neyse ilerliyorum, birden o meşhur köpek koşusu sesi geldi. Arkama bir baktım köpek gelmiş bile. İşte o an... :D

@Hkmt Denemeyin zaten hocam, köpeğe biber gazı mı sıkılır!!
Dechatlon da köpekleri savuşturmak için birşeyler vardı, bir bakın oraya.

• Beğen
Tepkiler: SilentBob
@burak120320 Köpek saldırgansa ve size zarar vermesi kesin gibiyse sıkılır tabii.

Bu arada kendi tecrübemi yazayım; Geçen sene ofisten yurda giderken köpek saldırısına maruz kaldıktan sonra hem biber gazı hem de düdükten aldıydım. Köpek kovucu, ultasonik ses çıkaran cihazlar da var ama düdük ve biber gazına kıyasla onlar baya pahalı idi ben araştırdığım sıralar.

Bizim burada, kampüste köpek problemi baya tehlikeli hale gelmişti. O zamandan beri bir daha böyle bir saldırı tekrar etmedi neyse ki.

@Hkmt Hocam bir köpek size saldırmadan bunu bilemezsiniz, havlayan her köpek saldırgan değildir. Dolayısıyla sadece havlayan ama zarar vermeye niyeti olmayan bir köpeğe de durduk yere eziyet etme ihtimaliniz yüksek. Çözümü bir önceki mesajımda yazdım, hayvanlara zarar vermeyen kovucular var, netten araştırılırsa bulunabilir, biber gazı bulmaktan daha zor değildir eminim. Kazasız, köpeksiz sürüşler dilerim..

@burak120320 Ben de zaten her önünüze çıkan köpeğe biber gazı sıkın demiyorum. Zaten açık havada, uzaktan size havlayan köpeğe biber gazı sıksanız da bir tesiri olmaz. Açık alanda yaptığım denemelerden gördüğüm çok kısa bir etki mesafesi var o biber gazlarının, olsa olsa 1 metre yakınınıza kadar girmiş bir hayvana etki edebilir. Ultrasonik ses çıkaran düdüklerin ne kadar etkili olduğunu da bilmiyorum, saldırmaya niyetli olan, kuduz bir köpeği ne kadar etkiler de kaçırır ondan da emin değilim, dolayısıyla her ihtimale karşı yanında biber gazı bulundurmak bence gayet mantıklı. Bir tanesi 10 tl gibi bir şey zaten.

ya kurusıkı tabanca ya da havalı kornadan korkarlar mı? kurusıkıyla gezmek zor olur hem dolu şarjörle gezmek de yasal değil ama, bu havalı kornalardan almayı düşünmüyor değilim. mahallede bisiklete binen çocukların bisikletine dönecek güzelim bisikletim :(

• Beğen
Tepkiler: runaway60
Ankarada köpekler konusunda bende müzdaribim. Eymire İmrahordan düz gitmek varken onların yüzünden Orana çıkıyorum TRT'nin oradan iniyorum. Yokuşcu oldum :) . Cumhurbaşkanlığının karşısında Beştepe koşu yolu var. İç ormanlık kısmına girip içerde koşmak istiyorum. Koskoca Cumhurbaşkanlığı, karşısındaki orman köpek kaynıyor. Napayım korkuyorum. Hatta Türkmenistanın başbakanı geldiğinde biri protokole girmişti. :)
129323 dosyayı görüntüle

Köpeklere zarar gelsin istemem. Hepsi toplanmalı ve barınaklara alınmalı. Kimse uğraşmıyor. Bir keresinde mahallede köpek beni kovalarken düştüm elim soyuldu, sargı yapıldı. Ertesi gün muhtara gittim bu köpekleri belediyeye söyleyin toplasınlar bu ne böyle dedim. Muhtar hepsi toplu bir yerde durmadığı için toplayamıyorlar dedi. Ne deyim ki. Bir şey demedim çıktım. Belediye yetkililerine çay demlicem oturacaklar. Köpeklerde yanlarına gelecek bizi götürün diyecekler. Heh.

@enes_vl Ya yazsam bir sayfa tutar herhalde, burada kampüs içinde bir dönem hakimiyet kurdular resmen. Yol bisikletimle Tulumtaş civarına gittiğimde orada karşıma çıkıyorlar hep. Kimi zaman uzaktan havlıyorlar kimi zaman da sadece izliyorlar, pek bir sıkıntı yaşamıyorum. Fakat kampüsün içinde geçen sene saldırıya uğradım bir kaç kez (birinde yanımdaki arkadaşın pantolonunu kapmışlardı), sadece ben de değil herkese çektirdiler. En sonunda mevzu büyüdü ve rektörlüğe kadar gitti de onlar biraz olsun müdahale edebildiler.

İncek'e sürekli gitmeyi düşünüyorum. Köpekler ısırırsa söylerim size :)

Bu arada Ankaraya resmen kış geldi. Antrenmana çıkarken ne giyiyorsunuz ?

Incekte 3 4 noktada köpek var ama saldırgan değiller. Durdugun zaman geri kaciyorlar. Sanırım bi tür oyun oynuyorlar.

@turac000 Ben bugün Temelli'ye git-gel yaptım ODTÜ'den. Bugün hava iyiydi ama, hatta ısındıktan sonra ne çok terledim ne de üşüdüm. Ama biraz daha düşerse sıcaklık uzun kollu kalın jersey'e geçiş yapacam. Kışın ise hava durumuna göre termal içlik ile kat kat giyiniyorum.

Geri