Scudo Sports

Ankara

Scudo
Bugün Eymire giderken yağmura tutuldum imrahor civarından geri dönmek zorunda kaldım .Atakulenin oradaki Botanik park ve yakınındaki Portakal Çiçeği parkına gittim. Bu mevsimde çok güzel olmuş gitmenizi tavsiye ederim.

Bir Eymir turunu ben de istiyorum. Bir gün beraber pedallarız inşallah. Bizim de 2-3 kişilik grup olarak genelde gittiğimiz güzergah ; Batıkent-Yenikent-At deresi. Aynı yoldan dönüş. Yaklaşık 60 km.

Ben de Mamak'tan TRT binasına yakın iş yerime gitmeyi düşünüyorum bisikletle. Milletin araba kullanışına bakarak trafiğe çıkmaktan kaldırımdna gitmek daha mantıklı diye düşünüyorum. Ama viyadükte bisikletle geçilebilecek kadar alan yok. Bi de işe gidince duş alıp akşam tekrar aynı elbiseleri giymek nasıl olur çok düşündürüyor.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Her yıl 1-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Bisiklet Yarışması, kent bisikletçileri takım yarışmalarının en büyük olanıdır.

Şehrinin takımına katıl, bisiklet yolculuklarını Naviki App uygulaması ile kaydet, diğer Avrupa şehirleri ile yarış!

2017 yılında 1-31 Mayıs arasında düzenlenen bu mücadeleye, Türkiye'den İzmir ve Mersin katılmaktadır.

AppStore ve Google Play'den indireceğiniz Naviki uygulaması sayesinde, şehir içinde yaptığınız kilometreleri kaydedip, şehrinize katkıda bulunabilirsiniz.

Detaylar için: (link) adresinden bilgi alabilirsiniz.

Dosyalar

• immginehome.jpg
    immginehome.jpg
    57,9 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: Sert79
@etuusch

emniyet şeridi bisikletinizle sürüş yapacağınız kadar genişse orada sürünüz. eğer emniyet şeridi yok ise veya çok dar ise en sağ şeridi ortalayarak sürünüz . arkadan gelen araçlar korna çalsa veya taciz etse yasal hakkınız sürmeye devam ediniz. reflöktörlü yelek ve arka ışık takmayı unutmayınız

@Burak_Cakir Hocam güvenilmiyor. İnanın bu ülkenin şoförlerine güvenilmiyor. %90'ı böyle. Çoğu sizin yasal hakkınızı, ulaşım tercihinizi falan dinlemiyor.

Daha bugün Sincan'da bir şoförle tartışmak zorunda kaldım. Adam hakaret ediyor, araçtan inip üstüme yürümeye çalışıyor, laftan anlamıyor. Tamam abi uzatma diyoruz, çok affedersiniz hayvanlık yapmaya devam ediyor.

Ben de işe bisikletle gitmeyi düşünüyorum ama güvenip yola çıkmaya korkuyorum.

• Beğen
@Karaduman
Bende bu tip salak sürücüleri anlamıyorum bir kaç dakika (bazen bir kaç saniye) yavaşlayamayacak kadar acelen var madem. Durup kavga etmeye vakti nerden buluyorsun.
Bunlar sanki trafiğe ona buna sataşmak için çıkıyor.

@atasoy hocam, bu tip sürücüler cahil olanlar desem, ülkemizdeki ehliyetlilerin %95'ini kapsar cidden. Kime "Bisikletlilerin, bisiklet yolu veya emniyet şeridi olmadığında sağ şeridi kullanma hakkı var" desem, şaşkınlık içinde "Allah Allah" diye bi cevap alıyorum. Yani bu sürücüler bizim yasal hakkımızı bilmediği için bizi trafikte suçlu buluyorlar. Vakitlerini öldürüyoruz çünkü, katiliz(!). Sonra arabadan iner ve üstünüze hakaret ederek yürür. Siz kendi hakkınız olduğunu söylemeye bile fırsat bulamazsınız, çünkü o size fırsat bile vermez. Kenarda bu sürücüyü tutmaya çalışan abilerin arasından gelen 45 yaşlarında bir abi "yav gardeşim sen de gelmişin yolun ortasında pisilet sürüyon, bebeler bile galdırımda sürüyü yav" der. Etraftaki cahil halkın size attığı bakışı söylemiyorum bile... Sonra o ortamdan çıkınca sinirle enerjiniz, motivasyonunuz mahvolur. Öyle işte

@dodurgalı_06 Şu yazdığınızın hemen hemen hepsini bugün yaşadım. Adam arabadan gerizekalı diye bağırıyor. Kavga etmek için aracı durdurup üstüme yürümeye çalışıyor. Sonra marketten bir adam çıkıp şoföre ''Bırak şu saygısızı gitsin'' diyor. Hakaret maruz kalan, saygısız damgasını yiyen benim. Haklı olan o. Adama bir dakika diyorum, şimdi yumruğu yiyeceksin diye karşılık veriyor.

O an gerçekten pedallamak falan gelmedi içimden. Bunlar bir tane değil ki.

• Beğen
Sincan, Fatih, Elvankent taraflarından olan var mı? Beraber turlayabiliriz müsait zamanlarda.

• Beğen
Tepkiler: blackice_serkan
@Karaduman
Ben elvankentte oturuyorum perşembe günü biskletim hazır olacak her fırsatta pedallamaya hazırım 6 aydır bisiklete hasret kaldım

@blackice_serkan

Merhaba. Bahsettiğiniz guzergahta turlar düzenlediğinizde bana da haber verirseniz sevinirim. Katlanır bisikletimle katılmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: blackice_serkan
@blackice_serkan

Katlanır bisikletle ilgili milyonlarca söylenti var :) ben çok araştırdım, insanlar ülkeler arası bile kullanıyorlar-vites, ayna kol vs. değiştirmişler tabii-
ve vardigim sonuca göre katlanirla da tur olur. Tabii ki vites sorunundan dolayı yokuşlar zorluyor ama kondüsyon iyi olursa o da aşılabilir.

Geri