Scudo Sports

Ankara - Kazan - Kızılcahamam - Gerede - Bolu - Düzce ve Sakarya

ali bayrak

Daimi Üye
Tepki
160
Bisiklet
Whistle
Aramızda ki gezginlerden
Ankara-Kazan-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya
rotayı kullanan var mı hiç?

Scudo
bu güzergahta gerede'ye kadar gitmiştik. ordan safranbolu'ya devam etmiştik. geredeye kadar olan yol ile ilgili bikaç şey söyliyeyim..

ilk gün kampınızı kızılcahamam'da yapın, devam etmeyin. kızılcahamam'ı geçince yaklaşık 10 km sonra bir yokuş başlıyor, yaklaşık 13 km boyunca %7'lere varan eğimle devam ediyor. biz kızılcahamam'a öğlen varmıştık. öğlen sıcağını geçirdikten sonra devam edelim dedik, ama o yokuş bizi öldürdü. 1570m rakımdaki tepeye kadar ne bir istasyon ne de bir köy var. konaklayacak yer yok. geceye kaldık, saat 9 gibi tepeye vardık, tam tepeye çıkınca bi et lokantası var. sonradan öğrendik o yokuşun adı azap bayırıymış :D

kızılcahamam'ı geçtikten sonra bir iki tane istasyon var, sonra bi daha yok, aklınızda olsun.

azap bayırını tırmandıktan sonra 30 km boyunca taa gerede'ye kadar baş aşağı gidiyor yol. Burası çok güzeldi. her yer yeşil, yanında dere akıyor, adım başı çeşme var, buz gibi su

yasin kardeşim verdiğin bilgiler için sağol :)

Geçen sene bu güzergahtı kullanarak Bartın'a kadar gitmiştim Ankara - Bolu - Yedigöller - Devrek ve Bartın (Amasra) turu İlk gün sonunda Gerede'ye 2. günü Bolu'ya ve oradan Yedigöller 10km kala "Sarımustan"orman işletme şefliği" 3.gün Devrek'e 4.gün Bartın'a ulaşmıştım. Kızılcahamam'dan sonra o rampalarda bisikletimi genelde taşımak zorunda kalmıştım.Gerede'den sonra Bolu'ya kadar çok rahat geldim.

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
@Fikret Öztürk

bende Karasu ya gitmeyi planlıyorum.bakalım kısmet:rolleyes:

merhaba ben Zonguldak'ta öğrenciyim. Bu ayın sonunda Ankara'ya bisikletim ile gitmeyi planlıyorum bunun için ise şu şekilde rotalar planladım;
(link)
(link)
Bu rotalar hakkında bilgisi olan tavsiye verebilecek olan varsa çok memnun olurum ayın 30'u sabah 5.30-6.00 gibi yola çıkmayı akşamına Gerede'de kalmayı ve tekrar sabah aynı saatlerde Ankara'ya yola çıkmayı düşünüyorum. Gerede'de kalacak yer olarak öğretmen evini düşündüm ama oraya ulaşamıyorum o kunu hakkında da yardımcı olur musunuz?
Bisikletim ise şu aşağıdaki;
(link)

Kızılcahamam dolayları bol yokuşlu virajlı ve kamyoncuların favori rotasıdır. Bazı bölümlerde emniyet şeridi yok gibi.Ama manzarası müthiş, bol oksijenli yemyeşil. Bisikletle deneyimlemedim araçla sık geçtiğim bir güzergah. Bu arada petrol veya mola yeri seyrek aklınızda bulunsun.

@Wberlin teşekkür ederim peki bu ayın 31'inde o yolun Ankara girişi nasıl olur bayram yakın diye kalabalık olmaz gibi bir düşüncem var haklı mıyım?

Yolun pek kalabalığı yok ama, ankara otobanına girmek istemeyen doğu tarafından gelenler bu yolu bayram zamanları sık kullanıyorlar. Eger otoban zamlandıysa daha çok burayı kullanabilirler. Yol duble ve kenarları demirli, yüksek yerlerde keskin virajlar var kenarı da kayalık olduğu için, çok iyi farkedilir olmanız lazım. Gündüz dahi arka ışık yansın.

@BayMaellard
Bisikletle olmasa da araba ile çok kullandım o yolu bayram tatili ilk günü kesinlikle tavsiye etmem ama illa kullanacağım diyorsanız sağlam ışıklandırma ve güvenlik sart

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu hafta sonu Gerede'ye kadar gitme (günübirlik) niyetim var ama yukardaki arkadaşın bahsettiği Kızılcahamam'dan sonraki yokuş biraz korkutuyor. Yaklaşık 150 km'lik bir tur olacak bisikletim triban500 ekipman olarak powerbank telefon(günlük tur ekipmanları) vs haricinde neler almalıyım yanıma? Tecrübeli arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum.

Bu hafta sonu Gerede'ye kadar gitme (günübirlik) niyetim var ama yukardaki arkadaşın bahsettiği Kızılcahamam'dan sonraki yokuş biraz korkutuyor. Yaklaşık 150 km'lik bir tur olacak bisikletim triban500 ekipman olarak powerbank telefon(günlük tur ekipmanları) vs haricinde neler almalıyım yanıma? Tecrübeli arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum.
Bende geçen sene çıktım o yokuşu. "Akyarma" dedikleri doğru kızılcahamam'dan sonra 2 benzin istasyonu var sonra birşey yok! Ben sabah 8 de Keçiören'den çıkıp gitmiştim. Kızılcahamam dan sonraki benzinlikte yemek yediğimde saat 16:30 du hava kararmadan çıkamazsın dedi kamyoncular ama çıkmıştım. Evet zor bir rampa ama kondisyonun iyiyse çıkarsın bence. Ben crt world tur bisikleti ile çıktım oradan. Tesis olmadığı için su yok susuz kalma! Rapma tırmandıktan sonra eğer çadırın varsa Şahinler Kampı var ücretli.

• Beğen
Tepkiler: Uçan ve BarkinD
Akyarma’dan sonra Gerede’ye düzdü yol hatırladığım kadarıyla. 10km civarı %10 kadar bi eğimli bir yokuş, kondisyonunuza bağlı dinlene dinlene de çıkabilirsiniz. Sakatlık olmadığı sürece günübirlik gidilebilir bir mesafe bence.
Ankara Bolu (Çadır Kamplı) Turu
Böyle bir başlık açmıştım bakabilirsiniz isterseniz:harika:

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve Uçan
Geçen Cumartesi günü sabah gün doğumuyla çıktım yola, saat 11:00 gibi Kızılcahamam'a vardım hanım arabayla yanıma gelene kadar çok güzel gidiyordu :). Arabayı görünce tabi hemen ''şimdi kim tırmanacak Akyarma Geçidini'' gibi düşünceler hücum etti ve kolay yolu seçtim :acpsnr:. Arabayla yola devam ettim ama olsun yaklaşık 70 km güzel bir antrenman oldu. İnşallah yaza doğru araç desteği olmadan tamamlarım rotayı. :harika:

Geri