Scudo Sports

Ankara-Gürcistan-Ermenistan-İran seyahati

@aytacaltay Kim demişse yanlış söylemiş. Yok öyle bir şey. Geçen sene Azerbaycan vizesi de almıştım. Ermenistan'a giriş yaparsam bir sorun olmayacağını söyleyip bana vize vermişlerdi. Ama yine de Azerbaycan'la Ermenistan arasında bir tercih yapacak olsaydım, Ermenistan'ı tercih ederdim. Ermenistan çok güzel bir ülke.

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
Scudo
@can onur valla iki ülkeyede gitmedim neresinin güzel olduğunu bilmiyorum ama azerbaycan neticede bizimde ülkemiz (orada bir köy var uzakta misali) ermenistanın doğası için güzel diyorsan olabilir çünkü çok dağlık bir bölge bu yüzden ormanlık alan daha çoktur gibime geliyor şehir merkezleri küçük.

@aytacaltay Azeriysen bir yorum yapamayacağım ama Azerbaycan bizim ülkemiz değil. İran'da konuştuğum Azeriler, "Türkçe değil, Azerice konuşuyoruz" diyorlardı. Türk olmadıklarını, Azeri olduklarını defalarca vurguladılar. Türkiye'yi seviyorlar; orası başka konu. Ermenistan'da ormanlık alandan ziyade, dağlık, çorak bir coğrafya hakim. Benim çok hoşuma gitti. Yakında Azerbaycan'a da gideceğim. Orası hakkında da paylaşımlar yaparım.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@can onur Hayır azeri değilim ayrıca azerbaycandakiler azeri denmesinden hoşlanmazlar azerbaycan türkü denilmesini ister... Üstelik 30 milyona yakın azerbaycan türkü iran'ın kuzeyinde yaşamaktadırlar ve azerbaycanla birleşmeyi istemektedirler iran'ın topraklarını işgal ettiğini düşünüyorlar, iran da azeri denilen bir grup var evet bunlar türk asıllı değiller belki sen onlara denk gelmiş olabilirsin... Bu arada azerbaycanın siyasi olarak bizim ülkemiz olmadığını bende biliyorum. Ben duygusal açıdan yaklaştım, milli benliği olmayanlar pek hala kestirip atabilir.

@aytacaltay İran'ın Ermenistan sınırından Tahran'a kadar sadece Türkçe konuştum. Kaşkai Türkleri dahil birçok Azeri ve Türk kökenli insana denk geldim, uzun sohbetler ettik ve bazılarının evinde kaldım, sofralarına oturdum, aileleriyle tanıştım. Bence siz de oralara gidin ve doğrusunu gözlerinizle görün. Seyahat ederken duygusal ve önyargılı olmam; sadece objektif gözlem yaparım. Milli benlikle de konuyu ilişkilendiremedim. Tartışmaya devam etmeyeceğim. Sevgiler...

@can onur Öncelikle yanlış anlaşıldım sanırım son cümlemden dolayı olabilir. Niyetim polemik yaratmak değil İran'da bahsettiğim Azeri gruba denk gelmiş olabileceğinizi belirtmek istemiştim. İran'da bu konu milli güvenlik unsuru durumunda Azerbaycan-Ermenistan savaşında örtülü bir şekilde Ermenistan'ın yanında yer alması bu sebepledir çünkü 30 milyon Azerbaycan nüfusunun ciddi bir bölümü İran'dan ayrılıp Azerbaycan ile birleşmek istiyor ve turancı görüşe sahipler, geziniz boyunca bu konulardan bahsetmediyseniz size açmazlar çünkü ciddi anlamda tutuklanma vakaları vardır bu konuyla ilgili. Bu konuları takip eden biri olarak yazıyorum.

@aytacaltay Bu konuların hepsini konuştuk. Maalesef oradaki Azerbaycanlılar ya da Türk kökenliler, Farsiler'e göre azınlık durumundalar, çok mutlu değiller ve de dediğiniz gibi ayrılmak istiyorlar. Ama daha evvel de söylediğim gibi; madem bu konuyla yakından ilgilisiniz, yerinde gidip görmenizi öneririm. Tutuklama olayları falan da esnemiş durumda; insanlarla rahatlıkla konuşabilirsiniz bu konuları.

Selamlar Can hocam;
Seyahatlarinizi yazdığınız bir blog mevcud mudur acaba ? :)

@can onur
Tamamdir Can usta okuyacağım

@mariokaldato Bu arada, ben de sizin mizahi yazılarınızı yeni keşfettim. Nadir giriyorum siteye ama denk geldikçe okuyacağım yazılarınızı. Görüşmek üzere.

Çok güzel bir tur olmuş, Ermenistan da sorun yaşadınız mı acaba? Türkiye Ermenistan ilişkisinden dolayı

• Beğen
Tepkiler: can onur
Çok güzel bir tur olmuş, Ermenistan da sorun yaşadınız mı acaba? Türkiye Ermenistan ilişkisinden dolayı
Kesinlikle hiçbir sorun yaşamadım. Sınırdan girerken Ermeni polislerin bana destek olmaları, bana Türkçe "merhaba", "kardeş", "arkadaş" demeleri çok mutlu etmişti beni. Türkiye'de ve Ermenistan'da yaşayan halk arasında hiçbir sorun yoktur, sadece geçmişteki yaşananlardan ötürü kırgınlık vardır. Bu üzücü olayları kurcalayarak milliyetçi ve dini muhabbetler açmak iki ülkenin insanlarını üzüyor ve asıl sorun da buradan çıkıyor. Hiç kimse 100 sene önce atalarının yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Bırakın 100 sene öncesinden sorumlu olmayı, hiç kimse yakın ailesinin yaptıklarından da sorumlu olamaz. Dolayısıyla barışçıl, saygılı, zararsız insanlara dünyada herkesin kapısı açıktır. Bu geziyi 4 sene önce yapmama rağmen hala görüştüğüm Ermeni arkadaşlarım var. Amerika'nın ve Fransa'nın faşist tavırları yüzünden iki ülke, en çok da Ermenistan zarar görüyor. Azerbaycan ve Türkiye gibi zengin iki ülkeyle sınırları kapatıp 100 sene öncesinin vebalini Türkler'e yüklemenin Ermenistan'a -gerçekse eğer- soykırımdan çok daha büyük zararı olmuştur. Ruhi Çenet diye sevmediğim bir Youtube fenomeni var, Ermenistan'a gidip yolda yürüyen Ermeni vatandaşa mikrofon tutup Hocalı Katliamı'nı sordu. Bu soruyu o şekilde kim sorarsa, o kişiye ve o kişinin milletine hakaret edilir. Bu konuları açmazsanız ya da ilk açan siz olmazsanız ve eğer konu açılırsa muhabbeti şövenlik yapmadan, suçlayıcı, aşağılayıcı, kırıcı tavırlarla değil de karşı tarafı üzmeyecek şekilde sürdürürseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Sorun yaşamamanın ötesinde size düşman olan insanların düşüncelerini de değiştirmiş olursunuz.

Ermenistan gezimi buradan okuyabilirsiniz:
(link)

Son düzenleme:
Kesinlikle hiçbir sorun yaşamadım. Sınırdan girerken Ermeni polislerin bana destek olmaları, bana Türkçe "merhaba", "kardeş", "arkadaş" demeleri çok mutlu etmişti beni. Türkiye'de ve Ermenistan'da yaşayan halk arasında hiçbir sorun yoktur, sadece geçmişteki yaşananlardan ötürü kırgınlık vardır. Bu üzücü olayları kurcalayarak milliyetçi ve dini muhabbetler açmak iki ülkenin insanlarını üzüyor ve asıl sorun da buradan çıkıyor. Hiç kimse 100 sene önce atalarının yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Bırakın 100 sene önceden sorumlu olmayı, hiç kimse yakın ailesinin yaptıklarından da sorumlu olamaz. Dolayısıyla barışçıl, saygılı, zararsız insanlara dünyada herkesin kapısı açıktır. Bu geziyi 4 sene önce yapmama rağmen hala görüştüğüm Ermeni arkadaşlarım var. Amerika'nın ve Fransa'nın faşist tavırları yüzünden iki ülke, en çok da Ermenistan zarar görüyor. Azerbaycan ve Türkiye gibi zengin iki ülkeyle sınırları kapatıp 100 sene öncesinin vebalini Türkler'e yüklemenin Ermenistan'a -gerçekse eğer- soykırımdan çok daha büyük zararı olmuştur. Ruhi Çenet diye sevmediğim bir Youtube fenomeni var, Ermenistan'a gidip yolda yürüyen Ermeni vatandaşa mikrofon tutup Hocalı Katliamı'nı sordu. Bu soruyu o şekilde kim sorarsa, o kişiye ve o kişinin milletine hakaret edilir. Bu konuları açmazsanız ya da ilk açan siz olmazsanız ve eğer konu açılırsa muhabbeti şövenlik yapmadan, suçlayıcı, aşağılayıcı, kırıcı tavırlarla değil de karşı tarafı üzmeyecek şekilde sürdürürseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Sorun yaşamamanın ötesinde size düşman olan insanların düşüncelerini de değiştirmiş olursunuz.

Ermenistan gezimi buradan okuyabilirsiniz:
(link)
Hocam turunuzu henüz okumadım ama şu tek mesajınız bile alkışa değer..👏👏

• Beğen
@can onur vakit buldukça bu tarz seyahat yazılarını okumaya çalışıyorum. Bu harika turu bizimle paylaştığın için sağolasın, varolasın. Pedalın sağlık ve huzurla dönsün herdaim. 😍 :harika:

• Beğen
@can onur vakit buldukça bu tarz seyahat yazılarını okumaya çalışıyorum. Bu harika turu bizimle paylaştığın için sağolasın, varolasın. Pedalın sağlık ve huzurla dönsün herdaim. 😍 :harika:
Teşekkürler sevgili arkadaşım. Sizlerin de gezi hikayelerini okumak isterim.
İyi günler diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri