Scudo Sports

Ankara gibi soğuk memleketlerde kışın bisiklet kullanıyor musunuz

ali şirin

Üye
Tepki
2
Bisiklet
Ümit
Ankara gibi soğuk memlekette yaşayan arkadaşlara soruyorum , kışın bisiklet kullanıyor musunuz , yollar falan buzlanıyor çoğunlukla biliyorsunuz. Bisiklet evde yatıyor mu kışın. Bu arada dağ bisikletini bilmiyorum ama benim sorum şehir bisikleti için .Daha açık olmak gerekirse Carraro Sportive 224 için.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Ankara ne ki ben Erzurum'da kullanıyorum :) Kullandığım bisiklet dağ bisikleti ama dişşiz tur lastikleri varken de kullandım bir sorun yaşamadım. Biraz dikkatli olmak gerekiyor sadece ve çok uzun turlar yapmamak. En fazla 2 3 saat. Bir de eğer spd kullanıyorsanız karlı havalarda kullanmamanızı tavsiye ederim :)

Ankara, Erzurum ne ki ben İstanbul da kullanıyorum

Burada bisiklete binmeyi sizin için eziyete dönüştürmeye çalışan kişi ve araç sayısı yüzbinlerce:(:agla:

Sonuna kadar :) Hava koşulları beni engelleyemez sağanak yağmurmuş karmış tipiymiş asla inmem selenin tepesinden :) Bir ara çamurluk taktırma olayına girdimde MTB felsefesinin içine ettiğini farkettim ve hemen söküp attım :D Çamur, kar, yağmur, benim işim :) Bu arada Memleket Yozgat. Yılın 8 ayı kış :D

Ankara'da bisiklet sürmek,ayrı bir keyif verir insana :) ama kuru ayazına katlanmak yada korunmak lazım :)

@ali şirin

Bütün kış bindim sayılır. İşyerim ile evimin arasındaki mesafe yaklaşık 30 km gidiş geliş 60 km sıkıntı yok. Kışında ona uygun kıyafet giydikten sora bir sorun olmuyor.

ankarada yaşıyordum iki ay önceye kadar ve kışında sürerdim :) ama ankaranın kışı ne ki bu havada antalyada güneşin altında sürüyorum yağmurda sürmüş gibi ıslanıyorum :DD

bisiklet donmuş yolda kayar mı diye endişe etmiştim çünkü dağ bisikleti olmayacak bindiğim bisiklet...

@Yiğit Dikici

Soğuktan korunurum bi şekilde ama tekerler kayar mı diye endişe ediyorum. Sizce ?

@Cüneyt HOCAOĞLU

evet amsterdam kışında biniyorlar, bisikletler şehir bisikletlileri ...tekerler büyük olasılık karda kaydırmayan..

Bu konuda bu forumdan öğrendiğim bilgileri paylaşayım sizinle;
Lastikleriniz kalın olursa daha az kayar,
İlk yağmur yağıp asfaltı hafif nemli hale getirdiği durum, şakır şakır yağmurdan daha kaygandır,
Hızlı girilen su birikintileri her daim yaz kış 3-4 santimden derin ise kızaklama yapar ve kaydırır,
Kalın kar tabakası yol lastiklerine patinaj yaptırır ama dişli lastikler yumuşak karda iyi tutar,
Ezilmiş, don olmuş yada sert karda yola çıkmayın çivili bisiklet lastiği kullanmıyorsanız eğer,
Yol lastiklerinin de kendi aralarında yağmur-kar performansı yüksek olanları var, onları kullanın,
Bu lastiklerin yanaklarına kadar profil olduğundan yatık sürüş ve kaymalara da daha dayanıklı oluyor.

@Kudret Kurtcebe

Özgürlükler şehri hollanda :) tam keyif insanları .. bisiklete değer vermeleride çok güzel..

istanbul halkının bisiklete binmemesinin nedeni istanbulda eğimlerin çok fazla olması istanbul tepelerde kuruldu
ama hollandanın başkenti amsterdamda eğim 2 yi geçmiyor koca şehirde,
o nedenle rampada yok, bi etken bu olabilir yollar düz rampa hak getire...kışında binerler tabi yazında ...

• Beğen
Tepkiler: Ümit Acar
@ali şirin

Frenlemeye dikkat etmeniz gerekiyor ve çok buzlu yerlerden kaçınmak lazım. Kar dert değil ama gizli buzlanma olabileceğini düşündüğünüz yerlerden olabildiğince yavaş ve kontrollü geçmek lazım.

Yani rampalı yerlerde kışın binilmez mi diyorsunuz buzlu yollarda?

@ali şirin
Bence, düşüp kalkmayı göze alıyorsanız sürülür.

bisiklet lastiğine de zincir üretilirse sürülür

bu iş için üretilen lastikler var. ancak bunlar çok yağış alıp katman katman buzlanan yerlerde kullanılır. ankara yı pek bilmem ama çok gerek yok bu tarz lastiklere.

(link)

Geri