Scudo Sports

Ankara - Edirne

ali bal

Aktif Üye
Tepki
66
Arkadaşlar Ankara' dan Edirne' ye bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Hava durumuna göre Mayıs sonu Haziran başı planlıyorum. Benzer bir yolculuk yapmış tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum çünkü bu bilgiler doğrultusunda çalışmalarımı hazırlıklarımı yönlendireceğim. Bu sebeple tecrübeli arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını isterim.
Öncelikle bilgilerimi paylaşayım. 30 yaşındayım. 75 kiloyum. (Yolculuğa çıkarken en fazla 70 Kg olmayı Planlıyorum.)
Performans olarak çok eğimli olmayan bir yolda 30 km yi 1 saatte katedebiliyorum.
Mosso 722 105 ile yolculuğu yapmayı düşünüyorum. (Yaklaşık 9 kg. Ağırlıklar ile birlikte Bisiklet en fazla 13-15 kg olacak.) Toplam ağırlık ben dahil max.85 kg olacak şekilde planlıyorum.
Maksimum 3 gece 4 gün yada 2 gece 3 gün (öncelikli hedefim 2 gece 3 gün) olacak şekilde planlama yapacağım.
Yanımda konaklamalar için sadece 1-1.5 kiloluk bir uyku tulumu taşıyacağım.
Yiyecek içecek ihtiyacını yolda temin edebileceğim kaynaklardan karşılayacağım.
Yanımda bir yedek iç lastik bir de yedek dış lastik olacak.
Gece kullanmayı düşünmüyorum. Hava durumuna göre daha sonra karar vereceğim. Duruma göre hava karardıktan sonra 2-3 saat kullanabilirim.
Yola çıkmadan 1 ay kadar önce. Bir günde 200 km kullanma denemesi yapacağım. Son kararları ona göre vereceğim.
Daha önce buna benzer bir yolculuk hiç yapmadım.
Yapabileceğime inancım tam.
Köprü geçişi için istanbulda bir yakınımı aracı ile çağırabilirim. Otobüse binerim bir çözüm üretiriz. O sorun değil.
Bisikletimi Edirne' de bırakıp Ankara' ya otobüs ile döneceğim. Bisikletimi Temmuzda arabamla ile Edirne' ye gittiğimde alacağım.

Bu bilgiler ve hedeflerim doğrultusunda tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini ve tavsiyelerini bekliyorum. Tecrübesiz arkadaşlarda tecrübe edilmemiş bilgi olduğunu belirterek fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Scudo
Ali bey, sizde bir de dağ bisikleti vardı sanırsam. Yüklük uydurup onu kullanmanızı tavsiye ederim ben. O zaman aciller ve uyku tulumundan başka çadır, giysi, tamir takımı, yiyecek vs. de taşıyabilirsiniz.

Ancak yol bisikleti ile gidecekseniz, aciller(*) yüzünden sırt çantası taşımak zorunda kalacaksınız demektir. O kadar yol sırt çantasıyla sıkıntılı olur. Bir de uyku tulumu ve dış lastiği eklemeyin buna derim. Rotanız üzerinde sık aralıklarla yerleşim bölgeleri olduğundan konaklamayı otellerde yapabilirsiniz (mesela Gerede Kervan Otel'de 25 TL.ye kalmıştım bu yaz). Yeni dış lastik gerektirecek kadar ciddi teknik problemlerde de (ki onbinde bir ihtimal) kamyon-stop yapabilirsiniz veya bisikleti omuzlayıp 5-10 km yürürsünüz. Sadece lastik tamir kiti ve temel alyan anahtarlar yeterli olması lazım bence.

Gidişiniz daha kolay, çünkü orta anadolu platosu ortalama 1000 m rakıma sahip. Bu irtifayı Bolu dağında kaybedeceksiniz (geri dönerken de kazanacaksınız). Yani gidişiniz iniş ağırlıklı, dönüşünüz tırmanış ağırlıklı olacak.

(*) Aciller: Kişisel bakım ve temizlik kiti, güneş kremi (50+), lastik tamir ve alyan kiti, mayo, havlu, iç çamaşır, yedek t-shirt, foto mak., telefon, yedek piller, bunlara ait şarj cihazları, vs. vs.

Boğaz geçişi çok kolay. Şehir hatları vapurları bisikleti ücretsiz kabul ediyorlar. Üsküdar veya Kadıköy'den Eminönü'ne geçip, sahil yolundan giderek Küçükçekmece'de E5'e dahil olabilirsiniz.

Giderken ve dönerken İstanbul'a gelmeden 1 gün evvelinden cepten haber verirseniz (bir manim yoksa) il sınırına kadar size eşlik edebilirim.

Kolay gelsin. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Abdullah bey teşekkür ederim. Sanırım bir cümlemi kaçırmışsınız. Edirneden dönüşü otobüs ile yapacağım. Temmuzda arabamla ile edirneye gittiğimde bisikletimi oradan alacağım. Tur gerçekleşirse sizi mutlaka arayacağım. Kendi tasarımım olan bir kadro çantası kullanacağım. Terzide özel diktireceğim. Taşınacak eşyaları burada taşıyacağım. Yük konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Çantayı diktirdikten sonra fotoğraflarını paylaşacağım. Birazcık doğayla iç içe bir yolculuk olsun dedim. Arazide uyku tulumsuz bile yattığım çok oldu. Eğer yük konusunda çanta yetersiz kalırsa ancak o zaman uyku tulumunu devre dışı bırakırım diye düşünüyorum. Orbis marka bir dağ bisikletim var. Tam bir kamyon çift amartisörlü 25 kg... Onunla bu yolculuk olmaz gibi duruyor.

son 1 ay içinde günde 200km antremanı için kısa bir süre bunu 3-4 aya yayın bence

Mert yanlış anlamışsın. Antrenmanları şimdiden yapacağım tabii ki. Tura 1 ay kala durumumu görmek ve eksiklerimi tamamlamak için 1 günde 200 km denemesi yapacağım. Eksiklerim kaldı ise eksiklerimi son bir ayda tamamlamaya çalışacağım. ve kararlarımı vereceğim demek istemiştim.

ali bey hedefinize ulaşmakta size başarılar diliyorum..ancak ankara edirne arası 700 km ye yakın bir mesafe ve bunu en az 3 gece4 günde katetmenizi tavsiye ederim..bir günde 250 km gidersiniz ama ben 3 gün boyunca 200 küsür km gidecem derseniz işin rengi değişir yanınıza ekstra malzemeler almanızda gerekebilir..ama bende bir yol bisikleti kullanıcısı olarak bu yolu 4günde yanıma sadece yedek iç lastik iki tane.. tamir kiti alarak konaklamayı ucuz otellerde hallederek 4 güne güne yayarak katederdim..ki istanbul ankara gibi bir planım var benimde..:in:

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
Doğan bey teşekkür ederim. Aslında 3 gün planlayıp yolda 4 güne çevirmek çok sorun olmaz. Fikirlerimiz benzer. Bir hedef belirledim. Sonuç ne olur göreceğiz.

Sevgili dostum,
Öncelikle tebrik ederim. Oldukça heveslendirici de yazmışsınız. Benim bisiklet ile bu mesafade tecrübem olmadı hiç.
Sadece arada deniz otobüsü/vapur kullanarak AVŞA gitmiştim oda sayılmaz zaten.

Buna göre olabilecek tavsiyelerin çoğunu arkadaşlar yapmış zaten. Yine benzer bir şey söylemem gerekir ise
yolculuğun kendisinden keyif almak için kendine günde kat edilecek km sınırı koyma. Yani ne kadar sürede ne kadar km gideceğini
sadece konaklamayı planladığın yerlere ve/veya geceye göre planla. Eğer zaman sıkıntın yoksa hiç acele etme, tadını çıkar.

Köprü geçişine gelince vapur gerçekten çok kolay ama bende sana bu konuda yardımcı olmayı çok isterim. Seni araba ile geçirmeyi de çok isterim.
Arada tanışmış sohbet etmiş oluruz.Sana özelden telefonumu göndereceğim, zaten burada hep varım inşallah.

Yolda uzun süreler otoban kullanmak zorunda kalacaksın, çokluk olarak yol daralıyor da olacak. Bu yüzden ön ve arka aydınlatma ve yanıp söner güçlü
aydınlatmalarını ihmal etme.Kendin kullanmak için birde minik ama güçlü bir fener ayrıca yanına al.

Eğer forum yönetimince onaylanır ise bisikletforum yazısı da taşıyabilirsin üzerinde.
Sen gidene kadar<daha çok yazışırız, sonradan aklımıza gelebilecek şeyler olabilir, ama şimdiden sevindim turuna, çok güzel olacak bence..

• Beğen
Tepkiler: doğan_69
Sağol Çetin abi. Müthiş moral verdin. Zaman sorunum yok. O yüzden tavsiyeleriniz çok mantıklı. Mayıs ayında kendimi performans olarak hazır hissettiğim anda bu iş olmuş demektir. Bisiklet forum yazısını da o zaman sorarız foruma. Yolda tanışmayı bende çok isterim. Böyle giderse daha da cesaretleneceğim. Bakarsınız her şehir geçişinde bana bisiklet ile eşlik eden forum dostları çıkar.

Bisiklet ile, araba ile, yaya, her şekilde eşlik ederiz hiç merak etme PEDALDAŞ ve Forum dostuyuz biz..

@ALİ BAL

2011 de Ankara İstanbul yapmıştım,forumda var konu.Ankara-Bolu 1.Etap olur;öğretmenevi uygun bir tercih.2.gün Bolu-İzmit,o da yaklaşık 160 km.İzmit İstanbul sıkıntılı.Ben aynı gün devam etmek istedim ancak D100 karayolu trafiği korkunç.Bu yüzden İzmit,karamürsel üzerinden yalovaya kadar gittim;tavsiye ederim.160 km yi makul bir zamanda yaparsanız,yalovaya varacak zaman kalır,değilse İzmitte konaklayıp 3.Gün izmit çorlu;4.Gün de çorlu Edirne gibi bir şey olur.Zor iş değil.(14 km lik azap deresi tırmanışı haricinde zorlu bir tırmanış yok)Başarılar.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
İstanbula gelirken yollar ne denli yokuş bilmiyorum fakat. İstanbul Edirne arasında bacağınıza kuvvet bitmek bilmeyen yokuşları var. Yollar pek kalabalık olmuyor konaklanacak yer çok fazla. Şimdiden hayırlı yolculuklar

Derya abi teşekkür ederim. Şu an için en büyük problem izmit' ten sonra D-100 trafiği. Yalova şimdilik düşünmüyorum. İstanbul içinde rotayı sahil yolundan çizmeyi düşünüyorum. D-100 den ne kadar uzak durursak o kadar fayda sonuçta. En azından D-100 karayolunun bir kısmından kurtuluruz.

@ALİ BAL

Tam anlaşılmamış.İzmit'in girişinden Pendik'e kadar D100'ün alternatifi yok.Bu da yaklaşık 80 km demek.Gideceğiniz yol İzmit-Yarımca-Hereke-Dilovası-Gebze-Tuzla ve Pendik.İşte bu hatta,ömrünüzde görmediğiniz kadar kamyon,otobüs,minibüs,at arabası,ne varsa binlercesini görür,hiç solumadığınız kadar egzost gazı solur,yaşamadığınız kadar tehlike yaşarsınız.O yüzden İzmit Yalova alternatifini verdim.Karar sizin.Üstelik En iyi ihtimal Bolu dan sabah çıkacak ve sözkonusu trafikle akşam karşılaşacaksınız.İzmitte konaklar sabah 05.00 gibi yola çıkarsanız o ayrı.

@Derya KeçeciKatılıyorum, İzmit-Gebze arası bisikletle gidilecek gibi değil. Yollar viyadüklü ve dar, emniyet şeridi çoğu zaman yok, şehirler arası ağır vasıta trafiği tavan yapıyor (hem hızlı hem yoğun). O trafiğin içinden kelle koltukta sürmek zorunda kalıyorsunuz. Bir defa geçtim bir daha tövbe. :) Öte yandan, Yalova-Pendik feribotuna binmektense, Tavşanlı/Topçular'dan Gebze/Eskihisar'a arabalı vapurla geçmek daha uygun bence. Hem daha ucuz (tahmin), hem daha sık, hem de işi görüyor (İzmit-Gebze arasını atlıyor). Gebze-Pendik arası bisikletle gidilebilir nitelikte bence.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Anladım Derya abi. Yaklaşık 80 Km. lik tehlikeli D-100 bölümünü gitmeyi göze alırım Pendik' ten sonra da sahil yoluna inmeyi düşünüyorum demek istemiştim. Aslında bu yolu aracımla defalarca geçtim ama hiç bir geçişimde bu yoldan bisikletle geçersem nasıl olur gözüyle bakmamıştım. Sanırım 80 km nin iyi değerlendirilmesi lazım. Bu konuya sonra karar vermekte fayda var. Abdullah Abi nin fikri iyi gibi duruyor. Bu 80 Km ile ilgili 22:00 24:00 ya da 04:00-06:00 gibi bir saat aralığında geçmeye çalışırsam nasıl olur ona bakıp ondan sonra karar vereceğim. İzmitten sonraki bölüm google mapste 68 km olarak görünüyor. İyi bir saate getirilip geçilebilir.

Ali Bey, tebrik ediyorum. İnşallah tur sonrası fotoğraf ve maceralarını anlatan konuyu da okumayı heyecanla bekliyorum.
Eğer Yalova üzerinden gidecek olursan Gölcük-Yalova arası eşlik ederim. Aslında İzmit-Gebze arasını taksi ile bile geçmeyi sevmiyorum, otoban da dolu D100 de. Karar sizindir tabii.

Geri