Scudo Sports

Ankara-Ayaş 02.05.2013

@mehmetsunu

:) Mehmet Kardeşim başıma aldığım dülbent olmasaydı sıcaktan pişerdim.Evet sizi hatırladım benim Bisikleti nerden aldığımı sormuştunuz?.Tabiki insanın ister istemez anıları canlanıyor.Demekki bisikletiniz hala bulunmadı.Hayırlısı..İnanın bir yere gittiğim zaman Bisikletimi park ederken bende endişeleniyorum ister istemez!.Bisikletimi alırken maddi açıdan bayağı zorlandım,Allah herkesin önce kendini ve Bisikletini korusun!.

Evet Ayaş'ta türbe eski camii'ler var.Tabiki hepsini gezme fırsatım olmadı.Çünkü dönüşte geceye kalmak istemedim.Teşekkür ederim.Hoşça Kalın..

@emrahozkan

:) Emrah Kardeşim bende bu Rampa yüzünden,hele dönüşteki Ayaşbeli hesapladım 5 km.İster istemez yormasa da ortalama hızınız bayağı düşüyor.

Teşekkür ederim.Görüşmek üzere Hoşça Kalın..

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Scudo
Kadir bey,sıcakta güzel bir tur olmuş;tebrikler.Ancak,Gökhan kardeşimin "Göbeği yağlama" önerisine dikkat edin zira göbek yağlandığında sürüş zorlaşır :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
@Derya Keçeci

:) Derya Bey Çok Teşekkür ederim.Ayrıca Yazın Uzun tur düşüncem vardı.Göbekleri yağlattırıp yolda kalmama gibi söz konusu,Göbeğin dağılma endişesi artı daha iyi Performans kazanacağımı iletti.

Ben Bisikletimi alalı 1 sene oldu.Ayrıca taş çatlasa 2750-bilemediniz 3000 km.yol yaptım.Bisikletimi temiz ve titiz kullanıyorum.Önerinizi dikkate almakla beraber,son olarak eklemek istediğiniz bir şey varmı.Teşekkür ederim.

Hoşça Kalın..

@Cüneyt HOCAOĞLU

Cüneyt abi, merhaba. İzin aldın herhalde :) Sana iyi yolculuklar dilerim. Allah bacaklarına kuvvet versin. Dönüşte fotoğrafları bekliyoruz...

@afşin şıltağ

:) Teşekkür ederim Afşin Kardeşim.Tavsiye ederim.Hem serin tutuyor,hem Güneşten koruyor.

@Murat Çetinkale

:) Bilmiyorum artık Espri de olabilir.Hiç aklıma gelmedi?.:)

Evet,yağlanan göbek,bir espriydi.Tülbent meselesine gelince:

Kask'ın altına mendil,tülbent vb gibi ürünler kullanan arkadaşlara bir şey hatırlatayım.Özellikle sıcak havalarda bisiklet sürerken vücut ısımız artar.Kask,can güvenliği sağlamanın dışında,dizaynından da belli olacağı üzere,üstündeki hava kanalları sayesinde gerekli soğumayı yaparak,kafa tasımızın ısınmasını önler.Kask'ın altına bir şey örttüğünüzde bu doğal havalandırmayı kapatmış olursunuz.Yorum yapan bazı arkadaşlara "iyi bir fikir" gibi gelse de,aslında iyi fikir değildir.Sorduğunuz ve öneri istediğiniz için belirttim,aksi takdirde yazmazdım.Aynı yaştayız ve bizim doğal olarak vücut ısımızı dengeli tutmamız lazım

Peki kafa tası aşırı ısınırsa ne olur? Beyinsel işlev bozuklukları ve beyin kanamasına kadar uzanabilecek ağır sonuçları olur.

aynı sorun,çok düşük hızlarla çıkılan ağır rampalarda da geçerli.İçinde tülbent olmasa da, hız çok düşük olduğu için yeterli havalandırma sağlanamadığından beynimiz fırında sütlaç oluyor.Ben kendi adıma,bu tip yollarda trafik yoğun değilse,bir süre kask'ı çıkararak,gerekirse biraz su desteğiyle kafamı havalandırıyorum.

Yani yüzümüz gözümüz terle dolmasın diye kullandığımız yöntem,doğru bir yöntem değil.Gözümüze ter girmesini engelleyen gözlük modelleri de var.Ya da sadece,alnımızdan kulak arkasından dolandırmak suretiyle ince bir bez bant(Çok zorlanıyorsak)

Selamlar.

@Derya Keçeci

:) Derya Bey Aleykümselam.Teşekkür ederim.Önerilerinizi dikkate alacağım.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Geri