Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

@SerdarAktas90

Sağol kardeşim benim, bir yerde iyi de oldu, zaten amacım gerginliğimi size yansıtmamaktı. Farkettirmeden ayrılabilseydim benim için de daha iyi olacaktı, beceremedim hata bende. Evde aileme kavuşunca 10 dakikada hepsi uçtu gitti zaten, sonrasında ben de çok güzel bir gün geçirdim. Herkese teşekkür ederim. :)

Scudo
denizim geçmiş olsun .... umarım iyisindir.

arkadaşlar bende gelemediğim için üzgünüm ama baldızımın düğnü vardı o yüzden gelemedim ama düğün olmasaydıda gelemezdim nitekim zaten kızımın haftasıydı bu ... hacım özledim seni yaaa

@Hacı Murat ŞAHİN

hacım saolasın.. iyiyim. Bu gün daha iyiyim. yara biraz kurudu. dizimi bükerken oluşan gerginlikten ötürü yanma oluyor. ama onun dışında çok iyiyim :)

Seninde kendini toparlamış olmana sevindim.

@aurora79

Sevindim Kardeş. Teşekkür ederim.

Sana network güvenliği ile ilgili birkaç sorum olacaktı, nasıl ve ne zaman sorabilirim? Peşin bildiğini varsayıyorum ama alanın dışındaysa başka bir yol bulayım. Saygılar.

Ben de Erdem bendee. :D.

• Beğen
Tepkiler: aurora79
@Hacı Murat ŞAHİN

Abi burdan sorabilirsin. eğer farklı bir durum söz konusu ise cebimden de ulaşabilirsin.

memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.

Düşmesine sebep olan olayı aslında ucuz atlatık desekte ışıklarda bunun başımıza gelmesi büyük şans.Deniz abinin arkasında da romorklu bir tır mevcuttu,samsun yolunu bilirsiniz ankaraya şehir dışından en çok harfiyat ve kamyon girişinin yapıldığı yoldur.Kamyon türü araçlar yüklü olarak gittiğinden yollarımız sıcak havalarda genişliyor ve çökme meydana geliyor...Asfalt abartısız en az 10-15 cm kadar ezilmiş bir şekildeydi.Arabanın sıkıştırması sonucunda deniz abi sağa kaymak istemiş ama yolun ezik olması sebebi ile düşmüştür.

En basit şekilde şöyle anlatayım bir örnekle...Küçüklüğünde herkes eminim yaşamıştır.Hortumları bilirsiniz lastiğe paralel durumda olduğunda hemen bisiklet sapıtır.Aynı durum parkta değil karayolunda başımıza gelmiştir.Burda hortum kaldırım gibi olan asfalt ile düşünülmelidir.Saygılar :):)

@Hacı Murat ŞAHİN

Bu yoruma katılmıyorum .. SPD anlık çıkarılabilen bir pedal türü .. çıkaramazsanda düşme esnasında çıkıyor .. Yani bisiklet ile beraber sürüklenme vs. söz konusu değil .. SPD pedal çoğu zaman ise kontrolumuzun artmasını sağlayıp düşüşleri engeliyor ..

@Mert Kabtan

Nasıl bisiklet ile beraber sürüklenme söz konusu değil. Acayip bir şiddet ile çarpmadığın sürece çıkmıyor ki, ayakdan düşerken anlık bir olay sırasında çıkartmak aklının ucundan geçmez bile. Bir anda şok a girmek gibi bişi. Düştükden sonra çarpma etkisiyle çıkarsa ne ala. En sert seviye ye getir pedalları. Bisikleti birden sola yatır ellerini de yere doğru uzat düşerken ki yüzüne bişi olmasın bisiklet senle geliomu gelmio mu bak bi. Ben 10 cm de olsa Deniz abi ile bisikletin beraber geldiğini gördüm. Düştüğü için falan da değil di çok da iyi hatırlıyorum. ayakkabılar çıktı bisiklet biraz daha gitti. Deniz abi sürtünme ile durunca zaten direk ayağa kalktı. Ayağa birden kalkman da yanlışdı abi bu arada. :D Tabi kamyon vardı diyecek veya diyeceksiniz. Hidrolik direksiyonu var diyelim.

@Mert Kabtan

Tamam ama Deniz Kardeş de çok hızlı değil iken sanırım doğrudan dizini yere vurmasını buna borçlu, ayağı serbest olsa bir şekilde önce ayağının tabanını yere temas ettirebilirdi sanırım. Karagöl yolunda da düşme şekli açısından benzer bir olayda yine doğrudan bacağının yan tarafı yere gelip yaralanmıştı. Birkaç kere daha düşerse ilk refleksi SPD yi çıkarmak haline gelecek sanırım :D.

• Beğen
Tepkiler: Görkem Kılınç
@Hacı Murat ŞAHİN

şimdi düşüş anını tam olarak anlatayım arkadaşlar. ama önce şunu söyliyeyim. düşme sebebim kesinlikle spd değil. ancak yaralanmamın nedeni spd dir.

düşme nedenim yoldaki o çıkıntıya paralel ve çok yakın olduğumdan gidonu aniden çevirince lastik yolu kavrayamadı ve bisiklet yere yattı. olay çok hızlı belki saniyeden daha hızlı bir sürede ki matematiksel olarak hesaplarsak

ortalama 30 km hızla gittiğimi boyumun 169 olduğunu hesaplarsak
30km/h = 30000 m/h
X=V.T
1.69=30000.T
T=0.0000563 h
T=0.00338 m
T=0.202 s

yani düşüşüm 0.2 saniyede gerçekleşti. bu sürede zaten spd yi çıkartmayı bırakın ayağınızı yere bile koyma ihimaliniz çok düşük. o yüzden spd olsada olmasa o düşüş kaçınılmazdı. ama spd nin olması olayı tabiki birazdaha ciddileştirdi..

Geri