Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

Merhaba arkadaşlar.İstanbuldan selamlar :) hafta içinde Ankara'yı ziyaret edicem fakat bisikletimle değil.Bana kalıcak mekan tavsiyesi verebilicek olan varmı acaba..ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim :)

Scudo
@Mert Kabtan

mert güle güle kullan hayırlı olsun. yaklaşık 10 günlük tatili bitirdim. her sabah yaklaşık 50 dakikalık kumda yürüyüş ardından 30-60 dakika arası deniz muhabbeti yaparak geçen tatilin tek eksiği trekimdi :(((((((((((((((((

@Ahmet Bolgi

Teşekkür ederim abi .. Önümüzdeki yazı iyi gecirebilmemiz için kışın grup olarak antrenmanlara cıkmalıyız ..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bolgi
Keyifli bir gün geçirdik deniz abi ve ben :)

Mecliste ki yarış ve ardından koktelyde ufak bir şeyler atıştırdıktan sonra planladığımız gibi Elmadağa tırmanmak için saat 1 de harekete geçtik...Kuğuludan cinnaha yöneldik :boese157: terleyip ısındıktan sonra ivedi bir şekilde elmadağa yöneldik saat 3 gibi elmadağda hacı annemizin çaylarını yudumladık :D
bendensiniz deyip hesap bile ödetmedi.(Yalnız ilk kar yağdığı gibi elmadağa tekrar gidelim çok güzel olucak :) güzel bir mangal :Skull-175 )Elmadağa gidene kadar sürekli tırmanış var ama zevkli ve o kadar yorucuda değil Tek zorluk koyunların hemen yolun yanıbaşında kesilmesi ve o koyunların kokusu :eek:

(link)

Aşağıda ki resimde elmadağı görebilirsiniz.Orda eteklerinde ızgara türü yemek yerleri var,oteller yeni yeni sezona hazırlanıyor.Aynı şekilde dükkanlarda..Beyaz tshırt Meclisin yalnız forsu var haa :d

(link)

Neyse elmadağdan o-20 çevre yoluna aktık bu sefer rotamız eymir gölü,gidip yemek yiyip gölbaşından dikmenin sırtlarına çıkmaktı...o-20 yolunda artık yorgunluk hissediliyordu.Yokuş ve tam karşıdan vuran güneş bizi yoruyordu,yokuşu aştıktan sonra ahlatlıbel ve arkasından inceğin içinden geçip gölbaşına indik.Eymire gitmekten vazgeçmiştik çünkü akşama kalmak istemiyorduk.Hemen yemek yeri aramaya başlamıştık pizza+cola+beze yiyip enerjiyi topladık ve gölbaşının o pis yokuşunuda çıkıp dikmenin Atatürk sitesinden evimize pedalladık :)

Rotamızın uzunluğu toplam 102 km
Ortalama hız 21
max speed 78

1. resmin orjinalı>>> (link)
2. resmin orjinal>>> (link)

Tek eksik belkide fotoğraf makinasıydı :D 1-2 tane foto çekebildim imkanım oldukça oda...Deniz abiye eşlik ettiği için teşekkür

güzel tur olmuş şafak,lakin mesaj kutunu kontrol etseydin ben de katılcaktım size...:(

@Şafak Atilla Akpınar

merhabalar henüz tanışma şansımız malesef olmadı buluşmaları hep son anda gördüm ancak elmadağ gezisi olana kadar tanışıp o gezide sizleri mangal için ağarlamak isterim. karşıda görünen sitede evimiz var. ısınıp kuruyup dinlenmek için güzel olur :)

@furkan istanbulluoğlu

Bir site gördük evet müstakil villaların olduğu bir yer vardı...Tabi sizlerde uygun olursanız anka grubu ilk kar yağdığında orda olmaya çalışcaktır.Sizlerlede bu vesile ile tanışmış oluruz :)

• Beğen
Tepkiler: lindemann
İşlerin yoğunluğundan malesef bisiklete zaman ayıramıyorum. Bilgisayarımın ekranı bozulduğundan evde internete de giremiyorum. O yüzden baya uzak kaldım forumdan ve bisikletten. Ama bu günler de geçecek, yeniden bineceğim inşallah bisikletime:D

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@Şafak Atilla Akpınar

slm arkadaşlar. ben bi konuda fikrinizi almak istiyorum. trek 4300 aldım 1 aydan fazla oldu. ufak ufak kondisyon tutmaya çalışıyorum 30dak-1 saat araı sürüşler yapıyorum . fakat hala rampa çıkışlarda dizlerde güç kaybı, dizimin bağı çözüldü denen cinsten yaşıyorum. ya bilenler bilir mersinde cennet cehennem çukurları vardır cennet çukurunu dinlenmeden inip çıkan ben rampalarda bisikletle imanım gevriyor. vitesi ayna dişlide en ufağa arkada ise 2. en büyüğe getirmeme rağmen. sele boyu ayarlı bi sıkıntı yok . anlamını çözebilmiş değilim valla. bi bisikletli yakalasam yolda bisikletini alıp deneme sürüşü yapacam sorun makinadamı diye oda olmadı. ben bisiklet almadan önce vardı 2-3 kişi arada geçen şimdi görünmez oldular.

bu durum evden uzaklaşmamıda engelliyor dolaysıyla turlara katılamıyorum. evinde çayyolu / yaşamkentte olmasıda ayrı dert zira buluşma yerlerine enaz 25km mesafede oluyor. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
@Ahmet Bolgi

abi ben de aynı bisikletin disk frenlisini kullanıyorum sana tavsiyem kilitli pedal al özellikle yokuşlarda büyük tasarruf sağlarsın ;)

Konu açılmışken bende 1-2 bir şey demek istiyorum....
Yokuşları çıkarken fazla dik olmamak kaydı ile cinnah hariç :D olabildiğince dişliyi 2 X 3-4-5 kullanmaya çalışıyorum :D yokuşları böyle çıka çıka zaten bacaklarım alıştı iyi mi kötü mü bilmiyorum...Bazen yavaş veya bacaklarım tempo tutsun diye 1 X 2-3 kullanırım.Ama her zaman 2. dişlide çıkmışımdır...

Özellikle sefa bana hep söylüyor abi çok ağır dişlide çıkıyorsun diye :D
Ahmet abi bir gün müsait olursam, oralarda geldiğimizde konuşur bir şeyler paylaşır bu durumu çözmeye çalışırız :)
Bilen arkadaşlar elbette ki bilgilerini paylaşacaktır.Ben kendi kılıfımı uydurmuş gidiyorum :D

• Beğen
@Şafak Atilla Akpınar

yaklaşık 10 gün sahilde denizin kumla birleştiği dalgaların zaman zaman ıslattığı yerde 50 dakikalık yürüyüş yaptım hergün. 1 kez cennet mağarasına inip çıktım yaklaşık 1000 merdiven toplamda ( 2 gün bacaklarım ağrıdı ama ) günde 2 kez yaklaşık 1 er saatlik deniz muhabbeti bugün bindim bisiklete ve kondisyonda iyiye dönük bir gelişme yok. tatil önceside aynı şekilde zorlanıyordum. yarın wd 40 vari bir yağlayıcım var onla zinciri ve dişlileri temizleyip yağlayacağım bakalım bi değişiklik olacakmı kkartının hesap kesimi geçincede bakıma gideceğim ilk bakımı yaptırayım.

yaz döneminde işler yoğun oluyor ama baharda ve bu mevsimde sorun olmuyor iş her türlü etkinliğe katılırım yeterki gözüm kessin. hatta tatile giderken bi organizasyon yapıp ankara- aksaray- pozantı- mersin - kıyı şeridinden alanya ya kadar b,r tur bile düşündüm. konuyu bir toplantıda ayrıntılı konuşuruz.

Şafak abi o eskidenmiş yahu :D Şimdi cinnahı felan durmadan hayvan gibi çıkmaya çalışıyorum, daha da hızlanıyorum :) üstüne gitmedikçe geçmiyor o ağrılar. benimde çok ağrıyordu hemen yavaşlıyordum, şimdi ise ağrımasını istiyorum(bu arada sadist değilim) ağrıyor ama yokuşları daha kolay çıkıyorum. Kilitli pedalın etkisini de unutmamak lazım..

Valla bazen bende senin dediğini yapıyorum sefa,bacaklarımdan sanki kan çekiliyor,bir anda pamuk kadar hafif oluyorlar :D

Ahmet abi bisiklet çok farklı,bende 1 hafta tatil yaptım.Öğlen 12 akşam 6 ya kadar yüzdüm hopladım,dinlendim Ankaraya dinç geldim.Geldiğimde pedal çevirmek inan kasıyordu.3 gün üst üstte çıkar her zaman yaptığım turumu yapardım ama tatilden geldim 1 gün çıktım,2 gün mazeret uydurdum kendime'' ah işte işten geç geldim saat 8 şimdi yapılmaz,yok işte hava soğuk'' vb. nedenler ile kendimi bisikletten soğutur gibi oldum ama sonra ki 2 gün turumu yaptım ve güzel tempo tutturunca keyif almaya başladım.Bu haftada elmadağ-incek yapınca yine ısındım.Ama bende bakıma verdim ve akort ayarı hemde bi yağlasınlar diye...umarım 2 günlük boşluk beni yine doyurmaz :)

Yinede sen nasıl rahat pedal çeviriyorsan öyle devam et abi ama zaman geçtikçe dişlileri biraz daha artır.Ben turuma Ahlatlıbeli tırmanarak başlıyorum.İlk başladığımda 7-8-9 km hızla çıkarken şimdi 14 ün üstüne çıkmaya çalışıyorum.Zaman içinde sende alışıcaksın abi..O yüzden kendi şehir içi turlarında bir rampa seç ve hep o rampayı kullan zaman içinde bak sende görüceksin hızın o rampada artıcak

Ayrıca kilitli pedal'ın etkisi muazzam etkileyici

@Şafak Atilla Akpınar

şafak sağol öneriler için. kilitli pedal düşünüyorum da biraz daha zamanı var. ( bisikletin ödemeleri bir bitsinde.) lastiklerde yolda akmıyor gibi. asvaltta kullanmak için yeni lastik düşünüyorum .

sizin turu tamamlayabileceğime bi gözüm yese ilk olarak mert ve görkem i gerekirse silah zoruyla alıp karadeniz turuna çıkarım valla.

ahmet bey;eğer hala dağ lastiği kullanıyosanız onun yerine slick lastik almayı deneyin,etkisini farkediceksiniz...

not:tam ben bu mesajı yazarken siz de lastik olayından bahsetmişsiniz zaten...:)

• Beğen
Geri