merhabalar,
ilginç bir işe giriştim,
bendeniz istanbul'dan Samet kulunuz; gerek kurduğumuz marmara üniv. bisiklet kulübü gerek diğer düzenlenen etkinliklere katılım sağlayarak ben ve istbuldaki arkadaşlarım sıklıkla pedallıyoruz.
ancak istanbuldan yaz tatili münasebetiyle ankara dönüşüm, bu paralelde artan can sıkıntımın had safhaya ulaşması, evin balkonunda yatan bisikleti aldığım gibi kendimi salmama vesile oldu!
pembe köşkün yanından aşağılara doğru yardırdım!!?!?
hem bisikletin jant ayarlarını yaptırmak hem de yolda hop hop istikrarsızca dönen zinciri adam ettirmek adına, libya caddesindeki erdoğanlar bisiklete gittim. zaten allahın koca çankayasında bi tane bisiklet tamircisi olmayışı oldukça kafamı meşgul etti, öyle bir ettiki bu duruma bir karşı duruş, bir haykırış, bir serzenmek gerektiği hissiyatıyla doldum taştım!!!
ve işte ben, bu sebeple, dertsiz başıma dert alıyor ve büyük çankaya tırmanışını hayata geçirmeyi planlıyorum. başlangıç kızılaydan olacak, bitiş çankayanın belirlenecek muhtelif bir noktası olabilir. abartmaya da lüzum yok diyor ve sizlerinde yorumlarını alarak turu iki ya da üç etaplı olarak icra etmeyi düşünüyorum.
*ilk gün çankaya pempe köşkün üst kısmında kalan turan güneş bulvarına ya da o civarda bir yere kadar gidilecek.
*ikinci gün ise çıta yükseltilerek oran daki panora avm hedef alınacaktır. bir ihtimal bisiklet panora avm de bırakılıp,
*ertesi gün geldiğimde aqua parkın da yer aldığı, ankaraın dışına, uzaklara, bozkırlara, ovalara doğru sürüş devam ettirilecektir.
altımdaki bisiklet benim değil kardeşimin balkondaki bisikleti olduğudan, 15 kilo olduğundan, hatta kadrosu da benim uzun bedenime küçük geldiğinden..,
ancak 2 ya da 3 parçada bu turu düzenleyebileceğimi düşündüm. her zaman en kötüsünü düşünmek iyidir... ama bi anda gaza gelip harikalar da yaratabilirim, sağım solum belli değildir benim..
amaç, çankayanın dik yokuşlarına inat, bu muhitde de bisiklet sürülebilceğini cümle aleme göstermek!
fikirleriniz, ve kızılaydan turan güneş istikametine hangi güergahdan çıkmam gerektiğiyle ilgili bilgi istiyorum. cinnah gözümü korkutmakta, daha alternatif, eğimi az bir yokuş yok mudur ?!?!
bu başkaldırımda bana eşlik edecek arkadaşlar var ise, çok daha sinerjik bir tırmanış olur, süper olur, cvplarınızı sabırsıklıkla beklemekteyim.