Arkadaşlar genel bir ricam var, grup biraz büyüdü ve çeşitli sebeplerden kontrol zorlaştı. Bunun hepimiz farkında olmalı ve gruba aktif olarak kulak kabartmalı bir araya gelmek için fırsat kollamalıyız. İlla birisi uğraşıp bizi bir araya getirecek diye bir şart yok. Görkemciğim bunu normalde çok iyi yapıyor ama bu aralar turu saymazsak bile biraz konsantrasyon eksikliği var.
Diğer grupların gezisine katılan arkadaşların mesajlarını ilk okuduğumda biraz erken davrandıklarını düşünmüştüm ve öyle düşünüyorum hala. Grubun bir araya gelmeye can attığı ortada. İlla ki birşeyler olacak, olmasa da bir taraflarından tuttuğumuz gibi büyük turdan arkadaşları alacaz istediğimiz yere fırlatıp anlatın diyecez derken grubun tamamı da katılsa bunları paylaşmamız mümkün olmayan bir geziye erkenden katılacağınızı belirttiniz. Bu doğru değildi bence ama suç da değil elbette. Tabii Görkem kardeş senin de eksiğin var. Birisi kendin katılamayacak olman ki bu çok önemli, büyük turu illa ki senden de duymak isterim, daha sonra sadece senin anlatacağın bir fırsat ya olur ya olmaz. İkincisi ise duyurun her zamankine göre belirsizliği çok olan bir duyuruydu. Ben de gerçekten birşey anlamadım. Ha katılmayışım ondan değil, bu pazar işyerindeydim maalesef. Diğer, SDS'ye gelen ve gelmeyen bizlere tepki gösteren kardeşler de keşke geleceklerini ve beklentilerini şimdi değil de öncesinden belirtselerdi diyor ve bu bahsi kendimce kapatıyorum. Sonuçta kimsenin iyi niyetinden kuşkum yok ama grubun bu döneminde birliktelik için daha fazla çaba bekliyorum. (Ortalık sakin neden tekrar kurcaladın derseniz kendimi bir hatırlatayım dedim)
Genel bir sıkıntım da birkaçtır bahsettiğim gibi işlerim gerçekten çok yorucu ve stresli, ayrıca zaman bırakmıyor bana. Laf olsun diye mesaj yazmak da bana uymuyor. İşin açığı 25-30 mesaj öncesine kadarki iletişimi arıyorum. Ondan sonrası grubun ilk tanıdığım çehresinden çok farklı. Grup kültürümüz anlayışımız biraz terkedildi. Açıp okuduğumda yabancı hissediyorum kendimi. Öyle olmadığını kendime desem de hislerim böyle. Bayağıdır ben de varımdan öteye gitmeyen mesajlarımı saymazsak bu hisler içindeyim. Çeşitli nedenlerle organizasyonlardan uzak kalmış olsam da beni mesaj yazmaktan bile alıkoyan asıl sebep bu. İçtenlikle yazmaya çalıştım. Umarım sözlerim yanlış biryerlere gitmez. Çoğunuz beni yakından tanıyorsunuz. Bazen acı konuşuyorum ama gerçekte manası daha yumuşaktır.