Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

Serdar im ALLAH MUVAFFAK EYLESiN ,kısmetten de ote gidilcek köy yok ,kendini stersede sokma :)

• Beğen
Tepkiler: SerdarAktas90
Scudo
Arkadaşlar günaydın. Bugünkü hava durumuna göre yarın yağış var ama pazar yok. Müjdeler olsun :D.

Serdar senle daha görüşeceğiz ama yine de ben de sana ÖSS de başarılar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarAktas90
cümleten günaydın .. öss sınavına girecek bütün arkadaşlara bol şans ve başarılar diliyorum... gönlüm sizinle heryere gitmek istesede vücudum şu an için otur oturduğun yerde diyor .. henüz size katılacak performansta hissetmiyorum açıkcası ama hergün 20 km yol yapıyorum ve her geçen gün süremi birazdaha kısaltmaya çalışıyorum ...sizinde bu konuda önerileriniz ve tavsiyeleriniz varsa büyük bir iştahla okumaya hazırım ve tabii ki uygulamaya

@EXTASY

Bence olayi biraz abartiyorsunuz :rolleyes:
Sizin eksiginiz takim ruhu :p amac muhabbet sonucta Fransa turuna hazirlanmiyoruz

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@EXTASY

Tavsiyem çıktığın zamanlarda bana da haber ver beraber çıkalım. Serdar Kardeşle ÖSS yaklaştığından dolayı pek çıkamıyoruz, körelecem yoksa :D.

Arkadaslar cayyoluunu gecince polatlıya gelmeden yolun sagında bir gölet ve piknik alanı var orayada gidebilirsiniz

@Hacı Murat ŞAHİN

merhaba sabahları saat 08:00 da demetevlerden çıkıyorum aydınlıkevlere gidiyorum akşamda 20:00 da aydınlıukevlerden çıkp demetevlere geliyorum ama pazar günleri beni çok fazla yormayacak ( şimdilik ) her yere gitmeye hazırım ( karım beni öldürecek )...

bu arada hakan diye bi arkadaşın kadans ile ilgili bir yazısını okudum ama bir konuyu anlayamadım oda terimleri bilmememden kaynaklandı yüksek kadans diye bu herhalde pedal turu demek bide bu pedal turunu ön vites enbüyük dişlide arka vites en küçük vitestemi yapmam lazım yoksa ön vites en küçükj arka vites en büyükte mi yapmam lazım anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim

@EXTASY

Hocam ben cok saglam bir Bosch müşterisiyim... İhtiyaç durumunda fiyat konusunda yardımcı olursun sanırım.....

@gokdaltercume

her zaman her konuda elimden gelen neyse yapmaya hazırım :) :cool:

şimdi buraya adres versem reklam yapıyo derler o yüzden yazmayacağım
reklam için forum sitesine girmiş dedirtmem :)

Ben de hafta içi her gün K.Ören Demetevler yapıyorum ama araçla. Eşim ve oğlum da benle geldiği için alternatifim yok. Ama sen böyle yapmaya devam ettikçe çok iyi kondisyon kazanırsın. Hatta farkında değilsindir belki zaten iyisindir.

Kadans konusuna gelirsek ben de Hakan YAZMAN dan öğrendim. Bir taraftaki pedalın tam dönüşü ve bunun dakikadaki sayısı kadans olarak adlandırılıyor. Kadans ölçebilen kilometre saatleri mevcut.

Kadansı hangi viteste yaptığın önemli değil ancak çok yüksek viteste kadans için zorlamamak lazım. Yol eğimi ve senin gücün belli bir noktada buluştuğunda en yüksek viteste bile çok yüksek kadans yapabilirsin. Şimdilik normal seyir hızında giderken aynı hızı korumaya çalışarak vitesi bir küçültmen iyi bir başlangıç olur. Eğer çok rahatlıkla gidebiliyor isen birer birer küçülterek devam et. Ta ki selede zıplayınca fazla yükseltmişsin demektir. Zıplamadığın en son kadansta sürekli çevirmeye çalış. Bunu sürekli yapman zor olsa da normal seyirde de olabildiğince kadansı yüksek tut. Ben kadansımın yüksekliğini kalp atışlarıma bakarak takip ediyorum. Kalp atımı gereğinden fazlaysa vitesi yükselterek ya da hızımı düşürerek dengeliyorum. Tabii yokuş inerken en yüksek viteste bile yetiştiremeyebilirsin, o zaman çevirmezsin olur biter, özel durumlar ayrı konu. Bisi

• Beğen
Tepkiler: Erdem Akcan
Sayın arkadaşlarım bana en beğendiğiniz kadroları (mümkünse sizde mevcut olan, denemek de istiyorum) önerebilir misiniz? Bir kadroda karar kılabilirsem güzel bir sürpriz yapabilirim :).

• Beğen
Tepkiler: lindemann
@Hacı Murat ŞAHİN

benn daha çok yeniyim cidden yeni 5 gün oldu yanlış başlamak istemiyorum nasıl alışırsam o şekilde devam edeceğimden korkuyorum bu yüzden doğru başlamak adına sordum neyse ben bisikleti araba gibi kullanıyorum sanırım, yolun durumuna göre vitesi büyültüp yada küçültüyorum ama pedalı boş bırakmak istemiyorum... bide şu var öğrenmek istediğim mesela düz bir yoldayım sert viteste zorlanarak mı pedal basmalıyım yoksa düşük viteste bol bol pedal çevirip az mesafemi katetmeliyim :)

@EXTASY

Yüksek kadansta bahsedilen şey işte düşük viteste bol pedal çevirmektir. Sert şekilde zorlamak nadiren de olsa gerekebilir ancak sakatlanmalara yol açma ihtimali çoktur. Sen mümkünse çok pedal çevirerek bin ama az değil aynı mesafeyi yap :).

@Hacı Murat ŞAHİN

ama o zaman 25 dk gittiğim yolu 1 saatte anca giderim :)

peki bu şekilde bacaklarım kuvvetlenir mi

İşte zaten yavaş gitmeyeceksin, anlaman gereken nokta bu, kadansın yüksek olunca aynı hızda gidersin. Araba kullanıyorsan şöyle anlatabilirim. 20 km hızı 1. viteste de sağlarsın 2. viteste de ama vitesler arasında motor devir farkı olur. Kadans burada motor devrine karşılık geliyor. Pedalı hızlı çevir aynı hıza ulaş. Eğer daha hızlı çeviremiyor isen üst vitese geç ama pedalı yine hızlı çevir. Yeterince hızlı çeviremiyor isen, gücün yetmiyor ise vitesin olması gerektiğinden yüksektir düşür. Mantık bu... :).

Bu arada bacakları, beli, kolları ve diğer yerleri güçlendirmek için bisiklet etkilidir ama yeterli değildir. (Benim sözüm değil) Alternatif sporlar yapman faydalı olur. Ama amacın yarışmak değilse bence bisiklete binerek yeterli gücü elde edebilirsin. Zaten yokuş çıkışların oluyordur ve olacak, bacakların kuvvetlenmesi için yeterlidir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Akcan
@Hacı Murat ŞAHİN

valla bunun kadar açıklayıcı bi cümle daha olamazdı harikaydı şimdi oldu teşşekkürler

Bu arada anlatıığım yöntemle yapabildiğin en yüksek kadansa ulaşırsın ama sürekli bu devirde kullanamazsın. Bu yöntemi zaman zaman 10 dk. falan uygula, normal kullanımda biraz düşürürsün kadansını. Ne kadar düşüreceğin de kondisyonun ile ilgili. Ben de çok düşük kadansla kullanmıyorum ama uzun mesafelerde ve çok dik olmayan yokuşlarda kadansı düşürmek devamlılığını sağlıyor. Çok iyi kondisyona ulaşırsan eğer daha uzun süre daha yüksek kadansta kullanabilirsin.

@Hacı Murat ŞAHİN

bunu en iyi sizinle ve buradaki arkadaşlarla birlikte çalışarak oturtabileceğim sanırım. pazar günleri eğer havalar müsait olursa yapılan gezilerde bire bir uygulamak lazım

Geri