Scudo Sports

Anahtarsız ruble sökmek?

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
Anahtarsız ruble sökülür mü? Biraz beyin fırtınası yapalım ve bir yol bulmaya çalışalım :)

Scudo
Emre Bey'e katılıyorum.Ben eski zincirimi kullanarak rubleyi tuttuktan sonra düz tornavida ve birkaç çekiç darbesi ile kolayca sökmüştüm.Takarkende aynı yöntemle taktım.

Rubleniz ile aranız iyi değilse tabiki anlatılan yöntemler ve alternatif yöntemler ile sökebilirsiniz fakat 10 liralık ruble lokması almamak yerine rublenize zarar vermek daha karlı ise tercih size kalmış.Hatta mahalle bisikletçilerini gezerseniz ellerindeki kullanılmış eski ruble lokmalarını çok daha hesaplı alabilirsiniz.Onlar sürekli kullandığından ellerindekileri yeniliyorlar ve yıpranmış olanları uygun fiyata verebilirler.Ayrıca uzun süre sökülmemiş rubleyi orjinal lokmasıyla bile açmak çok zorken (bazen ciddi anlamda sıkışmış olabiliyor) tornavida ile açmaya çalışırsanız Kapak kısmını çatlatabilir veya kırabilirsiniz.Kırılırsa sorun değil görürsünüz ama çatlak ufak ve gözükmez üstüne tekrar rublenizi sıktığınızda siz bisiklet üstündeyken kırılırsa oluşabilecek sağlık problemi bence hiçbir lokmanın ücretinden daha hesaplı değildir diyerek bitirmek istiyorum.

Siz bu soruyu rublenizi açmak için değil de sadece fikir üretelim açısından sormak istediyseniz yukarıda yazdıklarımı önemsemeyin istediğiniz kadar fikir üretebilirsiniz denememek kaydıyla :) ruble tutma aparatını soruyorsanız ise(zincirli olan) ben onu yıllardır kendi imalatım olan şekliyle kullanıyorum forumda bu konuyla ilgili başka bir mesajda fotoğraflayıp göstermiştim.Elinizde eski bir zincir varsa yapımı 5 dakika ve sadece bir matkap yardımıyla oluyor.

@ferhat köse

Sen bu forumda 1 tanesin Ferhat abi :) . Dediğinizi kesinikle uygulayacağım 10 lira için sağlımdan olmak istemem :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@ihsan onur şener

Ben teşekkür ederim İhsan .Bu arada ruble tutma aparatının resmini buldum bu benim yaptığım aparattır.Görünce anlarsın gayet basit birşey yapılması zor değil.Zaten asıl para tutan aparat bu, lokma ucuz bunu halledersen lokmaya parayı yatırabilirsin :)

http://img688.imageshack.us/img688/4748/1001413x.jpg

rublenin ortasında 2 tane delik var oraya tornavida ucunu sokarak vurdum açtım göbek yatağı jantın üstünde kaldı komple dişliler bütün halinde geldi videodaki gibi parça parça çıkmadı :D

arkadaşlar kendi başınıza ruble lokmansız sokmeye çalışmak aptalık olur 15 20 lirak anahtar için rubleye zarar vermek hiçte aklıca deyil

Rubleler 2 çeşit, freewheel ve kaset sistemli,

freewheel (vidalı) sistem için sadece anahtar ve büyük bir boru ya da kurbağacık anahtarı yeterli. zincirli aparat kaset sistemliler için...

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Konu hort. Fakat kaset ruble sökülmesi ile ilgili harika bir şey var. Yapılan işleme pek anahtarsız denemez ama bu ufak şeye de pek anahtar denemez :)
Forumda arama yaptım ama bir sonuca ulaşamadım. Birilerinin işine yaraması dileğiyle.

Satın almak isteyenler olursa (link)
Ben bir tane alacağım.

anahtarsız olmaz ama o zincir gibi alet olmadanda sökülüyor

Zincirli aparat Decathlon Merterde 16,90 TL. Onu aldım ve huzura kavuştum :)

Evet canımm trex 7.3 gitti o yüzden !!!bilmiyon ne kurcalıyorsun içine etti geriye bir tek kadro kaldı:((((

@Godzilla Sökemezsiniz. Uğraşmayın, zarar verirsiniz. Ya özel anahtarı alın ya da bisikletçiye söktürün.

@Orhan Akarkut Hocam yakınlarda tek decathlon var oradada hiç göremedim anahtarı, nasıl yapacağım bilmiyorum.

Bisikletçiye götürmekle anahtar yine aynı para olacak, zaten 2 tane vidalı kaset dişlisi açacağım.

Ben öğleden sonra decathlon"A bir bakayım o zaman.
Peki kaset ile vidalının farkı varmı?
Yani kasetle vidalının farkı illa vardır ama bu farkı ben nasıl anlayacağım?

@Orhan Akarkut Hocam benimki vidalı dişli.
Birkaç farklı iş ve dişlinin içindeki mili sökmek 3 saatten fazla sürdü.

Dişli çıkmadı gene, amma inatçıymış :D

Bende dişliyi sökmeden mili çıkardım.

Çok sağolun yardımlarınız için.

Geri