Scudo Sports

Anadolu yaka eğim 28.5

Scudo
@alpyese Evet merdiven teoriniz basit tanımla aynen doğrudur.Telefon ve cihazlardaki uygulamalar anlık ve deniz seviyesi gibi ölçütleri baz alarak veri akışı sağlıyor anladığım kadarıyla.yol.jpgNe kadar güzel bir yol:)
eğim.jpg Buda dijital eski usül eğim ölçer.Bisiklete düz olarak monte edilebilirse eğimi ölçebiliyor.90 lı yıllarda arazi taşıtlarına monte edilenleride vardı.

@Candan Biberci candan bey siz hala aci gösteriyorsunuz. Biz yuzdelik egimden bahsediyoruz . En azindan gorselini koydugunuz sey aci olcer.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Deniz seviyesinden başlamak 0 başlangıç noktası olarak hesaplama yapılır, başlangıç seviyesi 0'dan büyükse (her zaman deniz seviyesi olamıyacağına göre) yani deniz seviyesinden daha yüksek de başlanan antremanda, eğim hesaplama işlemi: başlangıç yüksekliği - varış yüksekliğinden çıkarılarak hesaplanır.

Örnek 1.
Deniz seviyesinden başlayan bisikletli 10km yol alır ve 1500 metreye çıkarsa

Yükselti farkı = 1500 – 0 = 1500 metre (Deniz seviyesi: 0)
Yatay Mesafe = 10 km = 10.000 metre

Eğim = 1500 x 100 / 10.000 = %15
--------------------------------------------
Örnek 2.
Deniz seviyesinden 500 metre yukarıda ve 10km yol alıp, 1500 metreye çıkalım:

Yükselti farkı = 1500 – 500 = 1000 metre
Yatay Mesafe = 10 km = 10.000 metre

Eğim = 1000 x 100 / 10.000 = %10
-------------------------------------------
Örnek 3.
Deniz seviyesinden 500 metre yukarıda ve 8km yol alıp, 1500 metreye çıkarsa:

Yükselti farkı = 1500 – 500 = 1000 metre
Yatay Mesafe = 8 km = 8000 metre

Eğim = 1000 x 100 / 8.000 = %12.50
Ek: Matematik hata düzeltildi.

Aynı yükselti ama mesafa 8km ve mesafeye göre daha sert eğim.
-------------------------------------------

EK1: Eğimlerde anlık 50-60 metrelik %25 olabilir, ama bunu bütüne göre espas almak olmaz. Esas gösterge toplam eğim yüzdesidir. Örneğin Cinnah caddesinde Kanada Büyük Elçiliği önü %15 civarı ama caddenin tamamı ortalama %9, esas alınacak ölçü budur.

EK2: Derece farklı hesapdır: 19derece ile %19 eğim aynı değildir.

@Yılmaz Uyar Evet Yılmaz bey 19 derece %19 eğime denk değildir doğru yazmışsınız.Bunun hesabını açı kullananlar zaten yapabilir.19 luk açı ortalama %25 gibi bir eğime tekabül ederki buda bayağı dik tir.

kudret hocam siz anlatırken bile ben yoruldum zaten
okadar diyeyim allah kolaylık versin

(link)

yarın saat 10.00 'da evden çıkarak,telsiz eğiminde olacağım, saat tutacağım,sadece 300 metrede,gelsin bakalım anlık 28.5
neticeyi yazacağım,kiptaş eğimlerinden oldukça yavaş tırmanacağım, bütün gücümü gene 28.5 'ayar çekeceğim,

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/upload_2016-2-21_15-40-44-png.55533/

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/upload_2016-2-21_15-40-44-png.55533/

günaydın bisiklet forum,birazdan start alıyorum neticeyi gelince yazacağım,

Ben o bölgede oturuyorum. Cidden sert eğimler var. ben hem antrene değilim hem çok kiloluyum, çıkmaya yeltenemiyorum bile. Çünkü korkunç bir köpek sorunu var. Ben evimin çevresinde kullanmayı tamamen bıraktım. En son ilk sayfadaki resimde caminin sağında kalan migros-kiptaş taksi aralığında 9 köpek saldırdı bana. Hani pedala doğru ısırma hareketiyle saldırıyor. Ciddi yani yakalasa ısıracak. Oradaki taksciler falan çok şaşırdı. Yokuş aşağı vurup anca kaçabildim.

Pazar sabahları bunun paraleli sayılabilecek başıbüyük-orman-yolu askeriye yolunda (narcitynin üstüne doğru) yokuş antrenmanı yapan çok görüyorum ama Fuaye taraflarında pek olmuyordu.

Yokuşlar o kadar sert ki arabayla bazen hızlı çıktığımda kulağımda ağrı oluyor sanki uçağa binmişim gibi :D Takdir edersiniz ki kışın çok eğlenceli oluyor 1 km aşağı maltepe sahil açık bizim orada tipi var. Bazen mahsur kalıp işe gidemiyoruz millet inanmıyor :)

@x-rayted şansa hic köpek yoktu o gün Cenk abi.

Yokuslar hakikaten sert, o gun ogleden sonra ve pazar gunu de dinlenmeden spora gittim allah belami verdi. Yatıp dinlenmek şart. ..

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Neden eğime bu kadar çok takınılmış onu anlamadım; anlık olarak %28 görüşmüş o söylenmiş; hemen yok efendim olmaz öyle şey, mümkün değil falan gereksiz işler. %28,%18 veya sadece %8 antrenman yapan biri var ortada, emek veriyor.

Bu tür yokuşları çok seviyorum ben ya, acayip zevkli oluyor ama bizim buralarda pek yok :( Uzun tırmanışlar yaparak kendimizi avutuyoruz :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Ertan M.

@Kudret Kurtcebe

Strava birkaç metrelik intervallerde eğim hesaplayabiliyor. Mesela Küçüksu - Kandilli rasathane yokuşunda 32 küsur eğimli bir nokta hatırlıyorum.

O zaman yaşasın Strava diyelim :D

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
kriterim,buradan uğur demiri kutlarım ,2 dakikada 300 metreyi almış idi ,tahminim doğru çıktı,4 dakika non stop tırmanış ,
sabah 10.00 çıktım ,11.12 'de telsiz eğiminde tırmanışa geçtim,yolun bittiği yerde bıraktığımda saat 11.16 idi,
yol yukarı doğru darlaşıyor,önce yolun aşağı kısmında geniş yerde zigzag çizdim,fakat yukarıya yaklaşınca zigzag oturarak yapmak istediğimde yorulduğumu hissettim, tekrar oturarak bodoslama ortadan çıktım,buraya araç uğramadığından arkadan araç gelmedi,aslında dar olan kesimde ayakta zigzag çizerek çıkmak gerekirde mesafe kısa olduğundan kontrol zorlaşabilir...köpekler havladı ama tel örgünün arkasında idiler tehlike arz etmediler,kiptaş eğimlerini yavaş aldım ,fazla beklemedim beklese idim anlık 28.5 'de duvara toslar idim,

Geri