Scudo Sports

'' anadolu performans yeni sistem ,ayda bir ağır tur.''

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Tuncay Üner

tuncay selam.. modone 3.1 almıştın sanırım.. bisikletinden memnunmusun? soruyorum çünkü fx 7.7 ile madone 3.1 arasında kaldım ama tercihim 7.7 den yana olacak gibi gözüküyor..aslında kadro ve bir çok özellik aynı bu iki bisiklet arasında, biri flatbar diğeri değil..

@Barış Güney

Selam;

Evet madone 3.1 aldım. Genel olarak memnunum. Bir kaç sıkıntılı gördüğüm nokta var onları birazdan yazıcam.

2013 FX 7.7 ile Madone 3.1'in kadrosu yanı dediğin gibi. İkiside karbon. Madone'un arka attırıcı ve vites-fren kolları shimano 105. Belirgin fark olarak bu var. Birde 7.7'de lastikler 25c.

Sıkıntılı noktalar:

1) Birlikte gelen jantseti ve lastikler pek iyi sayılmaz. Özellikle lastikler ağır.
2) Kadro 25c üzeri lastik kabul etmiyor.
3) Aynakol fazla esniyor gibi geldi. Belki 110kg olmamdan da kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum.
4) Benimkinde gidon sargısı kafayı yedi. Dağıldı biraz, tekrar sarmam gerekecek. (bu benle alakalı olabilir.)

Sonuç olarak dediğin gibi iki bisiklette birbirine yakın. Burda bence önemli olan lastik boyutu. 25c ile kısıtlanması belki sıkıntı olabilir sizin için.

• Beğen
Tepkiler: Onat GÜRSOY
tuncay ,karatay diyetini incele goggle 'a yaz karatay diyeti diye,110 kilo fazla .

@Tuncay Üner

anladım saolasın.. bana 25c sıkıntı yaratmaz çünkü 35c bir bisikletim daha var..bu bisikleti asfaltta biraz daha hızlı ve seri kullanabilmek için alıcam.. flatbar bana daha uygun drop bar deneyimim sıfır..7.7 alacağım gibi gözüküyor.. ama kasım sonunda gelecek malesef türkiye ye..beklemeye devam..

alo....bahtiyar erkan neredesiniz sesiniz soluğunuz çıkmıyor..

burdayız kudret abi bu pazar ne yapıyoruz teke mi hava güme gidiyor demişsin hemde fırtına bu pazar hava nasıl olacak

bahtiyar abinin bisikletine bakıyouz hangi parçaları değişelim diye önce maşa gidecek bisiklet enfazla 12 kiloya kadar düşüyor

@Erkan Közen

erkan ,şimşek ve yağmur yani sakat bu pazar ,nasılsa gezi bölümünde 5 aylık topik duruyor, bu beş ay işimiz var erkan, pazarları, bu kış inşallah kuru soğuklar olur ve yerler kuru olur rüzgar her zaman istediğimiz gibi olmayabilir hepsinin denk gelmesi çok zor ...

@Erkan Közen

12 kiloya düşüyorsa çok iyi bence ideal..........

kudret abi sıfırdan sayko yapmak 3000 tlyi buluyor dağ bisikletinden 28 jant olacak şekilde deore set

@Erkan Közen

bahtiyarın kararı nedir,,,,,12 kiloya düşürmek için 15 kiloyu 3000 lira gidecek ise bir alternatif şu olabilir gerçi ona bisiklet alma dedim fakat eğer 3 kilo için 3000 lira gidecek ise 3000 liraya sayko kros focus sıfır aynen alınır 1250 yuro 2875 lira bisiklet hazır göztepede focus bayinde..

@Kudret Kurtcebe

abi benim kilo çok acayip, vücuda eşit dağılmış bi vaziyette.. şişmanım desem görüntü şişman değil. zayıfım desem değil. büyük bölümüde bacaklara toplanmış, yokuşlardaki sıkıntının büyük bölümü de burdan kaynaklanıyor.

şimdilik hergün antremana çıkamıyorum eksiklerim var. bu ay eksiklerimi tamamlayıp bir programa uymayı planlıyorum. forumdan @ihtiyar abimiz sağolsun çok değerli bilgiler verdi ona göre calışacağım.

karatay diyetine gelince onu biliyorum. bu aralar bir diyet yapmam lazım. hangisini tutturabilirsem onu yapacağım. insanoğlu alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyor... :)

@Barış Güney

ben madone alırken 10 yıllık bisiklet cahiliydim. en son sürdüğüm bisiklet bisan atlas idi... :) hız odaklı olacaksa kesinlikle drop bar tercih edilmeli. yokuş iniş ve çıkışlarında dehşet faydası oluyor. yinede seçim senin, şimdiden hayırlı olsun. :)

• Beğen
Tepkiler: Barış Güney
tuncay dostum...

alışkanlıklar bizi batırmakta bu da resmen beyin kontrolü yani beynine hakim olacaksın yemeyecek ve dizginleyeceksin kendini hiç yemek yememekte olmaz tabi ama karataya göre hareket edilirse belli bir disiplin içine girilirse bu iş başarılı olur benim babam yerdi etleri sporda yapmazdı kahvede otururdu emekliliği böyle geçti adamın, ama asla şişmanlamazdı bunun nedeni metabolizma ,bazıları yer oturur hareket etmez ve kilo alır ,,bu arada ihtiyar nikli dostumuz gerçekten son derece bilgili bir insan ,,evet tuncay zoru başaracaksın ağza fermuar ve spora devam ,,erken yatmaca asla unutma

@Kudret Kurtcebe
kudret abi yanlış anladın galiba bahtiyar abinin masrafı 300 400 tl arasında
sıfırdan sayko toplamak 3000 tl ben bunu kendim için söyledim
senin dediğin gibi hazır alacaksam ama peşin para yok o yüzden toplama yapmayı düşünüyorum

@Erkan Közen

erkan senin bisiklete sadece teker lazım o kadar başka bi şey olmaz ona 10 kilo kadro iyi aliminyum o kadro stabilizede banamısın demez..teker 1.28 olacak 1. 32 senin kadroya arkadan sürter zati olmaz ,,,yarış gidonun var senin ayrıca yol bisikleti fren sistemi ,yengeç fren yaptırmana gerek yok ..disk frenlere boşver zati gereksiz ağırlık olur senin bisiklete sadece teker lazım riske giriyorsun 1. 23 ile ..

https://www.bisikletforum.com/a/img545/2579/imgp0004d.jpg

https://www.bisikletforum.com/a/img641/285/shimano5703.jpg

Vites Fren Kolu :Shımano 105 ST-5703 Dual Control 30 Speed

Fren Ayağı:Shımano 105 BR-5700 Super SLR Dual Pıvot

Arka Aktarıcı:Shımano 105 RD-5700 Large 10 Speed

Orta Aktarıcı:Shımano 105 FD-5703 Triple

Ayna Kol:Shımano 105 FC-5703 Trıple 50/39/30

Zincir:Shımano 105 CN-5700

Ruble:Shımano 105 CS-5700 12/27

bu seti almayı düşünüyorum ön arka jant setide aldımmı tamamdır

@Erkan Közen

erkan güzel set..yakışır sana..bende bu ara karar değiştirdim gibi.. sanırım yol bisikleti alacağım, yarın ilk görüşmelere başlıyorum.. :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Barış Güney

barış yol bisikleti aldığın vakit kendini istanbulda kısıtlayacaksın yani senin rota hep aynı olur sabiha olur ve beykoz sahil olur polinez olur o da kısa yoldan hekimbaşından ,poyraz taraflarıda yola müsait ve anadolu kavağıda ama arnavut kaldırımları ve stabilize yolları unut yol bisikleti konforlu değil burda ,,bıçkıdere ,şile -ağva şile -ulupelit şile -teke yol bisikletine göre değil ve hatta tavşanlı-boyalıca hattı ve kartepe suadiye rampaları,,formulaya kadar gidebilirsin oralarda yola müsait ,,,,,,,artık asfalt nere sen ora ama her yer asfalt değil..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri