525 ve 568 km lik bi gündeki rekorlar kırıldı en son 568 kırıldı sadık dedeoğlunun rekoru egale edildi ama katogori farklılığı oldu,,gerçi sadık beye eşlik edildi ilk 400 km ye kadar,fakat 400 km den sonra yalnız kaldı, uluslararası kurallara göre ki bunu hüseyin çelebi arkadaştan öğrenmiş oldum kesinlikle rekor deneyen bir bisikletçi başka bisikletlinin rüzgarına giremez ve arac rüzgarına dahi giremez, bu son derece katı kural ama işin tabiatı böyle ,insanlardan süperman olmaları isteniyor.. atiila bisiklet takımın elemanları ise 24 saate sığdırdılar ve ekip anlayışının ne kadar önemli olduğunu bi kez daha göstermiş oldular sadık beyin tek kalması turun sonuna doğru partnerinin olmaması bi handikap idi, rüzgara karşı onu koruyacak bi partneri olması durumu lehine çevirecek idi..evet uzun etaplar ekip işidir aynı performansa sahip partnerlerin birbirlerini kollaması rüzgara karşı çok önemlidir,
defalarca yazıldı çizildi burda ,,,,bir takım bisiklet yarışında en iyi atağa sahip olan partner hep rüzgara karşı korunur ve yarış sonunda son 100 metrede atağa geçer takımın en iyi atakçısı ister ise sonda 25 eğim duvar rampa olsun evet bisiklet yarışlarını pek sevmem seyretmem ama bu demek değildirki teknikleri bilmeyeceğiz evet teknikleri bileceğiz...elimizde internet var doğru sitelerde doğru bilgileri performans bisikletçiliği adına öğrenebiliriz ...özellikle inceleyeceğimiz konu takım teknik sürüşleridir ,,takım teknik sürüşlerini bizlerde uyguladık,nerde şile yollarında poyraza karşı 20 km ile esen rüzgara karşı ip gibi ardı ardına dizildik ve fren mesafesini hep koruduk önümdeki partnerin hatasına odaklandım her an hata yapabilirdi en büyük hata ani fren yapması idi ,ama bu hiç olmadı önden giden ters bi durum ile karşılaşınca ki bu yerdeki cam parçaları olabilir ya da kasis ,ve yolun çökmüş olması,elle işaret ederek durumu arkadan gelene haber eder..bu önemlidir..aynı çizgide arka arkaya fren mesafesinde gitmek son derece dikkat isteyen bi durumdur,süratli gidildiği için dikkat çok fazla olmalıdır..sağa sola dikkat dağılırsa kaza olabilir ,tavşanlı turunda önden kopan dostlar ile boyalıcada beraber olduk ve boyalıcanın 25 eğimli rampalarında ki 3 km sonunda grup başa baş gitti arkalardan arap atı gibi yetiştim 3 km lik rampayı yavaş aldım ama sonda atak yapabildim son 100 metrede, önemli olan son 100 metreye atak yapabilme gücünüzün kalması,evet durmuş olabiliriz tavşanlı etabında ama sele üstüne geçtiğimizde süratlerimiz azımsanmayacak kadar hızlıdır ,,evet bizler bisiklet yarışlarından daha zor işler yapıyoruz ,,çünki sayımız az bir bisiklet yarışında 140 kişi olabiliyor,ve ana grup içinde rüzgar yemeden gidiyorsunuz,,takım yarışlarında takım yardımlaşması olmakta ama gene 100 den fazla bi grup içinde oluyorsunuz,,,,,sonuçta bir bisiklet yarışında 6 kişi yarışmaz ,,,ve altı adamın işi daha zor idi tavşanlı -boyalıca hattında..sadık dedoğlunun olayı ise çok daha zordur.....525 km ve turun sonuna doğru yalnız kalması başka handikaptır,,,,evet attila bisiklet takımı ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu 568 km de ispatlamışlardır ..dünyada bu tarz takılan kaç adet bisiklet grubu var acaba yani 5, 6 adam ile 500 km leri ve üstünü 24 saaatte tamamlamaya çalışan,,.tahminimce gines rekorlarına müracat etmek lazım, illaki orda 800 km yi 24 saatte zorlamış pedalşörler vardır..
ben eurosportta bu tip zamana karşı performans içeren anlayışlara şait olmadım..