Scudo Sports

'' anadolu performans yeni sistem ,ayda bir ağır tur.''

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@bahtiyar közen

aynen zaynen gideringen,,,,,,,
ogün ağbisi ile polinez yollarında idi..bize söz verdi 30 eylül şile eski kadro canlanıyor,mehmet şer ne oldu yahu o adam dehşet basıyordu 26 da ama 28 e geçerse vay canına yani...sonra soner ama askerde ama aynı zamanda performanstanbulun elemanı geçmişimiz bizim dolu dolu. en iyi adamlar ile en zorlu etaplarda volkan akboğa ile aytekin ile tavşanlı yollarında ahhhhhhhhhhhh eskiyi özledim eski zor etaplardaki halimi...tabi gene var olacağız şilede bıçkıderede ,tavşanlı boyalıca hattı gündeme nasıl gelir tek geçiş yaparak feribot ile ama dönüşü gölcükten uzatarak gebze ve bostancı olur sadece etabın gebze -bostancı etabı aynı olacak o da 40 km

Scudo
bu topiği açalı tam 35 saat oldu 263 okunma reyting almaya devam ediyoruz hayırlı olsun, bizi izleyenlere teşekkür ederiz...

@Kudret Kurtcebe

@Kudret Kurtcebe

Çocukluğumdan beri yeni yerler görme merakım vardı. Onu da bisikletle perçinledim ve hem daha önce gördüğüm yerlerden yine geçtim, hem de yeni yerler keşfettim. Ayrıca hem şimdiki Şile yolunu, hem de eski Şile yolunu bilirim. Eski Şile yolunu bir dönem dönüşte suda mısır yemek için yakınından geçtiğimiz Üvezli köyüyle hatırlarım. Köyün girişinde "mayoyla girilmez" yazısı vardı. O yazı hala duruyor mudur kimbilir ?

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
sen bu forumun en büyük keşif ustası olarak cemo seni kutluyorum valla senin kadar meraklı adam görmedim hele hele şu anadolu yakada çok insanın gitmediği yerlere yürüyerek gittin yeri geldi bisiklet ile gittin şimdi 16 eylül senin gördüğün yer bıçkıdere ama havalar berbat fırtına çok kuvvetli 45 km lerde olursa iş yatar ..ısı 20 dereceye inmeli ve rüzgar 10-13 km lerde kalmalı bu havaları arar olduk eylül geldi hala ağustos sıcakları temmuzdan beri gidemedik uzunlara , ama kolluyoruz iyi zamanı, devireceğiz bıçkıyı...

sevgili ekip dostlarım erkan ve bahtiyar bura bizim konuşma yerimiz...
şu face e bakıyorum bazen ,herkez bi sayfa oluşturmuş o sayfasında yaşıyor iş yerlerinde face e girmek yasakmış bazı iş yerlerinde, ben toptan yasaklarım face i...bu da bi çeşit otomatlaşmak yani makinenin parçası olmak saatlerce ekranın karşısında olmak hareketsizlik....ve özellikle internet cafelerde oturan gençler saatlerce oyunlar oynuyor ve cips yiyorlar cola mola ondan sonra obezite...reklamlar başladı sağlık bakanlığının obeziteye karşı günde yarım saat hareket yürüme koşma da inşallah bizim millet hareketlenir..millet seviyor hareketsizliği kanına işlemiş, meksikalılar sıcakta bol bol uyurlar aynı hikaye,, biz burada bayağı çalıştık ter döktük değerlerimiz iyi oldu ..son bıçkıdere olayında 60 km yi 2 saat 10 dakikada alarak 27.7 tempoda kaldık 6,7 10-19 eğimli rampalarda durmadan yol aldık ..80 kişinin katıldığı geçen seneki şileyi hatırlıyorumda bayağı zaiat olmuştu şileye 20 kişi ulaştı dönüşü sadece 5 kişi yapmıştı ben hasan ve bizden ayrı giden 3 kişi..evet bıçkıdere için ,16 sına ayar çekebilmek havaya bakacak ,23 üne gidebilir ....

16 sında gideriz

@bahtiyar közen

o.k bahtiyar sana uyacağız......evet dudullu saat 07.00 ozan biraz ilerden katılır biz hareket halinde olacağımızdan durmadan devam edeceğiz o zaman ozan pedala basacak..evet cemo gelirse kendi güzergahından kendi temposunda gelir...27.7 son tempom idi bunun altına düşme olasılığı var çünki sakatlık olayı ayrıca o gün ısı yüksek olursa 28 derece ve rüzgar 45 km poyraz doğu olursa 60 km boyunca önce sağ yandan 45 yiyeceğiz ve sonra sağa dönünce tam önden yiyeceğiz ..evet son karar kesin 16 eylül.......bu arada 9 eylül ben ferdi bi şeyler yaparım ..kısa mesafe

9 eylül ferdi çalışma yaprız ben ve erkan

Dün Göçbeyli'ye gidecektim ama lastik patlağı, beni epey hırpalayan poyraz ve ardından arka çamurluğumun kırılması gibi aksilikler nedeniyle Tuzla'dan eve dönmek zorunda kaldım. Bu da karşıdaki bir üniversitenin İşletme bölümünde açılan araştırma görevliliği kadrosuna yaptığım başvurumda ön elemeyi geçememenin verdiği üzüntümün üstüne tüy dikti. Dönüşü Kaynarca-Sapanbağları-Çavuşoğlu-Esentepe üzerinden yaptım. Ama geçen haftaki çalışmalarımın meyve vermeye başladığını ve eskiye göre daha hızlı yol alabildiğimi görmem üzüntümü bir parça da olsa hafifletti. Umarım rüzgar makul şiddete iner de güzergahı biraz daha uzatabilirim.

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
cem bıçkıderede görüşürüz

yeni sistem bence iyi oldu ve kuralları ile birlikte ayda bi ağır tur eylül ve ekimde ,,,,yalnız bu eylül 5 hafta çekti 2 eylül,9 eylül 16 eylül 23 eylül ve 30 eylül bu durumda iki ağır tur yapma şansı elimize geçti...16 eylülde bıçkıdere olacak ve 2 hafta sonra şile 30 eylül...ekime bakacağızda 28 ekimi öne aldım 14 ekim oldu erkan ile ben varız bahtiyar kendini hazır hissedersen gel derim ..ekim , 7 ekim 14 ekim 21 ekim ve 28 ekim diye gidiyor..evet ozan kayıt işlemleri ile uğraşıyor herhalde mesaj atmıyor bu aralar......

Ey istanbul ahalisi size sesleniyorum, kudret abinin heykelini dikin, onu gelecek nesillere anlatın isterseniz pamuklar içine yatırın onu gözünüz gibi koruyun. keşke tıp o kadar ilerlemiş olsada her ile bir kudret abi kampanyası başlatsak.

@mehmetsunu

kayseriye selam dostum...............

kampanya başladı mehmet dostum tv den reklamları var sağlık bakanlığı obeziteye karşı günde yarım saat yürüyüş de bu halk o kadar tenbelki yerinden oynamaz sabah erken kalkmayı beceremez erken kalksa yarım saat yürüse ya da koşsa sonra eve gelip duşunu alsa ve işine daha enerjik gitse, asla bu millet bunu yapamaz böyle disiplinli bi millet bu ülkeden çıkmaz ...kendi öz eleştirilerimizi yapacağız..... spora karşı duyarsızlığı bu halk bırakacak aklını başına alacak adam sendecilikten vaz geçecek genede bi kıpırdanmalar söz konusu sabah erken çıkarım bakarım parka, burda cimnastik aletleri var millet çalışıyor ama çoğunluk olacak, bu tip yerler ülkenin her yerinde çoğalacak spor halka mal olacaktır ve bisiklet sporuda öyle, halk bisiklet sporu ile haşır neşir olacak o vakit bi şeyler olmaya başlar sağlık bakanlığının reklamı güzel ama aynı şekilde sağlık bakanlığının bisikleti teşvik edici reklamları olmalı bisiklet sporunu sağlık bakanlığı teşvik etmeyecekte kim edecek hastanelerde bisiklete binin spor yapın gibi afişler boy boy olacak bunlar yapılmıyor ......ondan sonra bisiklet niye gelişmiyor gelişmez tabi sen devlet olarak üzerine düşeni yapmaz isen böyle olur..

evet sevgili bahtiyar dostum..
şimdi bıçkıderede kriterleri yükseltmece ..şile önemli neden çünki kartepe -rube için bıçkıdere-şile kartepe -rube sırasıyle geliyor ardı ardına..gezi bisikletçisimiyiz hayır sahilden mi takılırız hayır en ağır etaplar bunlar ...bu etapların özelliği tam ringtir bi tek kartepe -rube de dönüş gebze -bostancı arası aynı olacak,,mayıs ayında tempoda ağır kalman kondüsyon eksikliğine bağlı idi ve rüzgar sert idi ..bu ekim ayı için hiç bi görüş belirtmedin ,kartepe için kafaca hazır değilsin gibime geliyor,mayıs ayındaki olay seni demoralize etti,,ve kafana takdın 104 km sonra 18 km rampa çıkamayacağını..halbuki önündeki iki secenek seni hazırlayacak bıçkıdere ve şile orda zamana karşı tempo olursa kartepe işi hafifleyecek evet erkan bahtiyar gelmez ise ben gelirim dedi sonuç olarak iki kişi gitme durumunda kalırsak 14 ekime ayar çekeceğiz erkan ile..

hedef bıçkıdere turunda derecemi geliştirmek

ayda bir ağır tur topiğinin amacı................

kartepe -rube dir................260 km bi günde .........................
her sene eylül ayında sistemi başlatacağız önce bıçkıdere bir hafta ara ile şile bir hafta ara ile kartepe rube sistem eylül-ekim ayları içinde oturtulacak....bıçan derede ;) ve şilede iyi derece almak önemli aksi takdirde kartepe -rube hayal olur ,,,,,,,
bu turlarda var olabilmek için kurallar vardır.....
18 yaş altı yer almayacaktır...
en az 6 ay 100 artılarda zamana karşı çalışma yapanlar makbüldür .....
2013 ün nisan ayında sistem gene başlatılacak mayıs ayınıda içine alarak sırasıyle üç ağır etap yapılacaktır bu topiğin amacı budur bu amacı artık içimize sindirirsek bu topik yaşar bu sistem ilerde belki değişir ama şimdi durum budur..hazırlık aşama topiği kapandı çünki orda acemiler ile çalıştık..buraya acemi dostlar mesaj atabilir onlara gerekli bilgileri vereceğiz performans bisikletçiliği hakkında ........................
geriye kalan aylarda ise temmuz ağustos aylarında çıkış saatleri 06.00-dır ve 09.00 da tur bitecektir....kış ayları boyunca kasım -aralık-ocak-şubat-martta kuru soğuklarda uzun etap olarak sadece bıçan derede var olabiliriz bütün kış yatamayız elverişli havaları kollayacağız .....haziran ayı sıcaklar dolayısi ile kısa mesafelerde olacak..

@bahtiyar közen

yukarda yazdığım mesaj önemli bahtiyar ekip buna uyacak artık erkan ve sen burda 3 adam çalışır bu 3 adam zati çalıştı insanlara kapımız kurallar ölçüsünde açık artık bu ekmeği yemek isteyenler kendileri çalışacak biz kendimiz çalıştık ekipce çalıştık ,,,,,2009 başladım ben performansa bu foruma girdim ilk işim kartepe oldu ocakta girdim ve temmuzda ilk kartepe yaptım 2009 da sonra 2009 un 3 ağustosu arkasından 2009 un 30 ağustosu 30 ağustos 270 km idi saat 04.30 da ekip bostancıdan çıktı 14 kişi idi zirveye sadece 8 adam ulaştı kolay iş değil idi kuzeyden gidildi 104 km sonra suadiye kavşağına gelindi ordan zirve 28 km idi 6 km sonra başladı suadiye rampaları ve ısı 40 derece idi 132 km sonra 18 km rampayı tepen 8 adamın ismi....1640 da buluşanlar

1- kudret kurtcebe
2- aytekin erzan
3- evren tuğutlu
4- ali emre akcan
5- suha onur er
6- volkan akboga
7- koray
8- harun

ben ve koray tren ile döndük 180 km ye eşdeğer turu bitirdik 6 adam 300 km ye eşdeğer turu bitirerek istanbula döndüler yapılan en zor kartepe turu idi başarısı ile başarısızlığı ile önemli olan bunu hiç kimse akıl etmemiş idi daha doğrusu akıl etti ama çekindi bu iş 26 lar ile yapıldı ,26 ise handikap idi şimdi 26 ya dönmem neden 30 ağustosdaki 26 jant ile tempomu hatırlıyorumda kartepe yollarında bu son mayıs ayında yaptığım tempo 28 de beni fişekledi onun için burda sürekli dile getiriyorum uzun yollarda 26 kesinlikle hammallıktır..

bahtiyar....
öne yarış çatalı gelmedikçe sürate geçemeyeceksin yarış çatalı şart o bisiklete ve 28 yarış çatalı olacak ona uygun o kadro...ömerli inişinde sana tiyoyu vereyim öne mümkün olduğu kadar eğil aksi takdirde rüzgar seni yavaşlatacak ömerli inişinde olay ciddi biliyorsun orda rüzgar adamı savurur her defasında o inişe dikkat edeceğiz 5 km azda değil..ve çok dik değil ama gene de süratleniyoruz..

ömerli rampası uzun bir rampa en süratli hızımı o rampada gerçekleştirdim 26 ile önerini dikkate alacağım kudret abi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri