Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
oralarda kafayı dinlersin bahtiyar... anca araç ile gidilir..tren vardı o vakitler, kılıçkayaya iki sefer oldu ,tren ile ve araç ile tren ile gidince arifiyede iniliyor ,arifiye büyük derbentten sonra bu dediğim yerler izmitten çok uzak yerler,başka yerlere de gittik ,çene dağına dönüşü izmitten tren ile yaptık 80 km sonra çene dağı dönüş aynı yerden olursa 160 km ederde dehşet rampalar var dönüşte ,çene dağına gitmeden mollafenari yapabiliriz ve kuzeye çıkar göçbeyliye bağlanabiliriz ekimde ,130 km toplam olur dönüşte kartaldan yukarı devam edersek kayış dağı istikametten alırsak başıbüyükten ideal tepeye inersek hem temin gürültüsünden hemde o sahil yolundan yırtarız, hele bi ekim gelsin mollafenari bıçkıdere etabının yerine kardeş tur olarak gelecek..

Scudo
@bahtiyar közen

bahtiyar sen ile bizim evde ihtilal yaptık senin bisiklete takınca benim jantları iş bitti 28 zati 70 lerden beri favorim olmuştur ben 70 lerde 26 jant görmedim ama o vakitlerde bu günki gibi çok iyi bisikletler yok idi dünyada yoktu dünya acaip ilerledi yol bisikletinde tabi ne biçim kadrolar var karbon, hafif aliminyum da ama önemli olan kadronun sağlamlığı mustafa dostum göztepede mağaza açtı sende gördün bahtiyar, alman malı focus ları getirtiyor üstelik bu bisikletler tayvandan gelmiyor ben oldum olası bu tayvandan gelen bisikletlerden hep şüphelendim nitekim 2 adet gıant kırıldı tayvandan gelen ikiside karbon yol bisikleti idi..trek bile kırıldı ..almanlar disiplinli bi ulus tabi alman teknisyeni ile tayvanda çalışan teknisyen arasında bence çalışma disiplini yatar ,para olsa mustafa dosta bi adet sayko kros focus yol bisikleti getirtecemde tabi amortisörsüz ve v fren olacak taş çatlasa 2000 liranın biraz üstünde olur, hafif aliminyum kadro olur tabi..

@Kudret Kurtcebe
Sadece bisiklet için değil, bütün sporlar için geçerli! Örnek vermek gerekirse; siyah ırktan insanların adelelerinde, doğal haliyle, hızlı kasılıp gevşeyen liflerin (Fast-Twitch Fibers) miktarının diğer ırklardan daha fazla olması. Diğer ırklar daha çok çalışma ile o seviyelere varabilirler. Bu konuda pek çok kaynak var.
(link)
(link)
(link)
.............................................................
Geçmiş olsun!:eek:

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
olimpiyatlarda 100 metrede siyahların yoğunluğu ayrıca abd de basket sporunda zencilerin yoğunluğu göze çarpmakta zati ama aynı yoğunluk bisiklet yarışlarında olmuyor, lens abd den çıktı ve avrupada isim sahibi oldu bisiklet alanında ve dünyada ,lens ,abd de pek rağbet yok diyor idi bisiklet yarışlarına, bu da bi etken olabilirmi, amerikan futbolunda zencileri görmek mümkün,avrupada tekel belçikanın italyanın ispanyanın fransanın ,yoğunluk olarak elinde gibi gözükmekte birincilikleri kapanların arasında yoğunluk olarak zenci pek göze çarpmıyor....

konu ile ilgili link..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=45952&page=3

http://mos.bikeradar.com/images/news/2008/07/16/nderi-798-99.jpg

sakın beni ırkçı zannetmeyin evet zenci bisikletçi var ama bisiklet yarışlarında birinciliklerde onları yoğun bi şekilde göremiyoruz fransa nın futbol takımında zenci futbolcular var birde dikkatimi çeken olimpiyatlarda siyah yüzücü fazla yok.....

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/da/Antipass.jpg

olimpiyatlarda zimbabveli sürücü ,yoğunluk olarak düşünürsek başarı oranında bisiklet birincilikleri siyahlarda fazla değil bunun bi nedeni olmalı

semih dostumuz bu konuda bi mesaj atmış bisiklet forumda bu konu açılmış 2009 da zenci bisikletçi varmı diye..aşağıdaki mesaj mantıklı geldi bana

Zencilerin kasları beyazlara göre genetik olarak daha güçlüdür, kemikleri de beyazlara göre daha ağırdır. Sebebi vücutlarında salgılanan erkeklik hormonunun genetik olarak daha fazla olmasıdır. Yani zenciler bisiklet gibi dayanıklılık gerektiren spora yönelseler daha başarılı olurlar. Ancak ne hikmetse bisiklet sporuyla pek ilgilenmiyorlar. Belki de işin arkasında sosyo kültürel sebepler vardır. Örneğin bazı ilahi olmayan dinlerde et yemek yasaktır. Halbuki et vücut için çok faydalı bir gıdadır. Bisiklet de insan vücudu için çok faydalıdır. Eskiden bazı cahil insanlar bisiklete binen insanları cin çarptığını düşünürlermiş. Bu ve buna benzer bazı sebeplerden dolayı da bisikletle ilgilenmiyor olabilirler.

Konu zaten o irk iyi, bu irk kötü, o zayif ,bu kuvvetli degil,.... sadece farklar olmasi! Ayrica sadece siyah irk, beyaz irk ta degil, bütün irklar icin jenetik farkliliklarve bunlarin spordaki etkileri, ortaya cikis sekilleri......

bu gün deneme sürüşü yaptım kaldırım yüksekliğini kullanarak bisiklete bindim sorun olmadı ama kuvveti kaldırımdan almadan yapınca köprücük hafif sinyal verdi rampayı rahatça çıktım ....sürat yapmadım yavaş sürdüm sahile gittim bi güzel güneş banyosu yaptırdım köprücüğe 10 dakika tuttum güneşe ,,ayın 19 una kadar düzeleceğim herhal...

@Kudret Kurtcebe
güzel gelişme kudret abi bisikleti kullanırken dikkat et çabuk iyileşirsin

bugün ufak tur attım aynakol ortadaydı hız yaptım sandımki 21 viteste baktımki orta çarktaymış vites 14 deymiş bu bisiklet çok hızlı ve seri oldu

@bahtiyar közen

ben demedimmi sana bahtiyar uçacaksın diye ultra uçma olayı ise amortisör gidecek aliminyum çatal gelecek bak o zaman neler oluyor..

bu gün focus bayiye gittim dehşet alman malı focus yol bisikletleri çok güzeldi ama ben tabi saykocuyum ya beni çekmedi yol canavarları ,yazık o bisikletlere burda asfaltmı var asfaltın hasosu norveçte idi neyse bu arada kadroyu gösterdim tamamıyle üzerindeki vernikler kopmuş her tarafta var bu karbon zor çatlar...

(link)
bahtiyar abi linke tıkla kubilayda burda 5 adam var şimdilik çengelköyden yuşa tepesine kadar gidiyorlar iftardan sonra

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
erkan gece sürüşlerinde gençler olursa, üsküdar ve kuzguncuk gibi diğer semtlerden gelen olursa kısa mesafe tempo iyi olur derim böylelikle yeni gençler devreye girer ..kubilay bizle antremana geldi polinez yaptı ama gerisi gelmedi,bizim anadolu performans aynen bi okul ...okula gelenler derslerine antremanda çalışanlar kendilerini geliştirenler sınıflarını geçerler diploma ise el edilen performans gücüdür,,,,şimdi şile 145 km ama 180 e eş değer gidiş farklı dönüş farklı ..burada 3 adam olabilir belli olmaz ekim ayı sonu şile tam ring olur dudulludan çıkış ve şile benzinciye kadar durmadan gitmece bıçkıdere prosedürü burdada geçerli olacak dönüş serbest sürüş evet ulupelit rampaları sıkı idi...

abi zaten ülkemizde bisikleti günlük yaşamın bir parçası haline getirmek gerek.. bunun için de mümkün mertebe gençlere bisikleti sevdirmek lazım.gerisi zaten zamanla kendiliğinden gelir..

herkese selamlar bir haber edeyim dedim kudret abi sonra unuttu bizi gitti demeyesin :) abi köprü turunda görüştüğümüzde yaklaşık 102 kiloydum 2 hafta önce tartıldım 93 kiloya inmiştim şuanda tahminim 1.5 kilo daha verdim(normali ayda 3 kilo vermek ama biraz hızlı gittim şimdi biraz yavaşlayacam sağlıklı olması açısından.80 kilo altına indiğimde inşallah size katılmaya başlayıp 75 lere kadar inicem.bi yandan da bisikleti cyclocross a çevirmeye başlıyorum bisikleti görmüştün sen gt trafic 4.0 şehir bisikleti 28" ama yeni bi iç dış lastik almayı düşünüyorum bendeki lastikler SCHWALBE ROADCRUISER 700X40C .bisikletle bazen araziye de giricem özellikle de kar yağdığında eğlenme amaçlı ona göre bi cyclocross lastikler var mı bi de jantları da değişmek gerekir mi(bu arada bütçe max 70-80 tl falan iç dış lastik için)

@Barış Güney

barış gençlerden tek istediğim dersleri aksatmadan kendilerini bir disipline sokmaları ,tek çalışmaları ,olursa grupça çalışmaları tek çalışarak insan pekala başarılı olabilir,yalnız çalışmaları nasıl yapacaklar bir sisteme uymaları söz konusu ilk başlangıç için 60 km lik bi mesafe seçilir ve az mola yaparak hedefe varılır güzergah tam ring te olabilir ya da aynı yerdende dönülebilinir mesafe zamanla arttırılır 100 km ye çıkartılır burda önemli olan az mola yapılmasıdır ,,değerlere göre 100 artılara hazırlanılır tabi bu işler vakit ve zaman alacaktır hafta içi öğrenci olan gençler bisiklete binemezler kış aylarında ne yapacaklar artık akşama kalıyor iş sabah okula gidiliyor çünki akşam bir saat bisiklete binilir bir saatte alınacak km az olabilir ama en azından çalışma yapılmış olur hafta da 3 gün kesin bi çalışma söz konusu ,,,,imtihan günlerine denk getirilmez bisiklet antremanları..bir de şunu biliyoruzki bu sporun üst grafik noktası tabi yıllarca çalışmış bi insan için otuzlu yaşlardır yaşlandıkça durum benimki gibi olur 60 yaşında dünya birincisi ya da 50 yaşında dünya birincisi yok 52 yaşında fransız yarış bisikletçisi bayan var o da doğal besleniyor kendisi çiftçi...gümüş alıyor altını kapamıyor tabi bu yaşta gene başarı ama bu londra olimpiyatları için gidemeyeceğini belirtmiş idi şimdi durum ne bilmiyorum gerekçesi hayvanlarıma kim bakacak demiş bu arada bizim salcano ekibi fena dağıldı burda caddebostanda sürmeye benzemedi bu iş ,evet biliyorsun ne olimpiyatlara ne de bisiklet yarışlarına sıcak bakmam spor halka mal olacak düşüncem bu..

@fatihaydın

fatih tebrikler yalnız dikkat hızlı kilo verirken sağlık sorunu çıkmasın ,schwalbe nin sayko kros için tekerleri mevcut olması lazım continentalin var maxxis overdriver aldım arazide stabilizeye uygun olan 700 x 32 var bende çok ağır zeminlerde ben artık olmuyorum ,fatih 700 x 40 ın kardada gidebilen tekeri varmı tam bilmiyorum yani ağır zeminde bide biliyorsun teker inceldikçe ağır zeminde sorun yapmaya başlar ...2.2 teker kullandım ağır arazide continental büyük dişli 26 teker idi valla banamısın demedi keçi yollarında ve en ağır zeminlerde..ama şimdi 700 x 32 e bağlandık....

@Kudret Kurtcebe

o zaman ben araştırayım abi biraz sert koşullara da uygun bir lastik bulayım.bu arada sayko kros olabilmesi için yapmam gereken başka bir şey var mı.yoksa iyi bir lastikle yeter mi ?

@fatihaydın

tekeri bence 700 x 32 maxxis over driver olarak düşünmem seni hem asfaltta hemde stabilize yolda rahat ettirecek şimdi açıkça salcanonun 28 sayko kroslarına baktım tekerler continental 700 x 32 idi teker üstünde oldukça iri dişler mevcut sert araziye girer tabi teker ince olduğu için genede dikkat etmek gerekir ,dişler sert zeminde işe yarar ,maxxis overdriver üzerinde iri dişler yok daha ince dişler yanda bu da asfaltta sürati sağlamakta stabilizede sıkı tutar yoluda ama sert zeminde işe yaramaz...nerden baksan şöyle bi teker gerekiyor hem sert arazide gidecek hem asfaltta hız yapacak hemde stabilizeyi yutacak böyle teknik özelliğe sahip teker galba yok, bi de hatırladığım kadarıyle senin bisiklet mtb gidonu idi zati yarış gidonu ile sert arazide olmak çalışma gerektirmekte..sadece teker olarak iş halledilir sayko anlayış için şehir bisikletleri sayko tarzına daha uygun sadece hatırlayamadığım kısım disk fren varmı idi sende yoksa v frenmi idi bence en uygunu v frendir ama dikkat etmek gerekir sert arazide v frenleri kullanmak için ,diskler her zaman için benim gözümde ağırlıktır...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri